Anne Margareta Lindell Kumarrun vain kaden edessä: köyhän kansan ja Jumalan.

Loikkarit aisoihin ja heti

  • Puoleueesta toiseen kesken vaalikauden loikkaavat kuriin lailla. Kuva: Anne Lindell
    Puoleueesta toiseen kesken vaalikauden loikkaavat kuriin lailla. Kuva: Anne Lindell

Mielestäni asia on näin, että jos kansanedustaja tai ministeri on pettynyt puolueensa "linjavalintoihin" (laittomalla puoluekurilla ”yksimielisiin” päätöksiin), eli ”kun sukset menevät todella pahasti ristiin” oman puolueensa eduskuntaryhmässä, niin hänellä on täysi oikeus sanoutua irti puolueestaan, mutta hän ei saa loikata toiseen puolueeseen kesken vaalikauden. Jos hän näin tekee, niin hänen täytyy silloin samalla myös erota kaikkista entisen puolueensa luottamustehtävistä esim. valiokunnissa tms. ja pysyä jatkossa niin kauan puolueettomana, sitoutumattomana jos/kun hän asettuu uudellen edokkaaksi seuraavissa vaaleissa. Äänestäjiä ei saa koskaan pettää loikkaamalla kesken vaalikauden toiseen puolueeseen. Tällaisen loikkaamisen kieltämisestä lailla täytyy tehdä lakiesitys mahdollisimman pian, jotta tällainen villi ja katala loikkaaminen saadaan juurineen kitkettyä irti eduskunnasta. Äänestäjien antama ääni pitää olla "pyhä".

 

Samoin tulisi kieltää kansanedustajia ja ministereitä jättämästä kansanedustaja-palvelustyötään kesken vaalikauden (vert. esim. Jyrki Katainen ), muusta kuin terveydellisistä tai esim. äitiysloman tai henkilökohtaisen tragedian vuoksi. Varalla oleva kansanedustajaehdokas astuu silloin kansanedustajatehtävänäsä jättäneen tilalle, joko vain poissaolon ajaksi tai koko vaalikauden loppuun. Liian usein  tapahtuu sellaista että, kun ministeri joutuu luopumaan ministerin salkustaan syystä tai toisesta, niin silloin hän tavallisena rivi-kansaedustajana lähteekin "paremmille apajille" esim. liike-elämän pariin. (esim. Rkp:n Carl Haglund).

 

Miettikää hyvät kansanedustajat, miten äänestäjänne tuntevat, kokevat tällaisen loikkaamisen joko toiseen puolueeseen tai lähteminen kokonaan pois eduskunnasta paksumman palkkapusiin perään? ... En voi muuta sanoa kuin, että moraallikato eduskunnassa on ollut ja on todella näkyvää - niin näkyvää että oksettaa. Harmi, että nämäkin "moraalittomat", selkärangattomat tai seteliselkärankaiset kansanedustajat pääsevät päättäämään omista työehdoistaan, joten oletettavaa on, että emme saa kuuna päivänä muutosta tähänkään selvään epäkohtaan. -  Jollei kansa voi luottaa edustajiinsa, niin kehenkä sitten? --- Hävetkää arvoisat kansanvalitut! -  Onko teillä edes sen verrna omaatuntoa, että vaatisitte lakia, jolla tällaiset moraalittomat loikkaamiset kesken vaalikauden kielletään?

 

Ja sitäkään en ole koskaan eläessäni ymmärtänyt, miksi eduskunnassa saa yleansäkin äänestää tyhjää - Minä ... me kansa ... olemme äänestäneet sinne teidät äänestämään joko ”JAA” tai ”EI”  Emme ole äänestäneet teitä tyhjänpanteiksi.

 

P.S. Muuten, asiasta toiseen, puoluekuri on todellakin perustuslain ja demokratian vastaista. Perustuslain 29 §:ssä todetaan, että kansanedustaja on velvollinen toimiessaan noudattamaan oikeutta ja totuutta, eivätkä häntä sido muut määräykset. Kansanedustajat ovat vapaassa demokratiassa vapaita äänestämään ”jaa” tai ”ei”. Tämän valtuuden he ovat saanet suoraan kansalaisilta – ei puolueelta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (42 kommenttia)

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Kuka onkaan pahin petturi kun

Persut ovat pettäneet äänestäjänsä tekemällä kompromisseja ja menemällä mukaan hallitukseen joka leikkaa köyhiltä ja antaa rikkaille verohelpotuksia.

Persujen äänestäjät ovat pettäneet puolueensa, siirtämällä kannatuksensa demareille.

Tolppasen äänestäjät ovat pettäneet kansanedustajan, siirtymällä SDP:n leiriin.

Tolppanen on pettänyt puolueensa siirtymällä äänestäjiensä perässä SDP:hen.
---------

Kaikki ovat tietenkin pettureita tavallaan, mutta ainakaan Tolppanen ei ole pettänyt äänestäjiään, kun äänestää nyt sen puolueen riveissä jota hänen äänestäjänsäkin kannattavat.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Ihanko vakavissasi Arto esität tietäväsi, että Tolppasta äänestäneet kannattavat demareita? Äly hoi....

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Äly hoi...."

Arvatakin kai saa.

Eikö tämä nyt sinunkin mielestäsi vaikuta todennäköiseltä että demareihin ne persut on karanneet, kun kannatuskäyrät menee juuri päinvastaisiin suuntiin.

Lisäksi tuntuu todennäköiseltä että kansanedustaja menee sinne minne äänestäjätkin, eikä päinvastaiseen suuntaan. Jos Tolppanen tuntee äänestäjänsä, niin tietää myös mitä puoluetta ne nyt äänestäisivät.

Anne Lindell Vastaus kommenttiin #8

Äh ... siis ... come on ... Arto ... älä vitsaile! Tämä on vakava asia.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #8

Ei kuule Arto vaikuta. Tolppanen on äänensä saanut persuna ei demarina. Minä vaatisin naista äänestäjänä tilille petoksesta. Ja jos kyse on, niinkuin luulen, saamatta jääneistä virkanimityksistä, niin eihän silloin ole kyse kuin vallanhaluisen naikkosen katkeruudesta. "Olen miettinyt vuoden..." Sattuuhan sopivasti ministeripesteihin? Ei oo aatteet muuttunu, mut vaatteet kylläkin.

Persut ovat hoitaneet hallituspestinsä niin hyvin kuin mahdollista on hoitaa. Velan ottaminen loppuu nyt, muistelen yhden vaalisloganin olleen. Asiat eivät tapahdu hetkessä. Muutokset vaativat aikaa. Minulle mm paskalaki, maahanmuuttoon liittyvät kiristykset, omaishoitajien aseman parannus ovat jo parannuksia. Se, että velkataljoisiin osallistuvat kaikki on itsestäänselvää. Koulutusjärjestelmässä on todellakin korjattavaa. Tahtoo vaan aina unohtua ne mitä on saatu aikaan. Minua ei ole petetty, vaan minun kotimaani saatu tähän tilaan, joka vaatii kurjiakin toimenpiteitä. Miettikää kuka saanut aikaan ja mitä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #25

"Persut ovat hoitaneet hallituspestinsä niin hyvin kuin mahdollista on hoitaa. Velan ottaminen loppuu nyt."

Tätä minäkin hallituselta toivoisin, mutta mitä tapahtuu. Hallitus ottaa lisää lainaa kuusi miljardia euroa vuosittain ja se menee kulutukseen, eli otetaan syömävelkaa.

Käsittääkseni Tolppanen sanoi jättävänsä persut juuri siksi ettei velkaa oteta vieläkin enemmän ja köyhiltä leikataan, kun taas rikkaille annetaan kohta verohelpotuksia siksi kun köyhät uhrautuivat ja tekivät yhteiskuntasopimuksen.

Minä en ottaisi penniäkään velkaa ja leikkaisin minäkin kulutuksesta, mutta en toki päästäisi rikkaita luikahtamaan näistä talkoista kuin koira veräjästä.

Ökyrikkaita on pakkokin passata, he ratkaisevat sen saadaanko Suomeen investointeja ja työpaikkoja, mutta ne suurituloiset tavalliset kansalaiset, jotka eivät kuitenkaan ole sijoittajia saisivat maksaa hekin jotain tämän yhteiskuntamme ylläpidosta. Onhan sekin heille etu ettei tarvitse potkia kerjäläisiä pois tieltä kadulla liikkuessa.

Mutta tämä SSS- hallitus on nyt pelkästään suurituloiseten kansalaisten asialla. Köyhää ei ajatella muuta kuin korkeintaan pahalla.

En minä ole Tolppasen puolella, opportunisti mikä opportunisti. Keräsi ensin rasistien äänet päästäkseen eduskuntaan ja kun se tie näyttää nyt loppuun kuljetulta, vaihtoi suuntaa, hyvä kuitenkin että vaihtoi. :)

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #26

Kerro minulle Arto kulta vielä kerran, mikä on rasisti? Leimakirves heilahtaa aika näkyvästi yli puoleen (joo, joo, linkki puuttuu, en jaksa etsiä) suomalaisista.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #27

"Kerro minulle Arto kulta vielä kerran, mikä on rasisti?"

Ei siinä määritelmät auta kun jokainen laittaa rajan sellaiseen kohtaan että itse ei joudu sinne rasismin rajaviivan pahemmalle puolelle.

Minun mielestäni monet sellaiset jotka eivät myönnä olevansa rasisteja ovat sitä silti ja mediassa ja somessa on ollut paljon rasistisia kirjoituksia.

Myös nämä Tolppasen anteeksipyytämät puheet ovat mielestäni olleet rasistisia, mutta ne olkoon nyt minunkin puolestani anteeksi annettuja, eikä niitä enää sen enempää pitäisi kenenkään muistella.

Jos Tolppanen vieläkin sortuu rasistisiin puheenvuoroihin, annettakoon nekin pyydettäessä anteeksi. :)

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #28

eli semirasisti plussan puolella niinkö? Tää on just tätä käsitteiden oman mielen mukaan muokkausta. Trendihän nyt esmes täällä puheenvuorossa on, jos kritisoi islamia tai taloudellista pakolaisuutta = rasisti, kritisoi kristinuskoa ja hauku persuja = siistiä, trendikästä. Johdonmukaisuus puuttuu kyllä kokonaan.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #29

"Johdonmukaisuus puuttuu kyllä kokonaan."

Eiköhän islaminuskoiset ole tässä suhteessa yksilöitä, kuten kristitytkin. Onhan se Suomessakin aika härskiä jos menee Suomessa panettelemaan uskontoa jollekin mummolle tai vaarille joille uskonto on kaikki kaikessa.

Minun käsitykseni on että islamin piirissä kasvaneissa on enemmän näitä vakaumuksellisia mummoja ja vaareja, ihan nuorissakin ja on epähienoa lähteä heille opettamaan islamin raadollisuutta, tai mennä heille kertapakettina selvittämään länsimaista elämänkäsitystä.

Toki pitää antaa tietoa ja valistusta meidän kulttuurista, mutta se pitää osata tehdä oikein, eikä pilkkaamalla.

Ne islaminuskoiset jotka minä olen tavannut, ovat kyllä osanneet mielestäni suhtautua minun mielipiteisiini islamista fiksusti ja ymmärtäväisesti, samoin he ovat mielestäni suhtautuneet kristinuskoon, tai minun agnostiseen asenteeseeni hyvin ymmärtäväisesti.

Minä muuten, näin voin sanoa, en ymmärrä islamista mitään, se on minusta sekava ja hämärä ja aivan epä- älyllinen uskonto. Mutta tunnen niitä ihmisiä jotka ovat islaminuskoisia, eikä heissä ole ollut mitään vikaa minusta.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #35

Tästä syystä asioihin onkin hyvä perehtyä, etsiä tietoa, eri kohteista. Minä kohtelen ihmisiä tasa-arvoisesti, tutustun, keskustelen. En pidä tuomitsemisesta, eikä se ole oikeuteni. Arvostelen tekoja ja tietoon perustuvaa asiaa. Se EI ole rasismia. Ja tästä syystä en ymmärräkään tätä rasismikortin heiluttelua.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #37

Muistaakseni olen sen jo sanonut aiemminkin etten ole pitänyt kirjoituksiasi koskaan rasistisina. Itseasiassa olen yllättävän usein kanssasi samaa mieltä. Silti puolustat rasistisia ilmaisuja ja rasistisesti itseään ilmaisevia, mitä en oikein ymmärrä.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #38

Ketä rasistia olen puolustanut? Eikä vastaukseksi riitä joku perussuomalainen. Itse en pidä siitä, että yhden lauseen tai sanomisten perusteella, ketään tuomitaan yhtään miksikään. Ja kuten aiemmin jo sanoin rasismille tuntuu olevan niin monta tulkintaa kuin on puhujaa/kirjoittajaa. Mielestäni se on yksikantainen, ihmiseen, alkuperään, etnisyyteen kohdistuvaa vainoa. Se, että arvostelen tai olen eri mieltä kulttuurisista tavoista tai uskonnosta ei tee minusta tai kenestäkään muusta rasistia.

Anne Lindell Vastaus kommenttiin #39

Juuri näin ... Outi. Allekirjoitan. ... En ole rasisti ... olen lähinnä kauhuissani.

Anne Lindell Vastaus kommenttiin #25

Olokaa hilijaa ... Outi on oikiasa.

Paitsi, että minun mielestäni kaikkein köyhinpien ja vähäosaisten ei tarvitse osallistua velkatalkoisiin, päinvastoin pienituluoisille eläkeläisille pitäisi jo alkaa korvata ne eläkkeitten indeksileikaukset, jotka luvattin korvata edellisen laman jälkeen .... eipä näin tehty. Pienituloisten eläläkeläisten osotvoima on sen jälkeen kaventunut lähes 47 %. Se on kulkaa hyvät ihmiset paljon, kun saman aikaisesti on Kela-lääkekorvauksia otettu jopa kokonaan pois eäiltä lääkkeiltä ja muista korvaksust ovat peinentyneet. Jotkut lääkkeet ovat kallistuneet jopa 300 % vimeisen puolentoista vuoden aikana.

Onko tämä oikein? Kyllä päättäjien pitäisi nyt alkaa puolustamaan niitä täysivaltaisia Suomen kansalaisia, jotka eivät voi lakkoilla tai uhata muuttaa veroparatiiseihin.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #31

Tästä syystä mielestäni työssäkäyvät olisivat saaneet antaa mielestäni omastaa enemmän. Olisin ollut omastani luopumassa enemmänkin, jos sillä yhteiskuntaa ja heikompi osaisia autettaisiin. Ja paratiisit sulki kiinni.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #32

"Tästä syystä mielestäni työssäkäyvät olisivat saaneet antaa mielestäni omastaa enemmän. Olisin ollut omastani luopumassa enemmänkin, jos sillä yhteiskuntaa ja heikompi osaisia autettaisiin. Ja paratiisit sulki kiinni."

Mehän ollaan ihan samaa mieltä tässä asiassa, mutta eri mieltä hallituksen kanssa.

Siitä asiasta en kyllä anna periksi että velkaantuminen pitäisi lopettaa nyt ja justiinsa ja hyväksyisin kyllä siinä mielessä nämä köyhiä koettelevat leikkaukset, jos vain rikkailtakin otettaisiin jotain. Eikä se edes paljon vaikeuttaisi heidän ylellistä elämäänsä.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #33

Ehkäpä juuri siksi politiikassa on kyse pienemmän pahan valitsemisesta. Raha ei tule seinästä, eikä sähkö pistorasiasta, jos joku ei sitä sinne laita. Kaikille kivaa periaate ei vain toimi. Persut ovat saaneet tästä ikuisuuskysymyksestä kaiken p@&€;n niskaansa. Vassarit ja vihreet halailee maailmaa, demarit, keskusta ja kokoomus, no mitä eroo? Nämä on ne puolueet, jotka Suomen ovat tähän tilaan saaneet.

Anne Lindell

Loistava huomio ... Outi! Jess!

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Tolppasen loikka meni pahasti yliastutuksi, heti hallituksen muodostamisenjälkeen olisi pitänyt ponnistaa lankulta.

Anne Lindell

Arto, pysy asiassa .... Tästä "persu-hommasta" olen vaahdonnut (olin tosin 9 kk tässä välissä bannattuna, porttikielto) täällä "Usarissa" ja myös omalla poliittisella blogillani [ http://annelindell.blogspot.com ]. Tolppanen teki mielestäni törkeän tempun loikkaamlla toiseen puolueeseen. Petti häntä äänestäneet törkeällä tavalla. Olet kai tästä samaa mieltä. Tämä tällainen tulee kieltää lailla. .... Arto, luitko muuten lainkaan kirjoitustani loppuun saakka?

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Tolppanen lienee puhdas opportunisti, mutta miten pitäisi toimia jos puolueen linja muuttuu merkittävästi siitä mitä se sanoi olevansa vaalien aikana? Eli tulisiko edustajan ajaa sitä politiikkaa jota hän on ehdokkaana luvannut ja mitä puoluekin väitti ajavansa vai tyytyä vahvan takinkäännön jos toisenkin tehneen puolueen politiikkaan? Eli kumpi on tässä tapauksessa suurempi petos? Loikkaus vaiko luvatun politiikan vastainen politiikka?

Anne Lindell

Marko, silloin on kansanedustajien alettava keskustelemaan tuosta linjamuutoksesta ja vakavasti. Puolueen johdonkin tulee olla äänestäjille rehellisiä Sitä en lainkaan epäle, että persuissa ollaan menty nyt (ja oikeastaan aika kauan sitten) todella siitä linjasta, mikä oli vaalien alla. Eipä taida edes samaksi puolueeksi tunnistaa

Mitens´se sananlaskukin sanoo, että: "Hallituksessa ryvettyy". ... Ai, että eikö sellaista sananlaskua ole olemassakaan? .... No, nyt on.

Anne Lindell

Kankaanniemi teki aikoinaan oikein. Erosi ministerintehtävistään, koska ei voinut toimia omantuntonsa ja oikeudentajunsa vastaisesti. Hän ei loikannut vaalikauden aikana mihinkään toiseen puolueeseen.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Tolppanen teki mielestäni törkeän tempun loikkaamlla toiseen puolueeseen."

Entäs Tolppasen äänestäjät, jotka galluppien mukaan kannattavat nyt muita puolueita, ehkä juuri SDP:tä. Ovatko hekin mielestäsi pettureita?

Soinin mielestä tämä siirto paransi laatua sekä persuissa että demareissa.
Varmaan sitten kun kaikki muut persut, paitsi Soini itse, ovat loikanneet demareihin, molemmissa puolueissa taso on mahdollisimman korkealla.

Toki näitä loikkauksia voi jatkossa tapahtua myös toiseen suuntaan, demareista persuihin, jos näyttää siltä että persujen kannatus lähtee uuteen nousuun ja demareiden kannatus alkaa laskemaan.

Kansanedustajatkin haluavat olla voittajan puolella ja tulla valituksi eduskuntaan, sillä tavalla politikko voi nimittäin tienata elantonsa, olemalla eduskunnan jäsen, muuten kansanedustaja jää taloudellisesti tyhjän päälle.

Anne Lindell

Marko, meillä on perustuslaki, ja se takaa se, että minkäänlaiset painostukset eduskuntaryhmässä yksittäistä kansanedustajaa kohtaan koskien ja eritoten äänestystä eivät ole laillisia. Eli yksittäinen kansanedustaja on todellakin perustuslain mukaan täsyin vapaa äänestämään "JAA" tai "EI" omantuntonsa mukaan.

Ja tämähän on meillä täysin absuurdi tilanne, sillä näyttää siltä, että kaikilla puolueilla on kirjoittamaton "oma-laki", joka kumoaa perustuslain tältä osin täysin. Maan tapa. Ja tämä kirjoittamaton laki on puoluekuri: sovitaan etukäteen puolueitten eduskuntaryhmissä miten äänestetään. Tämä on juuri se "puoluekuri", jota ei saisi olla olamasskaan. Joka toisin väittää, puhuu muunneltua totuutta.

Perustuslaki on siitä oivallinen laki, että jos sitä rikkoo, miin sellaista rikkomusta voidaan verrata valtiopetokseen, ja silloin se on ...tädää .... rikos. Valtiopetoksena rikos ei vanhene koskaan.

Käyttäjän seppolappalainenkoti kuva
Seppo Lappalainen

Anne, kyllä se näin on, että kesken edustuskauden puolueesta toiseen loikannut pettää pahasti äänestäjänsä.

Jos ja kun puolueen toteuttama poliittinen linja ei enää vastaa lähtötilannetta, niin siirtymällä sitoutumattomaksi edustajaksi jatkaakseen äänestäjiltään saamaansa tehtävää, ei häntä voida tulkita äänestäjän pettäjäksi.

Anne Lindell

Seppo, näin se on. Kansnaedustajat ovat meidän valitsemia ja me maksamme verorahoista heille palkan ... eli olemme heidän työnantajiaan, joten kyllä nyt viimein heidän pitäisi alkaa toimia siten kuten me (kansa) toivomme ja haluamme. Vai mitä? Ollaanko siellä samaa mieltä?

Seppo Hildén

Ei Tolppanen tehnyt loikkausta, vaan yksinkertaisesti palasi takaisin SDP:hen.

Vaasan vaalipiirissä häntä äänestäneet ottavan tämän kyllä seuraavissa vaaleissa huomioon.

Heh.

Anne Lindell

Ps-puolue on kuuluisa siitä, että heillä ei ole lainkaan puoluekuria ... tai ainakin he väittävät näin kivenkovaan. Jokainen saa äänestää Ps-puolueessa omantuntonsa mukaan. Mutta sitten tuleekin tämä "kinkkinen juttu", eli heillä ei ole "puoluekuria" (senhän kieletää perustuslakikin), mutta heillä on ”sopimus”, eli, sopimus (tomintaperiaatteen sopimus alias äänestyssopimus, sopimus miten äänestetään. Sopimuksella taataan, että Ps-puolueen eduskuntaryhmä toimii yhdessä ja yhteisymmäryksessä. Ja, jos sopimuksesta joku uskaltaa poiketa ja äänestääkin omantuntonsa mukaan, niin siitä tulee seurauksia ... ei rangaistuksia ... vaan ainoastaan seurauksia. Ja mitä ne seuraukset sitten olisivat, niin sitä ei kukaan uskalla lähteä ottamaan selvää. Näin on heidän mielestään hyvä, sillä muutoin tulisi sekasorto ja kaaos, eikä kukaan puolueryhmässä tietäisi etukäteen, miten joku äänestää ... siis ”omatuntontonsa mukaan” eli perustuslain oikeuttamalla tavalla.

Tuollaiset sopimukset yhteisymmärryksestä äänestyskäyttäytymisessä ovat perustuslainvastaisia ja puhdasta ”sematiikkaa” (sanakikkailua), eli, että sanalla ”sopimus” kierretään ovelasti sana ”puoluekuri”.

Aaaarggghhh .... että on kieroa puoluepolitiikkaa --- ja tämän kansa hyväksyy mukisematta, koska se on ... tädäää ... "maan tapa". Minä en hyväksy. Oikein pitää olla oikein ... se on jämtti se.

Olli Nurmi

Eikö kansanedustajien sitominen puolueeseen lailla olisi perustuslain vastaista?

Anne Lindell

Olli ... uskon, että tulevaisuudessa koko puoluejärjestelmä läpimätinä hyvävelijärjestöinä joutaa jorpakkoon ja koko eduskunta sitä myöten myös. Internet äänestykset tekevät mahdollisksi lakiesityksistä ja säädöksistä äänestämisen jokaisen laillisen kansalaisen henkilökohtaisella äänellä. Ihan sama systeemi kuin on n.s. kansalaisadresseissa. Ei ongelmma. Ongelman ovat luoneet kansnaedustajat itse, jotka jäisivät intenetäänestyksien tullessa voimaan työttömiksi. Kuka sitä nyt sitä oksaa poikki sahaisi, jolla itse istuu.

Anne Lindell

IL kirjoitti sivullaan, että joukko SDP:n jäseniä julkisti myöhään keskiviikkoiltana puolueen asioita käsittelevällä nettisivustolla avoimen kirjeen SDP:n johdolle. Kirjeen allekirjoittajat moittivat poikkeuksellisen suoraan SDP:n johtoa Tolppasen loikkauksesta. Kirjeessä Tolppanen kuitenkin toivotetaan tervetulleeksi puolueeseen, jos (painotus sanalle ”jos”) hän katuu aikaisempia rasistisia kannanottojaan, ja ilmoittaa julkisesti, että hän ei ole rasisti.

Heh ... siis Tolppasesta ei taideta tykätä missään puolueessa. Tolppaselle tuo katuminen ja anteeksipyyntö on aika kova pala purtavaksi, sillä hänen on nyt ilmoitettava julkisesti, että hän haluuakin vastedes nähdä enemmän matuja Vaasan torilla.. ...

Tekee mieli sanoa, että: "Mitäs minä sanoin". ...Loikkaajista ei tykätä.

En yhtään ihmettelisi, jos persut lähettäisivät kukkia, suklaata ja kiitoskortin SDP:lle saatesanoin: "Ei palautus- eikä valitusoikeutta". ... Hmmm ... aika mielenkiintoista seurata millainen farssi, tästä Tolppasen loikkauksesta oikein syntyy.
.................

P.S. Soinille viesti: ”Ei oteta takaisin ... eihän:”

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

Pitäisiköhän jyrkkiä maahanmuuttovastaisia puheenvuoroja pyytää anteeksi tai perua myös eduskunnan täysistunnossa? Niitäkin kuulimme uusdemari Tolppaselta.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Mikseivät persut käskeneet Tolppasta pyytämään anteeksi rasistisia puheenvuoroja?

Demarit niin toki tekivät ja hyvä juttu,
sillä nyt ne rasistiset puheenvuorot on pyydetty anteeksi
ja ne on myös anteeksi annettu.

Persuaikana tällainen anteeksipyyntö ei kai sitten ollutkaan tarpeen,
vaikka ne puheenvuorot on pidetty nimenomaan persujen nimissä, eikä demareiden.

Anne Lindell

Arvoisa kansanedustaja ja ex-ministeri Kankaanniemi, kyllä vissiin kannattaa pyytää anteeksi jo ennenkuin aikoo sanoa mitään ... eli sitä mitä aikoo sanoa. On nimittäin sellaisiakin, jotka joutuvat jälkikäteen alvariinsa pyytämään anteeksi "möläytyksiään!.

Esimerkiksi näin: "Arvoista rouva puhemies, pyytäsin ensiksi anteeksi, jos puheenvuorossani tietämättäni ja huomaamattani lausun jotain vähänkin rasistiseen viittavaa eli kritisoin hallituksen maahanmuutopolitiikkaa ... jne ...

Noyryys ennenkaikkea .... muistakaa nöyryys hallituksen edessä .... ja sitten vaalien alla nöyryys kansan edessä. ... Näinhän se menee.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Noyryys ennenkaikkea .... muistakaa nöyryys hallituksen edessä .... ja sitten vaalien alla nöyryys kansan edessä. ... Näinhän se menee."

Näin juuri, näin se on.

Nöyryys on hyvä mutta ylpeys ja itsekkyys paha.

Tällaiselle köyhälle ja tyhmälle, kuten minä, on onneksi helppoa olla nöyrä.

Vaikeata nöyryys on sen sijaan niille jotka ovat rikkaita, älykkäitä, kauniita, tunnettuja ja suosittuja. Olisi ihan kamalaa olla sellainen, silloin olisi niin mahdottoman vaikeata olla nöyrä.

Anne Lindell

Pyydän oman suositukseni mukaan jo etukäteen anteeksi?

Arto on varisnainen vitsiniekka .... aaaah ha haaa ... en ole tunnettu.

Sorry, pakko heittää läppää välillä. Ei sitä muuten jaksais.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Minä olisi Tolppasena äänestänyt aina opposition kannan puolesta. Ei olis tarvinnut loikata.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Edustuksellisessa demokratiassa, kuten Suomessa, valittu edustaja ei ole velvollinen noudattamaan äänestäjiensä tahtoa.

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila

Mitäs muuten Anne olet mieltä listavaalin käyttöönotosta Suomessa - paranisiko vai huonontuisiko eduskunnan kokoonpano. Ainakin puolueen rooli korostuisi pintaliitäjien sijaan. Itseäni on joskus ottanut päähän kun äänestämäni henkilön sijaan valituksi on tullut joku ääliö samasta puolueesta. Listavaaleissa ainakin tietäisi ketkä ovat menossa edustajiksi puolueen äänisaaliin myötä.

Anne Lindell

Ari, eikä Ranskassa ole juuri tuollainen systeemi ainakin paikallisvaaleissa, eli kunnalisvaaleissa. Suomalainen ralliautoilija Kari Mäkinen tuli juuri näiden listavaalien ansiosta valituksi useaan kertaan. Eli sama juttu, jos olet kuuluisa tulet valituksi vaikka mikä olisi. Ei ei tarvitse edes pipon alla paljoa rakusuttaa ja silti saat ääniä.

Jotenkin ukson internet-äänestyksen ja vaalikoneisiin. Tietyt kiintiöt alueittain tulee määrätä, sillä esim. haja-asutuseuduilla ja maaseudulla ihmiset ja etenkin vanhempi ikäpolvi ei seuraa netistä (ei taida olla edea tietokonetta ja nettiä) mitä tapahtuu ja mitä on menossa, ja silloin iskelmälaulajat, ex-missit ja TV-suosikit erilaisista hömppä-hömppä-ohjelmista itsensä naurualsisiksi tehneet valloittaisivat eduskunnan.

Toimituksen poiminnat