Anne Margareta Lindell Kumarrun vain kaden edessä: köyhän kansan ja Jumalan.

EU komissio puhuu ”muunneltua totuutta” TTIP- sopimuksesta

  • TTIP-sopimus on Troijan hevonen - täystuho
    TTIP-sopimus on Troijan hevonen - täystuho
  • Näin kansa sanoi mielipiteensä TTIP:stä Saksassa ... Miten meillä? Ei mitenkään !?
    Näin kansa sanoi mielipiteensä TTIP:stä Saksassa ... Miten meillä? Ei mitenkään !?
  • Pöyristyttävän käsittämätön äänestystulos EU-parlamentissa. Ovatko "mepit" seonneet?
    Pöyristyttävän käsittämätön äänestystulos EU-parlamentissa. Ovatko "mepit" seonneet?

EU:n komission mukaan vesi (pohjavesi + sadevesi) eivät  muka olisi kaupallinen tuote, mutta TTIP-neuvotteluista sitä ei ole lainkaan suljettu pois. Kansanuutiset-lehti tiedotti tänään (18.7.) mm. näin: ” Asiakirjavuoto paljastaa: Julkiset palvelut vettä myöten mukana TTIP-neuvotteluissa. Valtioiden olisi mahdotonta palata takaisin julkisiin palveluihin aloilla, jotka on kerran avattu yksityistämiselle.”

Jopa pohjavetemme ja sadevesikin voidaan myydä multikansallisille suurille yhtiöille, (esim Nestlelle) kuten on käynyt esim .USA:ssa, jolloin maanviljelijät joutuvat maksamaan omasta kaivovedestä ja jopa sadeveden kerääminen kasvimaan kasteluun tai vaikkapa tukanpesuun on kielletty, ja rikkomuksesta seuraa todella kova sakkorangaistus, joka on ajanut monet maanviljelijät konkurssiin.

Kansanuutiset. Lehti kirjoittaa edellen, että: ”Euroopan julkisen alan ammattiliittojen keskusjärjestön (EPSU) haltuunsa saamat salaiset asiakirjat TTIP-neuvotteluista kertovat Euroopan unionin pyrkivän ”ennennäkemättömään markkinoiden yhdentymiseen” ja olevan valmis koviin sitoumuksiin tavoitteeseen pääsemiseksi.

Päinvastoin kuin tähän asti on annettu ymmärtää, ei julkisia palveluita ja jätevesihuoltoa vesihuoltoa ole EPSU:n mukaan lopullisesti jätetty pois neuvottelupöydältä. Järjestön mukaan dokumentti osoittaa lisäksi, että sopimuslabyrintti tekee valtioille käytännössä mahdottomaksi palata takaisin julkisiin palveluihin ne kerran avattuaan”.

Pankka merkille, että valittajaa tai muutoksen tai purkunhakijaa vastassa on sillloin valtavan suuret multikansalliset yhtiöt ja tähtitieteellisen kalliit oikeudenkäynnit. Ei millään EU:n maalla (järkijään kaikki euro-maat ovat nyt todella pahassa rahapulassa),  eikä etenkään Suomella, ole varaa maksaa tähtitieteellisiä summia sopimuksen purkamisesta ja siti joutua satavarmasti häviämään oikeustaistelun. Kerran allekirjoitettu TTIP-sopinus on täysin mahdotonta myöhemmin purkaa.

Huomautettakoon, että Europarlamentikoille (joitten piti äänestää TTIP-sopimuksesta) nuo sopimusasiakirjat olivat vain englanniksi ja erittäin salaisia, ja k.o. asiakirjoja pääsi lukemaan vain yksi ”meppi” kerrallan tarkoin vartioidussa huoneessa ja vain määrätyn ajan, eikä asiakirjoista saanut tekstejä kopioda tai valokuvata. Jopa englantia äidinkielenään puhuvat mepit, ovat kommentoineet, että asiakirjojen teksti oli todella vaikeata ja miltei mahdotonta tajuta, mitä sillä tarkoitettiin. Eli, teksti oli mitä ilmeisemmin tahallisesti tehty erittäin vaikeasti tulkittavaksi.

Nyt herää kysymys .... mistä oikein äänesteettiin EU-parlamentissa, ja miksi toteutettiin tämä äärimmäisen tiukka salailu.

Ja toinen kysymys ... miksi TTIP-lobbareille altistetut  ja tahallisessa informaatiopimennossa pidetyt ”mepit” eivät panneet hanttiin, protestoineen ja kieltäytyneet äänestämästä näin törkeästi järjestetuyssä äänestyksessä. Heillä oli täsysi vapaus ja oikeus tehdä näin.

Suomalaisista ”mepeistä” (13) ja vain Merja Kyllänen ja Pirkko Ruohonen-Lerner sanovat selvän ”EI” TTIP:lle ja suuri osa ovat epävarmoja tai kieltäytyivät ilmoittamsta mielipidettään ( esim.Väyrynen ja Halla-aho .) ja 5 meppiä ovat jo aivan selvästi menneet ”pimeälle” puolelle ja seisovat tiukasti TTIP-lobbreitten rinnalla (Miapetra Kumpula Natri, Liisa Jaakonsaari, Henna Virkkunen, Hannu Takkula ja Petri Sarvasmaa).

Minun on täsyin mahdotonta ymmärtää, mitä noitten  loppujen 11 ”mepin”  pään sisällä oikein tapahtuu ...vai tapahtuuko siellä mitään.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Anne Lindell

Ette tietenkään usko, että tämä voisi olla totta, mutta totta se vain on. Äärimmäisen törkeätä sumutusta ja salaamista ja ”mepit ” sallivat sen ja myös maamme päättäjät. Lue myös samaa aihetta käsitellyt edellinen kirjoitukseni.:”
http://annemargaretalindell.puheenvuoro.uusisuomi....

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Nämä politiikan marginaalista toistuvasti tulevat pelottelut pohjavesien myynnistä ovat perättömiä.

http://jussiairaksinen.net/vaarinymmarryksia-vesie...

Anne Lindell

Esa ... hmmm ... iänikuinen TTIP-lobbareitten ja puolestapuhujien mantra .... - yksi sumutetuista. Et siis lukenut kirjoitustan,

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

"Nyt herää kysymys .... mistä oikein äänesteettiin EU-parlamentissa"

Ei siellä ole TTIP:stä äänestetty. Neuvotteluthan ovat täysin kesken. Voi olla, että ne lykkääntyvät useiden, muun muassa Yhdysvaltain ja Saksan, vaalien tuolle puolen.

Toimituksen poiminnat