Anne Margareta Lindell Kumarrun vain kaden edessä: köyhän kansan ja Jumalan.

Quo vadis – Keskusta?

  • Keskustan "Onnenpyörä". Pyöräytä ja voit äänestää ihan mitä tahansa. Kuva: Anne Lindell
    Keskustan "Onnenpyörä". Pyöräytä ja voit äänestää ihan mitä tahansa. Kuva: Anne Lindell

Minun tapanani on enemmänkin sanoa asiani kuvin. Se on selkeämpää, mutta vaatii lukijalta enemmän. Eli – tällä kertaa en selittele kuvaa lainkaan (turvallisuussyistä). Kuvan tulkitseminen on jo taitolaji sekin  - kuvan tekemisestä puhumattakaan. Joskus on parempi sanoa asia kuvalla, sillä sanottava asia voi olla niin ärsyttävä ja niin suututtava, että siitä ei tahdo mitenkään kyetä kirjoittamaan konsensuksen ja yhteisymmärryksen merkeissä ... ei sitten millään – ei parhaalla tahdollakaan. 

Näin vaalien alla aloitan tämän kirjoitussarjani tai sanoisinko kuvasarjani eri puolueista unohtamatta tai jättämättä mitään eduskuntapuoluetta huomiotani vaille. Eli kohtelen kaikkia tasapuolisesti.

Aloitan gallupsuosikista, vaikka itse olen galluppien kanssa eri mieltä, mutta jokin järjestys pitää olla, niin olkoon nyt tällä kertaa ensimmäisenä vuorossa Keskusta.

Eli, tämänhetkisten galluppien suosikin Keskusta otsikko on:

 ”Minne menet – Keskusta?”

Eli Veteliks´: Mihinkä tet´ meettä  - keput?

 

P.S. Pieni välihuomautus: vaikka kuvani näyttävät hauskoilta ja ne saattavat joitakin jopa huvittaa (poliittista satiiria), niin niiden sanoma on äärimmäisen vakava. Eli, olen vakavissani. Minua ei naurata yhtään.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Anne Lindell

Keskusta markkinoi itseään vaihtoehtona istuvalle hallitukselle. Keskustan gallupsuosio perustuu siihen, että Keskusta lupaa muutosta tällä vaalikaudella edellisen hallituksen harjoitettuun politiikkaan. ... Mutta mitä muutosta?

Hmmm .... Mietitäänpäs: Itseasiassa Keskustan talousvaihtoehto on täysin epärealistinen. Se on optimistisille talouskasvuoletuksille rakennettu ja aikalailla heppoinen vaaliohjelma, jolla pyritään luomaan ihmisille positiivinen mielikuva "hihat ylös käärivästä" puolueesta. Keskustan vaaliohjelmaa voi täysin aiheellisesti kutsua unelmahötöksi.

Olen saletti, että heti vaalien jälkeen Keskusta joutuu syömään sanansa ja tekemään huomattavasti lupauksiaan rajummat leikkaukset julkiseen talouteen, tai muutoin meidät hukka perii.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Hei Anne! Hieno ja taitavasti tehty kuva. Kunpa tuon taidon oppisin vielä minäkin.

Anne Lindell
Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Eikö riitä, että kehun julkisesti vain hienoa kuvaa? Luulen kyllä ymmärtäneeni sanomasi muuten ihan hyvin.

Anne Lindell

Sorry ... Kaija, kiitos kehuista. Minä vain odotin, että saisin kannanottoja puolesta tai edes vastaan. Tästä aiheesta pitäis puhua. Mutta tuntuu siltä, että näistä kuvani aiheista ei edes uskalleta keskustella. Tabuja.

Mielestäni vaikeneminen ei aina ole kultaa ... vaan politiikassa se on säälittävää.

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

Jos jää aikaa niin tee nyt jostain pienpuolueestakin.

Anne Lindell

Jukka ... katsotaan, saanko olla täällä siihen asti, että pääsen pienpuolueisiin saakka. ...No, aika näyttää.

No, täällä jatkan sitten näitä satiirisia, poliittisia kuva-värkkäilyjäni:
http://annelindell.blogspot.com ... löytyy myös googlaamalla vain pelkällä nimelläni

ulf fallenius

Yksikään puolue ei pysty muutokseen valitettavasti.

Anne Lindell

Sipilää hehkuteaan ... miksi? Sanon suoraan, että paremman puutteessa, ja siksi, että on turvallisempaa äänestää mautonta, hajutonta ja mitäänsanomatonta, kuin että halutaan muutosta. Eli, Suomen kaskinen kansa on kuin pieksetty ja kaltoin kohdeltu aviovaimo; tyytyy alistuen kohtaloonsa, koska ei uskalla ottaa irtiottoa - uusi ja tuntematon pelottaa enemmän kuin nykyinen kurjuus.

Oljenkorteen kansa tarttuu Keskustaa äänestäessään. Keskustaa äänestävät eivät tiedä mitä äänestävät. Eli, he "ostavat sikaa säkissä". Tällaista vaalifilunkia minä en ymmärrä ... enkä siksi ymmärrä Keskustaa hekuttaviakaan.

Käyttäjän PetriKRundelin kuva
Petri K Rundelin

Moi Anne,

Media on iso osa ihmisen elämää/vapaa aikaa.

Ja money talks, joten sitä muutosta ei hehkuteta.

Eliitti on ahne, ja mikäli valtaa on estää kansan
haluama muutos, se tehdään.

That's it.

-PR

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

Aika pahan teit, arvoisa taiteilija.

Mahdatko saada tasapuolisen kohtelun kaikille puolueille!?

Niin, kyllähän tuo kuva karusti kertoo sen "kolminaisuusopin", joka tuossa puolueessa on sisään rakennettuna. Tuskin löytyy muista vastaavaa.

Anne Lindell

Arvoisa ex-ministeri ja kansanedustaja, käsisydämellä lupaan, että yhtäläisen kohtelun saa myös Ps-puolue, joten vaiviskaa siellä jo etukäteen.

Kiitän Mr. Kankaanniemeä oivasta vertauksesta, "Pyhä Kolminaisuus" on pelastuksen kannalta erittäin tärkeä ja tarpeellinen meille kuolevaisille, mutta politiikassa sellainen asetelma on tuhoisa. Sipilä joutuu valitettavasti kahden mahdollisen "paluumuuttajan" kanssa napit vastatusten, sillä näetsen asia on niin, että "tunkiolla ei voi olla kolmea (3) kukkoa."

Ihan Keskustan eduksi, toivon, että molemmat "aluevaltaajat" jäävät Brysseliin, eli sinne minne he ovat alunperin halunneetkin. Uskon, että kun Keskustan äänestäjät tajuavat tämän täsyin absuurdin ja kieron pelin, niin he äänestävät oikein ... tällä kertaa, tai muutoin Keskusta on tuhon oma ja Suomi myös.

Tämä Keskustan "St. Trinity" ei tule onnnistumaan, toivottavasti, sillä muutoin Keskustaan tulee rumaa jälkeä. Tämä sangen outo "kaksilla rattailla ajaminen" syö kyllä loppumetreillä Keskustan vaalisuosikin asemaa rankasti, jollei sitten Olli Rehn alan puhumaan juuri ennen vaaleja "pehmosia" eli ala takinkääntäjäksi, eli pukeudu sutena lampaitten vaatteisiin, ja paljastaa vasta vaalien jälkeen oikeat korttinsa .. eli vie Suomen "Eurostoliittoon" ... raharikkaan valtaeliitin maksumieheksi ja orjakansaksi ilman minkäänlaista itsemääräämisoikeutta.

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Laitan nyt tännekin kommenttini, joka ensi kerran näki päivänvalon blogissa, jossa yritettiin hienovaraisesti johdatella lukijaa uskomaan, että Keskustan puheenjohtaja on "mies, vailla vilppiä". (Tai sitten kysymys oli sarkasmista.):

"Sipilä, mies vailla vilppiä? Enpä usko. Lähinnä mies, joka on sen verran varovainen, ettei ota joka välissä turhia miinuspisteitä, kuten esim. Kokoomuksen keulakuville tuppaa käymään. Mutta tekevälle sattuu, vaikka varovaisen hajuton ja mauton olisikin.

Tässä ilkeämielinen kooste "vilpittömästä" miehestä. (Sääli, että minulla on vähän kiire, muuten saisin helposti kokoon ikävämmän ja perustelummankin listan):

Vilpitön mies pitää yllä julkisivuaan: http://masik.puheenvuoro.uusisuomi.fi/179156-minne...

Vilpitön mies kääntää takkinsa lapsilisäasiassa: http://www.iltalehti.fi/eduskuntavaalit-2015/20150...

Vilpittömän miehen paskabisnekset ja vähän muuta: http://masik.puheenvuoro.uusisuomi.fi/184448-kuka-...

Vilpitön mies keräilee vaalien alla irtopisteitä (sillä eikös vilpitön mies Suomen historian suurimman oikeusmurhan edessä lähtisi vaatimaan asian selvittämistä ja vääryyksien oikaisua, eikä tyytyisi pelkkään merkityksettömään anteeksipyyntöön?): http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015021419194450_u...

Vilpittömän miehen puolue kertoo vilpittömiä valheita pikku tienisteistään: http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-142719000504...

Anne Lindell

Kristiina, mutta onhan tuo Sipilän "Onnepyörä-askartelu" sentään hellyyttävää. Joka vuosi uusi "Onnnepyörä" ja vielä sateenkaaren väreissä. Eikä siinä mitään pahaa ole, että noinkin iso mies on ihastunut "Onnenpyöriin". Tuo tämänvuotinen "Onnepyörä" (ylinnä) ei mielestäni ole nyt niin kovin onnistunut, koska silkkipaperin palasten liimaaminen pahviseen kertakäyttälautaseen erikeepperillä on tosi vaikeata. Olisin suositellut vahvempaa paperia (väh. 80g) ja liimapuikkoa. Siitä kai johtuu Sipilän onneton ilme, eikä siitä, että tämä Jaa/EI-tilanne on Suomen kannalta eilintärkeissä kohtalon kysymyksissä Keskustassa täysin poissa tolalta ... eli tilanne kaottinen. Ihmetteln vain sitä, että Keskustan väki ja äänestäjät ei ole protestoinnut tätä lainkaan ... tai ovat, mutta asia on nähtävästi lakaistu matton alle eli se on tabu.

Olavi paloneva

Missä korkeakoulusssa Anne Lindell on suorittanut tutkinnon taloustieteissä,että hän pystyy lyttäämään keskustan talousohjelman ,jota
on työstetty parhaiden asiantuntijoiden kanssa.Minulla nousee "karvat pystyyn"silloin kun mennään henkilökohtaisuuksiin.Tietysti se antaa tietyn kuvan sitä harrastavasta henkilöstä.

Anne Lindell

Olavi, olen olen ollut 26 v. oman yrityksen johdossa (VD, CEO) (2 yritystä) ja kolmannen (n. 20v) toimitusjohtajana ja hallituksen puheenjohtajan ja osakkaana, ja kahden taloyhtiön hallituksen jäsenenä. Ja sen lisäksi olen puhunut monessa yrittäjäseminaarissa johtamistaidoista ja puhunut ennakoitavuuden ja ennusteiden tärkydestä ja eritoten tilannearvioitten päivittämistä PK-yrityksissäkin useammin kuin vain tilikausittain (kuten börssiyhtiöissä tehdään kvartaalivuosittain). ...

Siinä sulle sitä talousosaamista, jota kaipasit.

Ja sitäpaitsi, erilaisten talousosaajien ja konsulttifimojen "asiantuntijoitten" on vaikea ja miltei mahdotonta tehdä ennusteita, vaikka heillä olisi minkälaiset kalkyylit, "käppyrät", sinit ja cosinit tahansa, koska muuttuvia tekijöitä tulee koko ajan lisää, ja sellaisten ennustaminen on ilman "näkökykyä" mahdotonta.

Ennustettavuutta voidan laskea, mutta se ei koskaan korvaa sellaisen ihmisen kykyä aistia tulevaa, jolla on "näkijän" kyky. Eli, kun saan "hytinän" jostain, niin silloin sisäinen vaisto sanoo, että jotain on pahasti pielessä, ja jos kuuntelen omaa sisäistä "vaistoani", 6:tta aistiani, "intuutiotani", "hytinääni" saan tietää mikä on pielessä ... ja eikä täsä vielä kaikki ... saan myös tietää miten "korjausliike" tulee tehdä.

Vuosikymmenien varrella olen oppinut noudattamaan tuota sisäistä "hytinääni", vaistoani, intuutiotani, "what ever", koska se ylittää luotettavuudessaan kaikki talousteteilijöitten laskemat ennusteet ... ja jopa kirkkaasti ja mennen ja tullen.

Siksi minulle soittava ja ottavat e-meilillä yhteyttä monenlaiset liikelämän johtopaikoilla ja myös politiikassakin mukana olevat ihmiset ja kysyvät mikä mistäkin tilanteesta, että: "Anne, onko sinulla minkäänlaista "hytinää" siitä, miten tässä voisi pahimmillaan käydä" ... jne.

Täällä "usarin blogistaniassa" minua vähätellään ja minulle piikitellään, koska olen naisena ja vielä kaiken lisäksi "plontina" herkullinen maali, mutta tiukan paikan tullen hymyt hyytyvät ja minuun otetaan yhtetyttä ja pyydetään apua.

Toimituksen poiminnat