Anne Margareta Lindell Kumarrun vain kaden edessä: köyhän kansan ja Jumalan.

Kaikki blogit puheenaiheesta Areva

Kahden ydinvoimalan hinnalla 33 000 aurinkovoimalaa

 

 

Helsingin Energia, Helen, rakentaa parhaillaan Suvilahteen aurinkovoimalaitosta, josta tulee toiseksi suurin koko maassa. Suurimman titteli pysyy edelleen kotipaikkakunnallani, Salossa. Suvilahden voimalan kapasiteetti tulee olemaan arviolta 260 megawattituntia, ja sen myötä aurinkosähkön tuotanto kasvaa Suomessa noin kymmenen prosenttia. Se kuvaa hyvin, kuinka lapsen kengissä ala vielä on.

 

Ydinvoimakorruptiotako? Tuhoaako hallituksen päätös jopa ihmiskunnan?

Hölmöläisten tarina jatkuu myös Stubbidon väliaikaishallituksessa. Hallituksen torstainen (18.9.-14) Fennovoiman ydinvoimalupaa puoltava äänestystulos osoittaa sen, että hallituksen täysipäisyys tulisi asettaa kyseenalaiseksi.

Rosatom surkeampi kuin Areva, ja silti päättäjiämme kiristetään äänestämään JAA

Päättäjiämme (eduskuntaa) on kiristetty energialaitosten johdon taholta tänään (7:n uutisissa, MTV3) äänestämään ylihuomenna JAA : ”Jollei Fennovoiman ydinvomalalupaa myönnetä, niin se tietää hurjaa sähkönhinnan nousua ... jopa kaksinkertaisia sähkönhintoja!”.

 

Pääasia on että ydinvoimarakentamisella työllistetään ... mutta keitä?

Jos ja kun Rosatomin ydinvoimala on sitten saatu about  20 vuoden kuluttua valmiiksi (jos saadaan koskaan), ei sitä edes ennätetä käynnistää, koska teknologia on silloin jo vanhentunut, joten voimalan purkutyöt voidaan aloittaa samantien, kuten tulee vääjäämättä käymään tämän ranskalaisen rakentaja Arevan ydinvoimalan kanssa (Olkiluoto III, aloitettu v. 2005) ... jos sekään valmistuu koskaan. Mutta pääasia on että työllistetään (niin ... hmmm... ulkomaalaisia).

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä