Anne Margareta Lindell Kumarrun vain kaden edessä: köyhän kansan ja Jumalan.

Onko tämä SE viimeinen pisara?

  • Onko tämä SE viimeinen pisara?

Nyt pelottaa ... ihan oikeasti, sillä juuri eilen luin muutaman kirjoituksen (ei Suomessa, sillä meillä on sensuuri), joissa uumoiltiin uutta ja järkyttävää terrori-iskua Euroopassa, ja jos se toteutuu, niin pelätään, että se on kuin ”Sarajevon-murha”, eli SE viimeinen pisara,  joka laukaisi 1:sen maailmansodan, eli, olisiko uusi ja tuhoisa terrori-isku sopiva syy aloittaa sota - muslimisota.

Nyt pelätään myös, että Naton joukkojen olemassaololle Euroopassa olisi syy (tilaus), sillä kaikkialla Euroopassa pelätään sisällisodan kaltaista vastaiskua muslimi-terroristeille ... eli muslimisodan alkamista maassa kuin maassa.

Internetin seurannan ja yms. islamistien tiedotuksissa on tullut ilmi, että ISIS- ja muut äärijärjestöt suosittelevat autoiskuja ja katupuukotuksia yms. terroi-iskujen tekoja juuri ihmismassoihin eli suuriin yleisötilaisuuksiin.

Ja nyt näin on taas ja jälleen kerran tapahtunut. Rankassa. Nizzassa myöhään eilen ilalla (14.7.) tapahtui todella paha ja tuhoisa terrorisku.  Ainakin 84 ihmisen epäillään kuolleen iskussa, kun Nizzassa aukkaat juhlivat eilen Ranskan kansallispäivää. Erityisrakenteinen, valkoinen kuorma-auto, joka  oli täynnä aseita ja käsikranaatteja ajoi kadulla olevien ihmismassojen päälle. N. kilometrin tuhoisan ja tappavan ajomatkan jälkeen poliisi ampui kuljettaja. Tappaja oli 31-vuotias Ranskan kansalainen, joka on syntynyt  Tunisiassa. Hänen sanottiin olevan poliisin tiedossa, mutta ei asetettuna tarkkailulistalle.

Toisaalla olevan tiedon mukaan, kuljettaja olis samalla ampunut tuliaseella kohti ihmismassoja, jolloin poliisi oli ampumalla lamaanuttanut kuljettajan, ja taas toisaalla olevan tiedon mukaan, kuljettaja olisi ampuen poistunut kuorma-autosta ja silloin poliisi olisi ampunut hänet. Erikoislähetys terrori-iskusta tulee klo. 12 jälkeen Yleltä.

Aivan tuoreita videoita ja dokumentteja tapahtumasta

Yle uutiset kl. 9:00  tänä aamuna (15.7.): http://areena.yle.fi/1-3618886?autoplay=true

 http://www.mirror.co.uk/news/world-news/bastille-day-crash-live-updates-8424850

 http://www.mirror.co.uk/news/world-news/bastille-day-crash-live-updates-8424850

P.S. Iskisellä on käytössää valkoisia autoja, sillä valkoinen on muslimeille kuoleman väri.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Tämä teko on omiaan lietsomaan lisää kauhunkylvämistä Euroopassa, toivottavasti me saamme olla Impivaarassamme edelleenkin.

Anne Lindell

Aimo .... meidän suurin pelkomme on joutua tuon uhkaavan suursodan jalkoihin, eli Naton ja Venäjän selkkauksen astinlaudaksi. Siksi Kekkosen ja Paasikiven linja olisi vieläkin ainoa ja toimiva ... eli "kusi sukassa ja hiljaa kuin hiiri pissalla". 3E (exit eu euro, eli "Fixit") on tehtävä ja nopeasti ja Nato puheet romukoppaan, rajat kiinni ja laittomat m***t ulos ... siinä ratkaisu. Moni viisastelija ja EUfoorikko vinoilee, että olisiko parempi, että Suomi sulkeutuisi sitten? Heille minä sanon, että, kyllä, se on ainoa selviytymiskeinomme.

Huomasitko Aimo, että minut yritettiin kammeta ulos aamupäivällä täältä "Usarista" Olin "bannatuna" muutamia tunteja: kaikki kirjoitukseni poistuivat puheenvuoroja-seinältä ja profiilini myös, enkä voinut edes kommentoida kirjoituksiin ... eli taas meinasi tulla bannit ... ties kuinka monennneko kerrna (olen seonnut jo laskuissa). Toisilla on sananvapaus ja toisilla ei. Simon Elo (PS) sai nyt vapaasti kirjoittaa ja jyrkemminkin samasta aiheesta. Minä siteerasin (käänsin suomeksi) yllä olevassa kirjoituksessa lähinnä Eurooppalaisia (vapaita ja rehellisiä) medioita. Olen ilmeisesti "tarkkailuluokalla" ja vastarannankiiskien ja toisinajattelijoiden "mustalla listalla" ... vaarallinen nainen kaiketi. Täällä se keskiviikon sensuroitu ja mukamas "vaarallinen" kirjoitus http://annelindell.blogspot.com ... Ei tiedä itkisikö vai nauraisko?

Anne Lindell

Tämän viestin sain Uusi Suomi verkkolehden ylläpidolta tänään (15.7. illalla):
...........................................................................................
Varoitus asiattomasta sisällöstä

Olet saanut varoituksen asiattomasta sisällöstä Uuden Suomen
blogipalveluissa. Varoitus koskee blogikirjoitustanne:
"”Elefanttilauma–ilmiö” tulossa Eurooppaan ja Suomeen"

Keskusteluohjeessamme lukee muun muassa:
- Älä käyttäydy häiritsevästi.
- Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon,
vammaisuuteen tai muuhun henkilökohtaiseen ominaisuuteen liittyviä
asiattomia viestejä.
- Valheellisen tai perättömän tiedon levittäminen on kiellettyä.
- Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.

Blogikirjoituksenne on poistettu. Teiltä ei ole vielä poistettu
kirjoitusoikeuksia.
.........................................................................................
Eli ... hey come on ..... mistä oikein on kyse? .... Löydättekö kirjoituksestani (löytyy täältä http://annelindell.blogspot.com ) jotain sellaista mikä viittaisi edes vähäsenkään noihin kiellettyihin aiheisiin? ... Minä en löytänyt. Joten kyse on siis vain ja pelkästään henkilöjahdista. Minut halutaan ulos täältä. Joku haluaa minusta eroon. Kun olen saanut 3 varoitusta, minut voidaan sääntöjen mukaan ”bannata” eli saan porttikiellon. Näin kaiken kärsineen ja kaskisen kansan äänitorvet vaiennetaan ... sensuroidaan tehokkaasti ja systemaattisesti..

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Toimitus arvioi asiattomuuden. Ahkeraa kommentoijaa Sini Lappalaista ei ole nykyään näkynyt.

Käyttäjän procedescio kuva
Jouni Kari

Sinullahan on täysi oikeus blogata ihan missä tahansa haluat.

Kuten oma blogisi, johon viittasit, on siitä todisteena. Kukaan ei ole sitä sensuroinut. Eikä luultavasti sensuroikaan, niin kauan, kuin Suomi on ja pysyy vapaana maana.

Kaupallisilla alustoilla on toimituksellinen oikeus julkaista tai olla julkaisematta materiaalia. Poistaa tai olla poistamatta.

Kun käytämme heidän maksamaansa palvelua (vieläpä ilmaiseksi), ei meillä juurikaan ole asiaan nokan koputtamista. End of story.

Sananvapauden puitteissa mikään eikä kukaan ei estä siitäkään kirjoittamasta. Ihan itse valitsemillaan sanamuodoilla. Sananvapaus JA vastuu.

Tämän blogin aiheesta:
Ei ollut viimeinen pisara. Oli lähinnä pisara meressä. Karmea tapahtuma. Joka ei Eurooppalaista kulttuuria paljoakaan hetkauta.

Surullinen olen. Ja arvomme me pidämme.

Anne Lindell

Jouni ...tämä Uusi Suomi verkkolehden blogini oli sensuroituna, suljettuna iltaan asti. Itse huomasin sen vasta, kun yritin kommentoida erään toisen kommenttiin ... ei onnistunut. Ja samalla huomasin, että keskiviikkoinen kirjoitukseni "”Elefanttilauma–ilmiö” tulossa Eurooppaan ja Suomeen" (löytyy täältä: http://annelindell.blogspot.com ) oli sensuroitu, poistettu ja puheenvuoroja sivulta oli kaikki kirjoitukseni poistettu ja profilikuvani myös oli poistettu. Otin iltapäivällä yhteyttä ylläpitoon. Blogi-sivuni palautettiin ja kirjoitusoikeuteni, mutta ei Elefanttilauma-lmiö"-kirjoitustani.

Käyttäjän procedescio kuva
Jouni Kari Vastaus kommenttiin #7

Eli mitä tahdot sanoa?

Heidän blogialustansa. Heidän sääntönsä.

Me olemme täällä kylässä. Ja jos käytöksemme ei sovi heidän tulkintaansa säännöistään ja Suomen laeista, niin sitten tekstimme tai oikeutemme kirjoittaa tänne lentävät kuin leppäkeihäät. "Talo elää tavallaan ja vieraat tulevat ajallaan."

Sole mikhän.

Itse seuraan eri palveluissa, että mitkä ne säännöt ovat. Ja jos palvelu minua miellyttää, mukaudun niihin sääntöihin. Jos en mukautuisi, lentäisin ulos.

Hyvin simppeliä itse asiassa.

Ehkä tämä ei ole paikka testata sananvapauden rajoja. Jos haluaa säilyttää kirjoitusoikeutensa. Sananvapauden rajojen kokeilu voi olla kallistakin puuhaa. Se hieno asia sananvapaudessa on, että niinkin saa tehdä. Jälkeenpäin arvioidaan esim. käräjäoikeudessa, että mitenkäs se nyt olikaan.

Pari aihetta on, jotka ovat aika varmoja nakkeja: Eri uskontojen arvostelu ja ihmisten haukkuminen. Silloin ollaan aina tilanteessa, että on parempi kirjoittaa kieli keskellä suuta. Ja ajatuksella. Ja harkiten.

Melkein mikä tahansa muu käy. Itse saa pilata oman maineensakin. Sitäkään ei kukaan estä, jos niin haluaisi tehdä ja kirjoittaa vaikka törkeyksiä netin täydeltä.

Sitäkin näkee. Eivätkä ihmiset ehkä tajua, että sillä on vaikutus heidän mahdollisuuksiinsa työllistyä tai löytää asiakkaita, jos ovat yrittäjiä tms. Aivan varmasti on.

Anne Lindell

Aimo ... kyllähän sinäkin olet pannut merkille, että eräät saavat kirjoittaa täysin vapaasti aiheesta kuin aiheesta ja heidän kirjoituksensa nousee melkein aina n.s. "karuselliin" ... ja jotkut ovat joutuneet silmätikuiksi. Pienikin syy, niin kirjoitus sensuroidaan vain ja bannit. Eritoten minua suututtaa se, että ei edes vaivauduta selittämään, mikä kirjoituksessa oli se "virhe", jotta kirjoittaja voisi poistaa tai muuttaa juuri sen kohdan.

En pidä siitä, että ihmisiä kohdellaan epätasa-arvoisesti. Minun oikeudentajuni ei hyväksy demokraattisessa tasavallassa eriarvoista kohtelua sukupuoleni, ihonvärini, syntyperäni ja uskontoni vuoksi. Miettikääs, jos olisin n.s. "maahanmuuttaja" .... uskataisiko silloin ylläpito poistaa, sensuroida kirjoituksiani tavantakaa tai jopa bannata minut menne ja tullen ... ei, ei uskaltaisi. Tästä on kyse. ... jotkut ovat Suomessa tasa-arvoisempia kuin toiset.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kyllä Husu on kirjoitellut varsinvapaasti, mutta ei ole vastannut kysymykseeni meksi ei ole tehnyt rikoisilmoitusta, kun Iltalehdelle antamansa tietonmukaan on tullut maassamme pesäpallomailalla pahoinpidellyksi.

Anne Lindell

Aimo ... tää on vain niin väärin. Suomalaisiin, eli kantaväestöön kohdistuva kaikenlainen syrjintä on loputtava. Me vaadimme tasa-arvoa!

Siis, come on .... Alan Salehzadeh on ”uussuomalainen” geopoliittisiin konflikteihin erikoistunut tutkija ja luennoitsija ja hän toi Iltalehden blogillaan toi terveisiä Nizzasta.

Kirjoitus on jopa kovasanoisempi, kuin ikinä itse uskaltaisin kirjoittaa. Mutta tämä Alan saa kirjoitta vapaasti ja senusroimatta mitä mieli tekee. Miksi? Siksi, kun on tarpeeksi meriittiä ja tiltteleitä ja eritoten, jos on uussuomalainen, niin sitä saa Suomessa (sananvapauden ykkösmaassa ??) kirjoittaa vapaasti ja kärkevästi ja jopa tavallisilta kaduntallaajilta eli kantasuomalaisilta kielletyistä aiheista kuten laittomasta maahanmuutosta, terrorismista, surkuhupaisasta rajavalvonnastamme ja jopa mahdollisen muslimisodan tai jopa suursodan uhasta.

Tässä tuo Alanin blogikirjoitus - - - > http://blogit.iltalehti.fi/alan-salehzadeh/2016/07...

Verratakaa Alanin kirjoitusta täällä - - - > http://annelindell.blogspot.com minun viimeaikaisiin kirjoituksiini ja erototen tuohon sivun ensimmäiseen, joka on täällä Uusi Suomi verkkolehdessä sensuroitu ke 13. 7. ja josta sain varoituksen. Mitä vaarallista, sopimatonta tai väärää siinä oli?

Toinen saa olalletaputtamisia ja kehuja ja toinen saa miltei identtisestä kirjoittelusta ja mielipiteistä varoituksen ja kirjoitus sensuroidaan.

Onko tämä tasavertaisuutta? Olen vaaleaihoinen ja supisuomalainen ja ilmeisesti siksi en saa sanoa halaisitua sanaa täysin samasta asiasta, mistä Alan Sallehzadeh saa uussuomalaisena vapaasti puhua ja kirjoittaa.

Minä anon suoraan, että tämä ei vetele? Suomen alkuperäisiin kansalaisiin kohdistuva vainetaminen sensuurilla on loputtava! ... Piste!

Käyttäjän procedescio kuva
Jouni Kari

Uusi Suomi ja Iltalehti ovat kaksi eri firmaa.

Niillä taitaa olla eri tulkinnat asioista.

Paljonkos me asialle voimme yhtään mitään?

Anne Lindell

O´kay ... Jouni. Tuli selväksi. Sinä hyväksyt sensuurin ja sananvapauden estämisen ... minä en. Tässä ero.

Käyttäjän procedescio kuva
Jouni Kari

Ei. En hyväksy sananvapauden estämistä. Enkä hyväksy sensuuria.

Ymmärrän kyllä enemmänkin seuraavasti:

Me tulkitsemme asiaa eri tavalla. Sinä tulkitset että sananvapauttasi on rajoitettu. Jos ymmärsin oikein.

Minä tulkitsen asiaa niin, että jollain blogialustalla on joku tulkinnut sinun toimineen kyseisen blogialustan sääntöjen vastaisesti.

Sinulla on edelleen täysi vapaus ilmaista mielipiteesi. Ja puhua siitä. Ja blogata. Koko tämä blogikin on siitä esimerkki. Ja oma henkilökohtainen blogisi on myös siitä todiste. Muutenhan se olisi myös suljettu. Eikö vain?

Ei kaupallisen palvelun käyttö ole perustuslaillinen oikeus. Voinko minä esimerkiksi mennä vapaasti lentokoneeseen aina kun huvittaa? En, jos se lentokone ei olisi minun oma lentokoneeni.

Joissain asioissa vain on joillain asioilla rajat.

Ja ilmeisesti olet tämän kyseisen blogialustan rajat ylittänyt. Jos ymmärsin aiemmat kirjoituksesi oikein.

Jos esimerkiksi en itse poistaisi omasta blogistani loukkaavaa materiaalia, voisin itse joutua vastuullisena ihmisenä oikeuteen. Se ei ole sensuuria. Se on sananvapauteen kuuluvan vastuuni kantamista.

Kieltämättä ei ollenkaan minulle helppoa, koska sananvapaus on itselleni yksi tärkeimmistä arvoistani. Kuten ilmiselvästi myös sinulle.

Meillä on joissain käsitteissä eriävyyttä siinä, miten me ne ymmärrämme eri tavoin. Se on ihan tavallista monestikin, me ihmiset olemme erilaisia. Ja se on ihan ok.

Kerron ajatukseni näin seikkaperäisesti lähinnä vain, koska periaatteisiini kuuluu myös, että kunnioitan keskustelukumppaneitani. Kuten myös sinua.

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

En voi olla puuttumatta tähän keskusteluun. Suomalainen (kaupallinenkin) media mainostaa itseään maailman vapaimpana ja riippumattomimpana. Kyllä tähän mielestäni kuuluu, että julkaisutilaa annetaan myös sellaisille teksteille, jotka poikkeavat omistajien ja toimituskunnan omasta ajatusmaailmasta, elleivät ne ole suorastaan lainvastaisia. Jos kirjoituksia ruvetaan vielä tiukemmin sensuroimaan, niin ei ole ihme, että MV:n kaltaiset vaihtoehtomediat menestyvät ja on aivan turha valittaa sitä.

Käyttäjän procedescio kuva
Jouni Kari

Mitä tarkoitat julkaisutilalla? Pitäisikö Hesariin saada kenen tahansa kirjoittaa mitä sylki suuhun tuo?
Sitäkö tarkoitat?

Sitä vartenhan on netti. Ja Suomi24 ja moni muu paikka.

Hesarin ja Ylen kommenteissa näkee kyllä aika erikoisiakin mielipiteitä maailman menosta.
Ei niitä juurikaan sensuroida.

Miksi Hesari toimii, kuten se vaikuttaa toimivan?
Hesarilla on oma brändinsä. Brändiin liittyy käsite "uskottavuus".

Jos Hesari antaisi mahdollisuuden kenelle tahansa kirjoittaa ihan mistä tahansa, sillä on vaikutus Hesarin brändiin. Koska Hesarin uskottavuuden yksi osa on ammattitaitoiset toimittajat. Yksi hörhö kesätoimittaja ei paljoa brändiä vielä nakerra. Mutta jos kirjoittajia olisi satoja, hyvin eritasoisia, silloin sillä olisi vaikutus Hesarin brändiin.

ja onhan sellaisia blogialustoja olemassa, johon saa kirjoittaa mitä huvittaa. Kuten Uuden Suomen Puheenvuoro. Ja onhan täällä säännötkin. Niin on monessa muussakin paikassa. Meillä on kotonakin säännöt. Kai teilläkin?

Anne Lindell

Raimo .... juuri näin. Katsoin kerran dosentti Arto Luukkasen haastettaleun, jossa haastaaluvierana oli Uusi Suomen verkkolehden pt. Markku Huusko. Olin järkyttynyt. Markku Husko listasi kylmästi ne asiat, josta ei hänen verkkolehden sivuilla saa kirjoittaa ... "bannit" tulee kaakista, jotka häne sääntöjään rikkovat. Yksi sääntö oli, että rasimia ei sallita. Mutta sittne seuraakin oitis kysymys: Mikä on rasimia? Milestäni täällä "Usarissa" ja valtamediassa ja etnekin päättäjien puheissa rasimiksi luetaan isänmaallisuus, huomi omna maamme turvallisuudesta ja tulevaisuudesta, oikuden. ja tasarvoisen kohtelun vaatimene, vaikka on vaaleaihoinen kantasuomalainen.

Siis, tämä jos mikään on tyylipuhdasta sensuuria. Kansan suut tukitaan, mutta polittikot saavat kirjoittaa, ja he osaavat retoriikan. Siksi minäkin kirjoitan usein samalla tyyllillä (hävettää tunustaa), että laitan sanojen peään -kö tai - ko , eli esitän mielipiteeni kysymyksen muodossa. Esim. kuten tämän kirjoituksen otsikossa: "Onko tämä SE viimeinen pisara? ! ... enkä paljasta mitä tarkoitan, vaan annan lukijan itse keksiä omassa päässään, mikä se viimeinen pisara oikein on.

Hävettää, että tässä "mukamas" vapaassa demokratiassa pitää toimia näin. Pakottaa lukijat lukemaan rivien välistä. Tässä sananvapusasiassa on sama juttu, kuin sammkkoefektissä, eli kansaliaset alkavat pikkuhiljaa ja vaivihkaa salaa tottua ja hyväksyä mukisematta sananvapuden rajoittamisen, kuten eräs Jouni tuossa yllä omissa kommenteisssaan hyväksyy sanvapuden rajoittamisen, mutta väittää kivenkovaan, että itse on sellainen, että ei hyväksy sananvapauden rajoittamista. Itsesenuuria aletaan pitämään hyveenä ja toivottavana piirtenä, kun silloin viimeistään pitäisi alkaa hälytyskellot soida, kun alkaa itse "punakymällä" korjaamana omaa testiään - eli alkaa itse sensuroimaan (kuten eräs Jouni tuossa yllä kommenteissaan suositteli). Silloin ihminen on alistunut virkavallan ja ylimmän päätäntävallan alle ... orjuuttaa vapaaehtoisest itseään, myötäillen näin hallituksen mielipiteitä. Tätä kutsun "uusbrezneviläisyydeksi".

Jopa kaskisen ja kaiken kärsineen kansa ainoa toive, oljenkorsi, sai megajytkyn, mutta hallitukseen päästyään hekin muuttuivat "uusbrezneviläisiksi".

Onneksi olen myös graaffikko, tietokonegraafikko, taiteilija, piirtäjä ja ammattivalokuvaaja ja silloin on luontevaa käyttää kuvaa eräänä ilmaisukanavana, kun sesuuria pukkaa joka kulman takaa.

Olen vähän aikaa sitten alkanut "ymppäämään" eli liittamän "värkkäämiäni" kuvia erilliselle kansiolle omalle poliittiselle blogilleni, koska kuviani jaetaan ja levitellän todella valtavasti ympäri maailmaa, on vain hyvä, että ihmiset ympäri maailmaa löytävät ne helposti. Kuvat ovat helpoimmin ymmärrettävissä erikielilissillä alueilla. Sanallinen kirjoitus pitää kääntää ... kuvaa ei tarviste "kääntää". Siis - tervetuloa tutustumaan! - - - >
http://annelindell.blogspot.fi/2011/05/85-2011-ait...

Valitettavasti Suomessa kuvileni ei anneta minkäänlaista arvoa. Mutta, näinhän se on ... "kukaan ei ole mestari omalla maallaan (:sanoi Jeesus)".

Käyttäjän procedescio kuva
Jouni Kari

Olen sitä mieltä, että sananvapaus on vaativa laji.

Tässä yksi video, joka havainnollistaa sitä, kuinka vaativa laji sananvapaus on.

Sananvapaus ei ole "absoluuttinen totuus". Se on suhteellinen. 1970-luvulla oli hyvin erilainen käsitys sananvapaudesta. Ja niin on luultavasti 2040-luvullakin.

(En ole erityisesti relativismin kannattaja tai asiantuntija. Tunnistan lähinnä, että absoluuttisia totuuksia on yllättävän vähän. Asiat riippuvat usein siitä, millaisen linssin läpi niitä katsoo.)

Toimituksen poiminnat