Anne Margareta Lindell Kumarrun vain kaden edessä: köyhän kansan ja Jumalan.

Vaaleissa tapahtui kummia - henkimaailman juttuja - hätäviesti Sipilälle

  • Suomen uusi hallitus v. 2015,  Anne Lindellin ehdotus.
    Suomen uusi hallitus v. 2015, Anne Lindellin ehdotus.

Urpilaisen, Väyrysen, Stubbin, Hakkaraisen, Rehnin ja Haglundin  kannatus on ikään kuin henkimaailman juttuja ... ei sitä voi järjellä ymmärtää. Mutta nyt asiaan:

 

Juha Sipilälle hätäviesti!

Ota Juha demarit mukaan hallitukseen. Näin on parempi,  mutta ei ministerinsalkkua Urpilaiselle, eli, näillä näkymin ei hallituspaikkaa Kokoomukselle. Vai annatko vielä Suomen tuhoojille ja pääarkkitehdeille mahdollisuuden viedä "tuhkatkin Suomen pesästä"?

Demareitten asema on kuitenkin kinkkinen, sillä hallitus ilman demareita, voi aiheuttaa sen, että  90 –alun kaos toistuu. Alkaa lakkoilun ja tukilakkoilun aalto. Mitkään rakenneuudistuspaketit  ja SOTE-.uudistus yms. eivät mene läpi ilman demareita, koska he aikovat kaataa hallituksen (SAK:n ja ammattiliittojen vaatimus). Suomi menee siis sekaisin. Kyllä asia on jämtti näin, että Urpilainen & Katainen & Stubb Co. antoi Suomelle toiseksi viimeisen kuoliniskun ja lakkoaalto olisi se viimeinen kuolinisku. Suomen tulevaisuus olisi silloin sama kuin Kreikan tulevaisuus. On parempi irtaantua eurosta vapaaehtoisesti (miel. heti) kuin, että meidät heitetään ulos eurosta kansallisen konkurssin jälkeen.

 

Suomi-Neito koomapotilaana Natoon ja Liittovaltioon

Vielä Suomi-neidolla henki pihisee, mutta kohta meitä viedään koivet edellä kuin koomapotilasta Eurostoliittoon ... kuten on viety salaa Natoonkin. Ja tieto noista molemmista manöövereistä tulee kansalle sitten aikoinaan yhtä yllätyksenä kuin Jäätteemmäelle ne kuuluisat faksit.

 

Keskustan ”kaksilla rattailalla” dilemma: Väyrynen & Rehn

Ei ministerin salkkua Olli Rehnille. Jos Olli Rehn aiotaan pitää Suomessa, niin korkeintaan eduskunnan varapuhenmieheksi (näin minimoidaan Ollin tiuhtyömahdollisuudet) – mieluiten menköön Brysseliin ja pyskööt siellä.

Ministerinä Olli Rehn tekisi sen, mikä on hänelle on saneltu ja sanellaan edelleenkin globaalin valtakoneiston pääkallonpaikalta, ja juuri siksi  hän haluaa valtionvarainministeriksi, jotta voi jatkaa siitä, mikä jäi Kataiselta ja Stubbilta kesken ... eli viedä tihutyö loppuun saakka ... eli Suomi Euroopan Liittovaltioon, "Eurostoliittoon" ... raharikkaan elitin maksumieheksi, orjaksi.

On vain hyvä, että Paavo, ”Tehtaankadun suosikki”,  lähti Brysseliin. Paavo on aina kärppänä vetämässä mattoja muitten alta ja on kärppänä kärkkymässä Keskustan tai jopa persujen ehdokkuutta seuraavissa prsidentinvaaleissa – kaikki käy Paavolle. Pidän jälkimmäistä takinkääntöä enemmän mahdollisena, sillä persuissa Väyrysellä on suuremmat mahdollisuudet ”vallankaappaukseen” kuin Keskustassa. Keskustassa Paavolla on kaksi ongelmaa edessään seur. puolueen puheejohtajavaaleissa (mikä korreloi presidentinvaaleja):1.  Sinä.,Juha ja 2. Olli Rehn. Paavo jatkaa hamaan hautaansa asti presidentiksi pyrkimystään, vaikka hän ei ole omien sanojensa mukaan koskaan itse pyrkinyt mihinkään, vaan häntä on aina pyydetty (uskoo ken halajaa).

Olli Rehnillä on sama ajatus takanaan kuin Paavolla, mutta hän ei loikkaa presuihin vaan Kokoomukseen, minne hän oikeastaan kuuluukiin ... äärioikeistoon, bilderbergiläisiin ... liittovaltion havittelijoihin. Kokoomus on hajalla Stubbin ja Kataisen jälkeen, ja siksi mikä tahansa kelpaa nyt ”oljenkorreksi” Kokoomukselle ... jopa Olli Rehn.

Suomi menisi kohti tuhoa (Eurostoliittoa) kohti Olli Rehnin matkassa – se on saletti. Väyrysellä ja Rehnillä on omat "jauhot pussissa", ja siksi he eivät ole luotettavia.

 

Suomen halllituksissa on ollut aina yksi outo kummajainen

Ikiliikkuja, varjo, kuin Opperan kummitus  - eli Rkp. Ei siis enää Rkp:tä hallitukseen.  Katkaise sinä, Juha,  kerrankin tämä ”ikiliikkujakierre”! Nyt tai ei koskaan.

 

Oikeat manööverit tarpeen - vain yksi myönnytys - pakosta

Sinä pystyt oikeilla ministerivalinnoillasi estämään kaoksen.  Sinä pystyt siihen, Juha - älä epäroi. Pystyt siihen koko kansan tuella, eli, pelastamaan vielä Suomen  kansan raskaan ikeen alta. Jätä Kokoomus  ja valitse Sdp. Ei Vihreitä – tiedät varsin hyvin miksi. Joten, jos tarvitset vielä yhden hallituskumppanin lisää, niin se olisi KD.

 

Suomen itsenäisyyden rippeet on pelastettavissa

 

Sinä kykenet siihen, Juha. Kykenet pelastamaan vielä ne viimeisetkin rippeet Suomen itsenäisyydestä, eli sen, mitä siitä on jäljellä, mutta se edellyttää sinulta selkärankaisuutta ja rohkeutta ryhtyä tositoimiin. Et voi tehdä minkäänlaisia myönnytykisä ministerisalkkujen kiristysten  edessä.

Tässä hieman minun ehdotuksiani ministerisalkkujen jakoon, esim. Sampo Terho tulee takaisin Brysselistä kulttuuriministeriksi, Ruohonen-Lerner eduskunnan puheenmieheksi, Eero Heinäluoma valtionvarainministeriksi, Timo Soini ulkoministeriksi. Jussi Niinistö puolustusministeriksi ja Sosiaali- ja terveysministerin ja virka menisi Räsäselle (muista SOTE– tarvitsette Räsästä) ja peruspalveluministerin virka on sopivin Sari Essayah´ille.

 

Kotka lentää korkealla – lokit rääkkyy matalalla

Juha, joskus henkilökohtainen tragedia voi olla nujertava, lamaannuttava, mutta se voi olla myös voimia antava; eli, kun olet menettänyt jotain todella arvokasta ja lopullisesti, ja sinusta tuntuu kuin et enää kestäisi yhtään enempää ongelmia ja murheita, niin yhtäkkiä ikään kuin nouset maallisten asioitten yläpuolelle. Olet kuin kotka, joka liitää yksinään korkeuksissa, ja  katsoon yläilmoista alempana rääkkyvää ja tappelevaa lokkilaumaa. Katsot maamme ongelmia nyt ihan toisesta perspektiivistä – tuskan ja kärsimysten läpi.

Kärsmys antaa meille uudet silmälasit, joittenka läpi koko maailma näyttää erilaiselta. Ja, muista Juha - Jumalan näkee parhaiten kyynelten läpi.

 

Rukoilen sinun ja perheesi ja uuden hallituksen puolesta. 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (24 kommenttia)

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Mihin SOTE Räsästä tarvitsee?

Anne Lindell

Hanulle: Yhtä hyvin olisit voinut kysyä, että miksi pilvet on taivaalla eikä maassa.

Asiasta toiseen

Myrsky vsislasissa: Rinne ja Urpilainen napit vastakkain. Sdp:ssä vaara puolueen hajoamiseen. Jotkut sanovat, että tässä on Sdp:n tuhoaja, ja osoittavat Jutta Urpilaista, ja jotkut taas osittavat Antti Rinnettä. Kumpaakohan siinä tarkoitetaan ... vai takoitetaanko molempia? Minä osoittaisin Urpilaista. Rinne on kutakuinkin syyntakeeton. Hän Yritti paikkailla sitä mitä oli jäljellä ... epäonnistui.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Tiedän miksi pilvet ovat taivaalla eikä maassa, jos ne ovat maassa niitä sanotaan sumuksi. Mutta vastaa mieluummin siihen mitä kysyin.

Anne Lindell

Hannu, no, esimerkisi se, että Päivi Räsänen on siviiliammatiltaan lääkäri. Riittääkö tämä sosiaali- ja terveysministerin mandaattiin?

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

En minä tiedä, mutta kysymys kuuluikin, miksi sen pitäisi olla Räsänen.

Anne Lindell

Kyllä minä tiedän varsin hyvin, että minun ei kannataisi vaivata päätäni hallituksen muodostamisella, mutta minkäs sille voi, kun pitää pistää nenäsnä joka paikaan.

Esimerkiksi - mitin Matti Vanhasen (Kesksusta) asemaa. Rivikansanedustajana hänen kokemuksensa menevät kyllä ihna hukkaan, ja sitä paitsi hallituksesa tulee myös olla ns. "vanhoja konkareita".

Onko kellään ehdotuksia - mikä salkku Matille?

Käyttäjän perttikostiainen1 kuva
Pertti Kostiainen

Uskot että SDP menee hallitukseen? Mielestäni aika epätodennäköistä mutta toivotaan parasta. Matille sopis naissuhde ministerin virka kun puhuu niin sovittelevasti ja paljon.

Anne Lindell

Pertti, eiköhän Mattia ole jo nälvitty ihan tarpeeksi, ja sitä paitsi hän on oppirahansa maksanut. Kaikesta huolimatta hänellä on vankkaa poliitiikan kokemusta (ja sittemmin myös kokemusta naisista) joten, eiköhän hän nyt pärjää saralla kuin saralla.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Mie en ymmärrä. Nyt joka taholta kaivataan demareita hallitukseen, vaikka se tuntuu olevan syyllinen Suomen alas-ajoon. Taidetaan pelätä palkollisten ja muiden pieneläjien päähän potkittujen mahdollista tulevaa raivoa. Ehkä demaritkaan ei voi auttaa, jos niin käy?

Anne Lindell

Teuvo, minä makasin tänä aamuna kädet niskan takana aika kauan sängyssä ja mietin juuri tuota samaa asiaa, ja tulin lopulta siihen tulokseen, että demareitten kanssa on vähän sama juttu kuin Venäjän tai anopin kanssa ... pakko sietää, tai muuten on vieläkin kurjempaa, sillä niistä kun ei voi sitten millään päästä eroon ... ei edes taikasauvalla, joten parasta vain tulla toimeen ja yrittää saada lirkuteltua puolelleen. ... Vai onko siellä eriäviä mielipiteitä?

Petteri Hiienkoski

Mielenkiintoisia ajatuksia!

1990-luvun lamahallituksen kaltaista vaihtoehtoa kannattaisi välttää. Kokkareissa Aho-Viinasen leikkauslinjaa kuitenkin ihannoidaan. Leikkauslinjaa Stubb myös vaalikampajassa ilmaisi ajavansa, vaikka vaalien jälkeen puheet ovat pehmenneet. Stubbin asema puolueessaan on käymässä ahtaaksi ellei hän saa väännettyä Kokkareita hallitukseen.

Lakkoilu olisi talouden ja yhteiskuntarauhan kannalta nyt myrkkyä. Sipilä yritti yhteiskuntasopimusta ennen hallituksenmuodostamista. Palkansaajajärjestöt haluavat ymmärrettävästi konkretiaa, ja myös nähdä hallituksen ja sen ohjelman, ennen mahdollisia sopimuksia.

Demarien saaminen hallitusvastuuseen on vaalitappion jälkeen vaikeaa, vaikka Demarit olisi Persuillekin parempi vaihtoehto kuin Kokkarit. Soini näkisi todennäköisesti ulkoministerinä mieluummin Tuomiojan kuin Stubbin ellei itse saisi sitä salkkua. Oletan, että Soinin ykköstoive toteutuisi, jos Rinne jatkaisi valtiovarainministerinä.

Persut haluaisivat muodostaa hallituksen kolmeen pekkaan ja jättäisivät sen takia myös Kridet hallituksen ulkopuolelle. Ohjelmallisesti Kridet sopisivat kuitenkin hyvin Kepun ja osin myös Persujen kanssa samaan hallitukseen: Suomi nousuun pk-yrittäjyyden ja työllistämisen ja työllistymisen edellytyksiä parantamalla!

Persut vierastavat kuitenkin ympäristökeskeisyyttä, biotaloutta ja cleantechiä, jotka taas yhdistävät Kepua ja Kridejä.

Kynnys siihen, että Kridet jatkaisivat hallitusvastuussa on vaalitappion jälkeen kuitenkin aika korkea. Ei varmasti yhtä korkea kuin Demareilla, mutta kuitenkin.

Jos Kridet osallistuisivat hallitukseen, mahdollisuus olisi ainoastaan yhteen salkkuun. Räsänen hoiti sisäministerin salkkua mallikkaasti ja osoitti kykynsä toteuttaa vaikea hallintorakenneuudistus. Hän olisi sote-asiassa verraton asiantuntija, mutta (alue)poliittisen painoarvonsa takia se salkku mennee Kepun Juha Rehulalle.

Ellei Räsänen jatkaisi sisäministerinä, opetus- ja kulttuuriministerin salkku voisi olla sopiva, mahdollisesti täydennettynä kehitysyhteistyöasioilla. Edessä olisi haastavia rakenneuudistuksia opetushallinossa. Lisäksi salkku voisi luontevasti vaihtua Essayahille, jolla olisi paitsi tarmoa myös asiantuntemusta hallinnonalalta.

Kepun Olli Rehn tuskin jää ilman salkkua. Pääministeripuolueelle ei ulkomininisterin eikä valtiovarainministerin salkkua yleensä kuitenkaan uskota. Mahdollinen salkku voisi löytyä kauppa- ja teollisuusministeriöstä, mahdollisesti täydennettynä ulkomaankauppa-asioilla.

Anne Lindell

Kiitos Petteri hyvästä palautteesta ... panee miettimään. Tuossa on järkeä.

Pelkään pahinta, että Olli Rehn todellakin saa ministerin salkun ... mutta rukoillaan, että se ei totusdu vaan, että Rehn joutuu tekemään "väyryset".

Minulla on sellainen hytinä, että rivi-mepponä Rehn aihwuttaisi kaikista vähiten vahinkoa Suomelle ... niinkuin Väyrynenkin.

Käyttäjän JosefiinaKauppila kuva
Josefiina Tiirola

Aika asennoitunutta sanoa Kokoomusta Suomen tuhoajaksi. Siksipä taitaakin olla asennoitunutta höpöhöpöä koko ennuste.

Anne Lindell

Janina-Josefiina, varmaankin kommnttisi osui vahingossa väärään blogikirjoitukseen. Tämä ei ole ennustusnurkkaus, vaan täällä fundeerataan uuden hallituksen kokoonapanoa.

Ja vielä eräs pieni bagatelli ... ei se ole asennekysymys, jos kutsuu Kokoomusta yhdeksi ´Suomen tuuhoojaksi, vaan se on faktaa, tästä todisteena Katainen & Urpilainen tihutyöparivaljakko Co. Koitapa todistaa tämä fakta fiktioski. Et voi etkä kykene.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Ei meillä ole samalta ajalta mitään, mihin verrata. Emme tiedä olisiko jokin toinen hallitus onnistunut paremmin tai huonommin. Joten eivät nuo ihan vielä faktaksi piisaa.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Hallitusneuvottelijoiden kannalta tällaisten blogien kirjoittelu on aivan jonninjoutavaa.

Päätökset tehdään perinteisesti äänestäjiä kuulematta.

Anne Lindell

Pekka, luuletko että me emme tiedä sitä, mutta tällainen kirjoittelu on kuin kirjallinen rukous, että taivas kuulisi meitä ja saisi taottua viisautta päättäjiemme päähän.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Hassuja, mustavalkoisia likitotuuksia ja täysvalheita.

Yhteiskuntasopimuksen takuumiehiksi Sipilä kyllä tarvitsisi demareita. Rinne kuitenkin tarvitsee Urpilaista ministeriksi, että voisi itse puheenjohtajana jatkaa. Rinne itse on jo tässä vaiheessa kuollut kuori. Ilman tuomiojalaisten ja urpilalaisten tukea hän ei puolueen johdossa pysy. Vastuun vaalitappiosta kantaa yksin Rinne. Rinne hölmöili viimeisellä viikolla vaalitappion ihan omin avuin. Vielä ennakkoäänestyksessä SDP oli pelissä mukana. Blogisti ei näytä ymmärtävän, ettei Sipilällä ole mitään mahdollisuutta vaikuttaa demarien ministeriryhmän kokoonpanoon.

Jos Suomea viedään Natoon, se on syytä toteuttaa salassa. Kansanäänestyksen järjestäminen tärkeästä puolustusstrategisesta ratkaisusta olisi hirvittävä virhe. Valtio ei voi luovuttaa kaikkea turvallisuuspoliittista informaatiota kansalaisille äänestyspäätöksen tekemistä varten. Lisäksi kansanäänestys antaisi ulkovallalle (lue: Venäjä) mahdollisuuden vaikuttaa Suomen sisäiseen ulko- ja turvalliisuuspoliittiseen ratkaisuun.

RKP on KD:tä luotettavampi ja helpompi kumppani. RKP on aina hallituksen linjan mukana eikä sillä ole kuin yksi oma poliittinen päämäärä. Sen kanssa on helppo tulla toimeen. Lisäksi unohdat, että Sipilä on puhunut hallituksen ministerimäärän pudottamisesta. Vaikka ministereitä tulisikin enemmän kuin 12, KD:n äänimäärällä ei millään saisi kahta ministeriä.

Räsästä ei tarvita SOTEen. Räsänen ei ole mikään SOTE-ekspertti. Räsäsen oma lähtölaskenta on myös jo menossa.

Perussuomalaisten hallituspaikka on oikeastaan ainoa liikkuva osa, jota et ota huomioon. Olisiko mahdollista jättää Persut hallituksesta? Jos näin tehtäisiin, oppositiolla ei olisi mitään yhteistyökykyä. Sen vastarinta sulaisi mitättömiksi riitasoinnuiksi ja iskulauseiksi.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"RKP on aina hallituksen linjan mukana eikä sillä ole kuin yksi oma poliittinen päämäärä."

Olen huomannut että vihreä (de gröna) Niemeläinen kovasti kannattaa RKP:tä. Onko säätiöiltä tullut tukea?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Oho, mistä lähtien olisin ollut Vihreä (de gröna)? Olen toki joskus Vihreää presidenttiehdokasta äänestänyt... Siitäkö vihreys lienee tarttunut?
Olen parikymmentä vuotta sitten ollut kymmenkunta vuotta puolueessa jäsenenä. Puolue ei ole koskaan ollut Vihreä liike eikä Vihreät (de gröna). Nykyisin olen ihan oma itseni, poliittisesti sitoutumaton.

RKP:tä en kannata. Tai olenhan minä kerran äänestänyt RKP:n presidenttiehdokastakin!! RKP:n mukaan ottamista suosittelen vain niillä perusteilla, jotka olen monesti toistanut. RKP on puolue, jonka 10 edustajaa äänestävät aina, takuuvarmasti yhdessä sovittua asiaa. Sen ainoa oma poliittinen asia on helppo kirjata hallitusohjelmaan yhdellä lauseella.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Vihreä oikeistopopulisti"

Ihan tästä omasta esittelystäsi päättelin ja on jokaisen nähtävissä klikkamalla nimeäsi.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Vihreä ja oikeistopopulisti, keskusta ja vasemmisto...
Kannattaa lukea loputkin eikä tyytyä ensimmäiseen sanaan. Millainen on vihreä persu?

Olen muuten äänestänyt kerran Keskustankin presidenttiehdokasta.

Niin, ja siis minulla on ollut joskus Kokoomuksen jäsenkirja. Siitä on jo liki 20 vuotta aikaa... Nykyisin olen kaikkiruokainen, politiikasta kiinnostunut ja poliittisista lehmänkaupoista nauttiva vapaamatkustaja...

Anne Lindell

Kaj ja Jarmo ... väärä foorumi ujupas joopas hiekkalttikkotappeluun. Menkää muualle kinastelmaan. Nyt on kysessä vakava asia; eli uuden hallituksen muodostminen, ja minun mielestäni Sipilä tarvitse kaiken tuen ihan joka puolueelta, sillä maamme asiat ovat rempallaan. Jollei ole istuvaa hallitusta, niin päätöksiäkään ei saada aikaan. Näin on jämtti.

Mielestäni vastavalitut kansanedustajat, avustajat ja eduskunnana
kaikki virkamiehet y, työntekijät olisi syytä lomauttaa, ja panna työttömyyspäivärahalle siksi aikaa kunnes hallitus on saatu muodostettua. Näin säätetään veronmaksajien rahaa. Mitä sitä tyhjästä maksaa.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

"kaikki virkamiehet y, työntekijät olisi syytä lomauttaa, ja panna työttömyyspäivärahalle siksi aikaa kunnes hallitus on saatu muodostettua"

Ei tässä mitään uutta maailmanjärjestystä olla tekemässä vaan hallitusta. Kyllä virkamiehillä töitä riittää sitä odotellessakin.

Toimituksen poiminnat