Anne Margareta Lindell Kumarrun vain kaden edessä: köyhän kansan ja Jumalan.

Kaikki blogit puheenaiheesta Lakkoaallot

Kahden työkulttuurin törmäys: Hollanti vs Ranska/Air France vs KLM

Kuten tuoreet uutiset kertoivat, Hollannin hallitus päätti ostaa 12,7 prosenttia lentoyhtiö Air France-KLM:n osakkeista 680 miljoonalla eurolla. Eikä se suinkaan jää siihen, valtionvarainministeri Wopke Hoekstran mukaan: tavoitteena on samanlainen omistaja-asema kuin mikä Ranskan valtiolla koko ajan on ollut (eli 14,3 %).

Lakkoa pukkaa

Kohta tulee entistä laajemmat lakot, kiitos sekohallituksen.

Noin 1,2 miljoonan suomalaisen työehtosopimukset umpeutuvat tänään. Jos uusia sopimuksia ei synny iltaan mennessä, työntekijät ovat tilanteessa, jossa he voivat alkaa lakkoilla.

Kaupat, ravintolat, hotellit,.. Valmistautukaa!

Tällä kansalaisaloitteella vältämme hallituksen aktiivimallin ja lakot!

 

Tällä "Aidosti palkitseva aktiivimalli" -kansalaisaloitteella estämme hallituksen aktiivimallin epäoikeudenmukaisuuden ja lakot!:

 

Näkymätön käsi ei siis toimi nykyisissä oloissa

Purjeveneiden rivistöt kasvavat rikkaiden asuttamilla vehmaisilla alueilla kirkkaiden vetten äärellä. Leipäjonon avustuksista köyhille voi tulla sosiaalitoimiston korvike. Se vähentää joidenkin ihmisten oikeuksia olla riippumaton ja toisen ihmisen mielivallasta vapaa ihminen. Lainsäädännön antamilla mahdollisuuksilla ay-liitojen toimintamahdollisuuksia saatetaan rajoittaa. Työehtosopimusten yleissitovuuden periaate työmarkkinoilla voidaan kyseenalaistaa.

Jos yhteiskuntasopimusta ei synny … niin …

... voimme sanoa hyvästi yhteiskuntarauhalle ja hyvinvoinnille. Sipilä teki virheen, kun ei ottanut Kokoomuksen sijaan Sdp:tä hallituskumppaniksi. Sanon vielä kerran selkokielelllä, jotta sanoma menee neuvottelupöydän osapuolille perille, jotta ”kotiaruhan ” vuoksi  olisi kannattanut ottaa työvoimapolittinen ”pässi” ja vastaranankiiski kumppaniksi. Oli virhe jättää niinkin ärhäkkä henkseleitten paukuttelija  ja lakkoyliherkkä SAK (Sdp on SAK:n marionetti) hallituksen ulkopuolelle. Tämä on raaka totuus --- turha sitä on kaunistella.

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä