Anne Margareta Lindell Kumarrun vain kaden edessä: köyhän kansan ja Jumalan.

Kaikki blogit puheenaiheesta Fennovoima ydinvoima

Miksi uusiutuvaan energiaan keskittyvä kroatialaisyhtiö sijoittaisi ydinvoimaan?

Teatteri ydinvoimayhtiön omistajuudella jatkuu!

Elinkeinoministeri Olli Rehn (kesk.) tiedotti tänään 30.6. klo 17 Fennovoiman ydinvoimalan rakentamislupahakemuksesta. Yhtiö toimitti hakemuksensa työ- ja elinkeinoministeriöön (TEM) hieman ennen määrärajan umpeutumista tänään. Edellytyksenä on vähintään 60 prosentin kotimainen omistus, että hanke etenisi.

Teatteria ydinvoimayhtiön omistuksella: Fennovoimakin veromaksajien syliin?

Fennovoiman ydinlaitoksesta uhkaa tulla ydinenergiatuotannon Talvivaara. Hankeella ei näytä olevan liiketaloudellisia edellytyksiä. Se vaikuttaa poliittiselta hankkeelta enemmän kuin muut ydinlaitokset. Suomen kannalta poliittisia motiiveja on kuitenkin vaikea käsittää. Venäjän osalta ne ovat ymmärrettävämpiä.

Miksi Venäjä kauppaa nyt Suomeen uutta ydinvoimalaa?

Venäjä otti tänään julkisesti ja voimakkaasti esille Fortumin uuden Loviisan kolmosreaktorin rakentamisen, vaikka hanke ei ole sekä Fortumille että Suomelle ajankohtainen. Venäjä ajaa innokkaasti uuden ydinvoimalan rakentamista Suomessa.

Mistä on kysymys?

Kysymys on Fennovoimasta ja Fortumin osallistumisesta Hanhikiven ydinvoimalahankkeeseen.

Kahden ydinvoimalan hinnalla 33 000 aurinkovoimalaa

 

 

Helsingin Energia, Helen, rakentaa parhaillaan Suvilahteen aurinkovoimalaitosta, josta tulee toiseksi suurin koko maassa. Suurimman titteli pysyy edelleen kotipaikkakunnallani, Salossa. Suvilahden voimalan kapasiteetti tulee olemaan arviolta 260 megawattituntia, ja sen myötä aurinkosähkön tuotanto kasvaa Suomessa noin kymmenen prosenttia. Se kuvaa hyvin, kuinka lapsen kengissä ala vielä on.

 

Vielä kerran, onnea Fennovoima!

 

..sillä sitä todella tarvitaan smiley!

 

Niin sakea kaalisoppa on saatu aikaiseksi, että se tulee juuttumaan kurkkuun vielä useita kertoja.

 

Jatkossa tapahtuu mm:

 

Ydinvoimasta

Eilen 15.10.2014 eduskunnassa käytiin pitkä keskustelu ydinvoimasta, kun hallituksen periaatepäätös Fennovoiman uuden ydinvoimalaitoksen rakentamisesta oli käsiteltävänä. Asia on voimakkaasti tunteita herättävä. Vihreäthän lähtivät tämän vuoksi, tai ainakin tätä verukkeena käyttäen, pois hallituksesta. Ryhmäpäätöksiä tästä ei tehdä, kuten ei ennenkään ole tehty, vaan ydinvoima-asiat ovat ns. omantunnon kysymyksiä.

Kansanedustajat ison päätöksen edessä

Eduskunta saa tänään pääministerin ilmoituksen energiapolitiikan kokonaisuudesta. Tämän jälkeen on aika päättää, saako Fennovoima luvan rakentaa Rosatomin kanssa uuden ydinvoimalan Pyhäjoelle. Edustajien on tällöin hyvä olla tietoisia seuraavista asioista:

Fennovoiman ydinvoimala vähentää Suomen riippuvuutta Venäjästä

Kansainvälinen vihreä liike on pitkälti syntynyt ydinvoiman vastustamisen ympärille. Ydinvoiman vastustamisessa on nähty hyväksyttäväksi käyttää kaikkia mahdollisia keinoja valehtelusta terrorismiin. Eduskunnan myönnettyä Fennovoimalle luvan rakentaa uusi ydinvoimala, Vihreät ryhtyivät vastustamaan sillä perusteella, että se lisäisi meidän riippuvuuttamme Venäjästä.

Maabrändi lunastettavana

Energia- ja ilmastopolitiikkamme on ajanut itsensä seinään. Toivon, että ydinvoimahankkeet uskalletaan myös demarien toimesta jättää laskuista ja keskitymme todella kehittämään uusiutuvaa ekosysteemeille vaaratonta energiaa ja energiatehokkuutta.

 

Vihreä populismi ja suomettuneisuus

Vihreä populismi ei ihan aina aukea edes ex-vihreälle. Nyt vihreiden hallituksesta lähtö Fennovoima-päätöksen takia vakuuttanee puolueen peruskannattajia ja puheenjohtaja Ville Niinistön suomettumislausunto ehkä pyrki kosiskelemaan ydinvoiman vastustajia oikealta koplaamalla ydinvoimavastaisuuden Venäjä-vastaisuuteen, mutta samalla luultavasti perälauta vuotaa vasemmistolaisemmin ajattelevista.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä