Anne Margareta Lindell Kumarrun vain kaden edessä: köyhän kansan ja Jumalan.

Lakoilla uhkailu SAK:n puhdasta ku ... sumutusta.

  • Työtätekeveiä viedään kohti itsetuhoa kuin lampaita lieassa. Lakkojen uhka Suomessa. Kreikan kohtalo uhkaa.
    Työtätekeveiä viedään kohti itsetuhoa kuin lampaita lieassa. Lakkojen uhka Suomessa. Kreikan kohtalo uhkaa.
  • Ei, hyvät Suomen kansalaiset ... ei lakkoilua näin uhkaavassa tilanteessa. Järkikulta kauniiseen käteen!
    Ei, hyvät Suomen kansalaiset ... ei lakkoilua näin uhkaavassa tilanteessa. Järkikulta kauniiseen käteen!

En vain yksinkertaisesti voi enää vaieta. Pakko kirjoittaa tulenarasta aiheesta, vaikka tiedän, että tämä aihe on Suomessa tabu "pyhä lehmä", jota ei saa missään nimessä mennä kritisoimaan. Nimittäin, taas ja jälleen kerran köyhää kansaa kustaan silmään. Tässä ei ole muusta kyse, kuin ammattiliittojen sisäisestä ahdingosta, puhtaasta paniikkireaktiosta: SDP ja vasemmisto menettää koko ajan jäseniään, ja ammattiiliitot seuraa pian perässä, sillä, jos työntekijöillä on turvatusti töitä eikä mitään valittamista ja palkat sovitaan työpaikkakohtaisesti, jolloin työntekijät voivat  kilpailuttaa itse itsensä; jolloin ahkerat ja tunnolliset osaajat ovat kultaakin arvokkaampia (allekirjoittanut ent. työnantajana tietää). Eli, ammattiliitot ovat enemmänkin este kuin kannustin työssä menestymiselle ja etenemiselle. Jo nyt sovitaan monella tuöpaikoilla palkat ja työajat yms. Samapalkkaisuus tappaa työhalut (se nähtiin jo entisessä Neuvostoliitossa). Meillä ei ole tässä ajassa varaa uhoiluun eikä ensikään lakkoiluun. Tällaisessa konsensus- ja yhteisymmärrys-yhteiskunnassa ammattiliitot joutuvat romukoppaan aikansa eläneenä ”näennäisedunvalvoja-dinosaurushirviönä”.

Nämä hallituksen kaavailemat leikkaukset ovat vain pintaraapaisua. Ilman yhteiskuntasopimusta on paljon, paljon pahempaa tulossa – sanokaa minun sanoneeni. Leikkauksilta ei voida tässä tilanteessa välttyä.

Kaavailtujen leikkausten lisäksi aiemmat, ansiottomat etuudet pois: eli ”pekkaspäivät” pois, ja väh. 40 tunnin työviikko kaikille ja etenkin valtion ja kuntien virkamieskunnalle, jolloin voi työtätekevä asioida virka-aikana eri virastoissa. Sairasloman ensimmäinen päivä on oltava palkaton, sillä vain siten "saikkarit" (sairasloma-lusmuilijat, eli valepotilaat) saadaan maanabtaisinkin töihin. Kaavailtu 75% sunnuntaikorvaus on globaalisesti katsottuna jopa ylenpalttinen, mutta sensijaan ylityökorvauksista voidaan tinkiä (=laskea) siten, että verotus on niissä johdonmukainen eli järkeenkäypä. Samoin tulisi extra-palkkatyöstä verottaa normaalisti, eikä rangaista niitä, jotka joutuvat elämäntilanteensa vuoksi ottamaan lisätyön. Työtä tässä maassa riittää, ja siksi on aika lopettaa työnteosta rankaiseminen ja sohvalla makaamisesta palkitseminen.

Schengenin sopimuksesta on Suomen luovuttava heti, sillä tilanne massamme kulminoituu muutoin todella pahaksi - sanon  - todella pahaksi. Ruotsin raja Oulun seudulla vuotaa kuin seula. Huono meille -  hyvä Ruotsille. Kansallinen turvallisuutemme on vaarassa, ja arvatkaas mitä Venäjä odottaa?... Just, juuri sitä. (Lue linkkaamani kirjoitus).

Nyt ovat viisaat neuvot enemmän kuin tarpeen. Lakkoilu on typerintä uhoa ja henkseleitten paukuttelua, joka kostautuu pahempana kuin 90-alun lama, sillä nyt emme voi euromaana edes devalvoida, muutoin kuin sisäisellä devalvaatiolla eli kurjistamisella. Nälkä kolkuttaa kohta ovellamme.

Aivan tuntuu siltä kuin 90-alun tapahtumat toistuisivat. ”Pienestä purosta kasvaa tsunami”. Eli ”Joukossa tyhmyys tiivistyy”.

Ei anneta enää ammattiliittojen jyrätä ja kusettaa köyhää kansaa. Nyt on kaikkien puhallettava yhteen hiileen. Kaikkien ... myös SAK:n.

Tuntuu aivan siltä, kuin tämä olisi demarien, vasemmiston  ja SAK:n  viimeinen yritys  yrittää ”vanhanaikaista” eli; viedä Suomen talous ojasta allikoon ja siten saada vähäosaisia (köyhiä eläkeläisiä, opiskelijoita jne.) köyhdyttävillä keppaskonsteilla itsellen lisää kannattajia. Vanha totuushan on, että kun Suomella menee huonosti, niin demareilla, vasemmistolla ja ammattiliitoilla menee silloin hyvin ja vice versa. Varoitin tästä 90 alussa ja vuonna 2007 ja varoitan taas: Älkää hyvät ihmiset antako enää ammattillittojen kusta teitä silmään ... he ovat susia lampaitten vaatteissa. 

Toivottavati  Suomen kansa on viisasta, eikä anna SAK:n enää ikinä ku ...sumuttaa itseään Siksi uskon ja luotan, että kaikki viisaat ovat töissä perjantaina ja jatkossakin. Menkööt AY-herrat ja viskaalit itse lakkoon ja lakatkoon vaatimasta muita lakkoilemaan.( ... hmm ... mistähän sellaisten lakkoilun huomaisi? Ei kai mitdnkään ... tai ...hmmm ...ehkä siitä, että työmarkkinoilla olisi pitkästä aikaa rauhallista). Ainoastaan vailla ymmärrystä olevat lakkoilevat tällaisen koko maatamme uhkaavan laman ja katastrooffin edellä. Tämä kirjoitukseni, ”Euroopan ja muun maailman talouskriisi http://annelindell.blogspot.fi/2012/07/normal-0-microsoftinternetexplorer4.html  , on todellakin herättänyt maailma suurta huomiota – eli, profetiaaninen enneuni vuodelta 1997, joka on nyt par´aikaa toteutumassa.

Jeesus sanoi, että ”jos kuolleet nousisivat haudoistaan, niin silloin te uskoisitte”, ette muuten. Ette usko niitä, jotka profetoivat hengessä ja varoittavat  ... te ette usko enää edes taloustieteen nobellisteja. Mikä teitä suomalaisia oikein vaivaa? Tyhmyysepidemiako?. Ette usko muita kuin ay-pomoja ja ay-aktivisteja, jotka huutavat itsekkäinä ja omahyväisinä nyrkki pystyssä vaatien aina vain yhä lisää ja lisää etuuksia, palkankorotuksia tai vähintäänkin ansiottomasti saavutettujen etuuksien säilyttämistä. -  He ovat nykypäivan sortajia.  - Meillä ei ole tässä ajassa varaa uhoiluun eikä ensinkään lakkoiluun.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (19 kommenttia)

Reino Jalas

Otsikossasi on rumasanalistan mukainen kielletty k-sana!

Juuri viime viikolla erään toisen kirjoittajan blogi lensi kuin leppäkeihäs, kun siellä oli käytetty samaa kiellettyä k-sanaa.

Anne Lindell

Kiitos, sillä siinä olisi ollut oiva keino eräille tietyille tahoille taas ja jälleen kerran heittää minut ulos täältä. Totuudenpuhujista ei tykätä ... nääs.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

En kyllä sanoisi asian olevan tabu..

Käyttäjän TapioUkkola kuva
Tapio Ukkola

Anne, kirjoitat asiaa. Ay -liike käy kuolinkamppailuaan, mutta sitä ennen lylyn kaltaisineen on kupattava kansaa niin paljon kuin kerkiää. Kohta ei ole lypsettäviä...

Anne Lindell

"Tää on viimeinen taisto" ... lauloivat taistolaiset aikoinaan, ja siihen lirutteluun se sitten tyssäskin. Mitä muuta virkaa ammattijärjestöillä on kuin panna kivenkovaan vastaan. Ei itseään vastaan sillä eiväthän he lakkoile. Jotenkinhan heidän on todistettava, että heitä tarvitaan. Ay-johto ja toimihenkilöt olettavat, että työläisten sumutus voi jatkua ikuisesti, mutta he eivät ole ottaneet sitä huomioon, että nykyään "duunarit" ovat sangen koulutettuja, eikä heitä noin vain mennen tullen voi sahata linssiin.

Soinin mukaan Akava ja STTK olivat halukkaita yhteiskuntasopimukseen, sen sijaan SAK ei. Myös EK "töröttää passiivisena sivusta".

Siis SAK-on kylvää uhoilullaan tuhoa.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

ei ole varaa, ei. Miten ihmiset sais muuten tajuamaan sen, että nyt ei mee hyvin? Luetaan nyyhkytarinoita henkiä pelastavista hoitajista (jota on tehty niin pitkään kuin lääketiede on ollut olemassa) ja kauhistellaan, että ny ne menee mun kukkarolle! Ottakaa mieluummin siltä kituvalta, jo työnsä tehneeltä mummolta...

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila

Maailman talousfoorumi on listaanut kymmenen kärkimaata jotka ovat tuotantotehokkaimpia maita, Suomi on ykkönen,

Samaten eurostati on tehnyt vastaavat tutkimukset ja Suomi kakkonen heti Sveitsinjälkeen. Jos toisella mittarilla katsotaan niin Suomi on ykkönen

Talous sanomien mukaan maailmalla ja Suomessa on yrityksksissä jaettu ennätys suuria osinkoja, mutta ei ole juuri laisinkaan investoitu tuotantoon.

Tuotantotehkkuudessa on mitattu mm euromääräisiä tuntikohtaisia kustannuksia, Suomi 35,9€ Saksa 37,1€ Ruotsi 41,8€

Näiden tietojenvarassa niin sanottu tuottavuusloikka on täyttä höpön pöppöä..
Miksi meidän tiedotusvälineet vaikenee näistä?

Ei ihme että jotkut ovat närkästyneet kun kansaa kohdellaan kun karjaa.

Taitaa olla niin ettei Suomessa osata tehdä kauppaa ja syytetään siitä työntekijöitä.

"Kaavailtujen leikkausten lisäksi aiemmat, ansiottomat etuudet pois: eli ”pekkaspäivät” pois, ja väh. 40 tunnin työviikko kaikille ja etenkin valtion ja kuntien virkamieskunnalle, jolloin voi työtätekevä asioida virka-aikana eri virastoissa."

Pekkaspäivät tuli 1984 käyttöön määrätyille sopimusaloille työnantajien vaatimuksesta.
Valtakunnansovittelija Pekkanen teki esityksen muodosta jonka molemmat osapuolet hyväksyi, täällä korvattiin noin 5% palkan nousu sopimimuskaudelle. Kaikki sopia puolet eivät sitä halunneet, joten jos Pekkaspäivät otetaan pois niin kaikille niille jotka eivät sitä halunneet vaan ottivat palkan korotuksen, niin 5% palkan alennus ja 40h työviikko kuten muillekkin.

Anne Lindell

Arto, EK:n johtava asiantuntija Tiina Haapasalo arvioi lakon vaikuttavan noin 400 miljoonan euron arvoiseen kauppaan yhden päivän aikana. Toimitusjohtaja Jyri Häkämies taas kertoi Helsingin Sanomille perjantaille suunnitellun mielenilmauksen aiheuttavan noin sadan miljoonan euron tappiot päivässä ... siis päivässä!!!.

Suomeen valuu satoja pakolaisia päivässä Haaprannan kautta. Miten me kyetään pitämään huolta tänne saapuvista maahanmuuttajista, jos sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylän (ps) mukaan jo tänä vuonna on turvapaikanhakijoita tullut 8400. Äärimmäisin arvio on, että turvapaikanhakijoita voisi tulla tänä vuonna jopa 40 000.
Mäntylä kertoi, että jos tulee järjestelmän piiriin 30 000 uutta henkilöä (EU:n vaaatimuksesta), se maksaa meille vajaat 400 miljoonaa euroa vuodessa.

Siis, olkaa nyt tarkkoja, eli, jos SAK:n suunnitelman suuruinen ja laajuinen lakkoilu maksaa n. 400 milj. euroa päivässä, niin miten ihmeessä me kyetään kerämään tuollaisilla tuotantoelämän tappioilla verorahoja valtavan pakolaisjoukon ruokkimiseen ja asuttamiseen?

Tästä on kyse. Eli, vielä kerran rautalangasta väännettynä. Tänään meillä on ehkä varaa lakkoilla, sillä Suomi kuuluu vielä toistaiseksi maailman rikkaimpiin ja tuottoisampiin maihin, mutta huomenna on kaikki toisin ... se on takuuvarmaa. Tähän meidän tulee varautua. Siksi näitä leikkauksia on tehtävä ja jopa enemmänkin. Kaikkien on tajuttava tämä ... myös SAK:n.

Anne Lindell

Outi, en oikein ymmärtänyt mitä kommentillasi tahdoit sanoa. Ehkä se oli sarkamia ... toivottavasti.

No, ei voi muuta sanoa, kun katsoin seitsemän uutisia, että ei järkeä tästä maasta löydy. "Nonsensusta" ja uhoa löytyy ay-puolelta, muttei konsensusta.

Yhteiskuntasopimus olisi mahdollistanut kustannuskilpailukyvyn korjaukset toimialoittain räätälöiden, oikeudenmukaisemmin eri työntekijäryhmiä kohdellen. En ymmärrä miksei tämä kelvannut SAK:lle. Kukaan eikä mikään taho hyödy näistä lakkoiluista.

Tuhoa viljellään ja työläiset maksavat viulut ... taas. Muistellaan vain miten kävi 90 -luvun vaihteen lakkoilun aikana: konkursseja, irtisanomisia, pakkohuutokauppoja, itsemurhia, avioeroja jne. Oliko näitä ammattiliitot tukemassa? Eivät olleet.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Sarkasmini kohdistuu nimenomaan valittavaan työntekijä karjaan ja ay pomoihin...

Anne Lindell

Katsoitteko muuten seitsemän uutisissa nuoren Muutos 2011-liikkeen jäsenen mielipidettä katuhaastattelussa? Karseeta. Oikein iho nousi kananlihalle. Pelkkää puhdasta uhoa. Kyllä toivoisi, että "Siperia opettaisi" myös näitä radikaalinuoria. Eivät tajua, että lakkoilulla ei voiteta mitään. Päinvaistoin, köyhää, vähäosaista kansaa kurjistetaan lakkoilulla entistä enemmän. Kun palkat nousee ja etuuksista pidetään kiinni kynsin ja hampain alkavat hinnat nousta ja työttömyys kasvaa entisestään ja tähän päälle vielä pakolaistulva Suomeen.

Menemme kovaa vauhtia kohti kansallista konkurssia, jollemme ala toimia järkeväati ja puhaltaa yhteen hiileen. Ja tämä koskee myös SAK:ta.

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

SAK:lla ( SDP:n hallitsema )ei alun alkaenkaan ollut tarkoitus sopia yhteisesti hallituksen kanssa vaan tavoite oli järjestää rähinöitä kreikkalaiseen tapaan.
Perussuomalaisten nousu toiseksi suuremmaksi puolueeksi ei onnistunut SDP:ltä suurimmalla (oliko näin?) vaalibudjetilla. Tästä on seurauksena vasemmistopuolueiden ( ja tyhmempien )valtapeli, jossa kansan etu on toissijainen.
Olen vasemmistohenkinen mutta Suomen vasemmistopuolueet eivät kunnioita demokratiaa, jota osoittavat mielenosoitukset ja rähinöinti. Ne ehkä kuuluivat itsenäisyyden alkuvuosiin mutta eivät enää 2000 -luvulle!

Anne Lindell

Juuri näin on laita, Anita ... juuri näin ... valitettavasti.

Itse ent. työnantajana, en suosinut samapalkkaisuutta, vaan palkitsin osaamisesta ja vastuuotosta ja itsenäisestä toiminnasta. Sanoin työntekijöille, että te tarvitsette minua, mutta myös minä tarvitsen teitä. Tehkää siis itsemnne minulle korvaamattomaksi ja työpaikkanne on taattu. Näin se toimiin. Ammattiliittojen ja niitten ylhäältätulevien käskytysten ja sanelujen aika on ohi.

On aika alkaa toimia järkevästi, joota töitä saadaa jokaiselle ja Suomi saadaan nousuun.

Ammattiliitot eivät kerro, että alan ammattiliiton työttömyyskassaan voi liittyä, vaikkei liity liiton jäseneksi ... eli liiton jäsenmaksuja ei tarvitse näin ollen maksaa. Tämäkin asia on salattua ... "tabu". Iiro Viinanaen sai kenkää, kun uskalsi suorassa lähetyksessä mainita tästä.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Okei, tuota en muuten miekään tienny.

Anne Lindell

Juuri näin Outi ... eipä juuri tätä mainosteta, ja syynkin voitte arvata. ... Saas´ nähä miten minun nyt oikein käy.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #15

Hyvin siun käy, rehellisen ihmisen :)

Anne Lindell

Voi, voi Outi, kunpa tietäisit, miten olen saanut kärsiä siitä, että vaadin oikeutta ja rehellisyttä tähän maahan. "Rötösherrana" olisin jo pitkällä.

Mutta asiasta toiseen ... nyt tulee ilouutinen. Ehkä järki sittenkin vie voiton.

Jeaah! Hyvä Kokkola! Lakkorintama alkaa rakoilla. Ihmiset tulevat järkiin.

Keski-Pohjanmaan alueuutisissa kerrottiin tänään, että Kokkolan opettajat ovat työssä myös perjantaina aivan normaalisti. OAJ:n paikallisyhdistys päätti Kokkolassa iltapäivällä, etteivät opettajat osallistu perjantaiseen mielenilmaukseen, mutta OAJ:n keskusjärjestö on ilmoittanut osallistuvansa perjantain mielenilmaukseen. Sen avulla OAJ:ssä halutaan vastustaa Suomen hallituksen kaavailemia leikkauksia.

Käyttäjän RitvaSaarinen kuva
Ritva Saarinen

Edellinen hallitus teki selvityksen yritystuista, jotka maksamme verorahoistamme, 4,6 miljardia (siis 4 600 000 000 €) vuodessa, ja näistä vain 810 miljoonaa on tehokkaita ja 845 miljoonaa suorastaan haitallisia. Nykyhallitus, EK, eikä Akavan ekonomit ole hiiskahtaneetkaan tästä potista, josta voisi perkaamalla säästää ihan eri luokassa kuin nyt nykyhallitus tekee ja rokottaa pienituloisia veronmaksajia, ja siirtää palkan saajilta vielä 3 miljardia yrityksillemme, siis tuon 4,6!miljardin lisäski. Tämä ei ole länsimaista demokratiaa tukea tällasilla summilla yrityksiä, varsinkin kuin vain murto-osa tästä tuesta on tehokasta. http://www.hs.fi/talous/a1431921950807

Myös Kauppalehti julkais tutkimuksen yritystemme tilasta paperilehdessään (ja näköislehdessään online). Vain 8,3% yrityksiämme on huippukunnossa (joista olemme saaneet lukea tänä kesänäkin) ja 8,7% yrityksistämme on jopa riskiyrityksiä, ja loput siltä väliltä.

Kukaan täälläkään ei ole perehtynyt yritystemme talouden tilanteisiin,,kuten ei EK eikä nyky hallituskaan. Eikä näköään aikoaan, on paljon helpompi olla tietämätön, kuin lukea faktatietoa. Siihen faktatietoon kuuluu myös yritystemme yksikkökustannukset, jotka Eurostartin tilastojen mukaan ovat paremmat kuin Saksassa ja samaa luokkaa Ruotsin kanssa. Kuitenkin nykyhallitus ja EK käyttävät koko ajan vanhoja tietoja parin vuoden takaa. Suomen kilpailukyky sukelsi Vahasen. ja Kataisen hallituksen aikaan, kun EK halusi liittokohtaiset sopimukset, jotka johtivat yritysten yksikkökustannusten huimaan nosuun. Nyt useampana vuotena on ollut maltilliset tuloratkaisut, ja Saksan ja Ruotsin kilpailuetu on saavutettu ja Saksan jopa ohitettu.

Anne Lindell

Kiitos Ritva, sinulle ja muille lukijoilleni laitan tähän (siirrän) kommenttini omalta poliittislta blogiltani, joka liitin siellä tuohon linkittämääni kirjoitukseen (profetiaaniseen enneuneen vdlta 1997).

..........
Kirjoitan tätä 14.9. 2015. Viimepäivinä olen nähnyt pakolaisvirroista kertovia uutisia ja eritoten näin kuinka Itävallassa ja Unkarissa pakolaisia "virtasi" suurina joukkoina kävellen pitkin rautatieraiteitä ja maanteitä (moottoriteitä oli suljettu ihmisvirrna vuoksi) ... havahduin, koska muisti aivan selvästi, että tuossa 1997 unessa näin juuri tuollaisia kuvia. ... valtavasti ja suurina joukkoina ihmisiä virtasi Eurooppaan, Skadinaviaan ja Suomeen. Kuulkaa hyvät ihmiset, vaikeat ajat on tulossa. Nyt ei pitäsi ensinkään kenenkää lakkoilla, sillä säästöt tulevat olemaan jatkossa pakolliset. Ammattiliitot vievät meidät ahdinkoon. Alkää ihmiset lakkoilko - menkää töihin, niin kauna kuin tellä on vielä töitä. Rakentakaa, investoikaa sillä jatkossa kaikki hinnat nousee. Julkisissa kuluissa ja palkkamenoissa ja tietyistä etuuksista tulee säästää, mutta jos kansalaiset alkavat panna tulojaan sukan varteen, niin silloin kaikki pysähtyy (näin tehtiin ja tehdään Kreikassa). Ei, valuutta tulee pysyä kotimaassa ja veroparatiiseihin sijoittaneet (myös valtion yhtiöt) on saatava lain voimalla kotiuttamaan varoja ja sijoittamaan ja investoimaan ne kotimaan tuotantoon. Tämä saa aikaan todella nopeaa kasvua.
...........

Siis, säästetään oikeissa kohdissa, ja jokainen meistä voi omilla ostotottumuksillaan elvyttää kotimaista tuotantoa. On väärin anttaa kotalouksille ohjeitä vääränlaiseen säästämiseen, koska kansalaisten liiallinen ja kohteeton säästäminen vie meidät ojasta allikoon. Esim. asuntosäästäminen on ok. mutta tilin tyhjentäminen pankista ja sijoittaminen patjan alle tai veroparattiseihin on tyhmitä mitä ikinä kenkään voi tehdä - todella epäisänmaallista.

Minä tuomitsen Suomen valtion epärehellisyydestä ja veronkierrosta enemmistöosakkaana yhtiöissä, jotka harjoittavat veronkiertoa sijoittamalla veroparatiiseihin ... esim. Eläke Varma. Sikamaisen törkeätä!!! Tätä en voi hyväksyä. Puolustukseksi sanovat päättäjämme, että ei ole lakia, joka kieltää veroparatiiseihin sijoittamisen. ... Tsiisus! Sitä vartenhan me olemme teidät sinne Akadian mäelle palkanneet, että te säädätte lakeja, joilla esteään rikollinen toiminta. Vai, onko nyt esteenä se, että valtio itse toimii rikollisesti?

Enkä hyväksy SAK:n uhittelua lakoilla, kun itse eivät ole esittääneet minkäänlaisia säästöehdotuksia. Tällainen ay-pomojen uhittelu todistaa vain sen, että tihutyötä harrastavien ammattiliittojen aika on ohi.

Toimituksen poiminnat