Anne Margareta Lindell Kumarrun vain kaden edessä: köyhän kansan ja Jumalan.

Stubbin käytös eduskunnan kyselytunnilla pöyristyttävän ylimielistä

  • Paula Lehtomäki pienten lasten perheitten asialla ja Stubb ... on Stubb.
    Paula Lehtomäki pienten lasten perheitten asialla ja Stubb ... on Stubb.
  • Kansa on  valinnut kansanedustajat edustamaan meitä. Stubb, Rinne, apinaparlamentti.
    Kansa on valinnut kansanedustajat edustamaan meitä. Stubb, Rinne, apinaparlamentti.

Kuinka kauan meidän täytyy sietää tällaista?  Eduskunnan kyselytunnilla nähtiin taas ja jälleen kerran Stubbin  yltiöylimielistä käytöstä. Kyse on sentään eduskunnasta ja kansanedustajista, jotka me äänestäjät, eli kansa, olemme äänestäneet edustamaan meitä itseämme. Ja miten käyttäytyy pääministerimme? Pöyristyttävää!

Stubb kohtelee kansanedustajia kuin nämä olisivat kapisia apinoita vailla minkäänlaista käsitystä siitä, miten tätä maata johdetaan. Hän heittää ilmaan valmiiksi opeteltuja ”sloganeita” välittämättä siitä, että  niillä ei ole mitään tekemistä juuri käsiteltävänä olevan asian kontensissa. Pääasia on, että hän saa loistaa. Esim. ”Tämä lienee kyselytunti  - ei vaalitentti” ...  ja taas vastauksena poliittista ”jarongia”, ulkoaopittua ”kapulakieltä”, eikä taaskaan saatu vastausta itse kysymykseen.  Kansanedustaja Tuppurainen esitti täysin aiheellisen  kysymyksen, ja sai kalsean kohtelun.  ... Voi, huh, huh ! Minä en ymmärrä, miten kansanedustajat voivat sietää tällaista käytöstä. Pankaa ihmeessä hanttiin ja tivatkaa oikeita vastauksia kysymyksiinne, älkää hyväksykö tuhat kertaa kuultuja ja tyhjää täynnä olevia fraaseja vataukseksi.

En ole mitenkään Paula Lehtomäen (Keskusta) suuri ihailija, mutta tänään hän loisti kysleytunnilla. Ja mitä teki Stubb? Jyräsi ylimielisesti kansanedustajien yli sanoessaan, että kotihoidontuen ja subjektiivisen päivähoidon asia viedään päätökseen ... jos ei nyt niin myöhemmässä vaiheessa.  ... Voi, huh huh!  Onko Stubb tyystin unohtanut, että hän on vain pätkätyöläinen?

Eilen viimeistään Juha Sipilä (Keskustan pj.) sanoi TV:haastattelussa, että ei ainakaan Keskusta tule suostumaan siihen, että vanhemmilta viedään oikeus päättää itse kumpi vanhemmista hoitaa lapsia kotona, jos tällainen päätös täytyy tehdä.  

Tästä linkistä pääset katsomaan Paula Lehtomäen aivan loistavan ja todella järkevän kysymyksen ja Stubbin ala-arvoisen ja yrmeän vastauksen (ks, videon kohdasta 36:12):  http://areena.yle.fi/tv/2397694/#/play

Itse olen Juha Sipilän ja Paula Lehtomäen kanssa täysin samaa mieltä, ja jos oikein muistan, niin Timo Soini on myös kanssani samaa mieltä, eli, että tässä ei saa olla kysymyksessä pelko työpaikan tai tulojen tai molempien menettämisestä, vaan siitä mikä on perheen kannalta paras ratkaisu. Tällä ei ole mitään tekemistä tasa-arvon kanssa, eikä edes työllisyyden kanssa eikä taloudellisen kasvun kanssa, kuten pääministeri väitti. Vain vanhemmat itse kykenevät tekemään oikean päätöksen. Pääministeri taisi puhua muunneltua totuutta, kun hän ilmeisen sarkastisesti vastasi Lehtomäen kysymyksen ”saako he (vanhemmat) itse päättää”, että: ”he saavat ihan itse suunnitella ilman, että hallitus tavalla tai toisella on sitä ohjaamassa”. Eli, että mukamas tämä nykyinen hallitus ei pyrkisi tekemään päätöksiä vanhempien puolesta. Hah, sanon minä,  ja vielä kerran ...hah, koska juuri sitä tämä suunnitteilla oleva  lasten kotihoidontuki merkitsisi – käskytystä – kontrollia. Ota tai jätä - valinta on teidän - periatteella. Vanhemmille jätetään vain kaksi yhtä huonoa vaihtoehtoa. Tämä jos mikään on pienten lasten elinolosuhteitten kurjistamista.  ...Voi, huh, huh!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

"Eilen viimeistään Juha Sipilä (Keskustan pj.) sanoi TV:haastattelussa, että ei ainakaan Keskusta tule suostumaan siihen, että vanhemmilta viedään oikeus päättää itse kumpi vanhemmista hoitaa lapsia kotona, jos tällainen päätös täytyy tehdä."

Olen täysin samaa mieltä. Eikö hallituksen mielestä vanhemmat osaa todellakaan itse päättää mikä heidän omalle lapselleen on paras ratkaisu. Koska tämä holhoaminen oikein saadaan aisoihin?

Anne Lindell

Kaija, oikeastaan (tätä en uskaltanut laittaa kirjoitukseen) ... kyse on siitä, että nyt halutaan pikkuhiljaa huonontaa, eli mennä taaksepäin lasten kotihoitotuki-asiassa, mutta se on vain tässä hallituksen uudessa "kurjistamispaketissa" ... alias "rakenneuudistuspaketissa" laitettu uuteen, kiiltävällä paperilla käärittyyn pakettiin, jolloin se kuullostaa parannukselta ja tavoittelemisen arvoiselta, sillä onhan tasa-arvo tavoittelemisen arvoista - eikö vain? Sipilää ei jymäytetä eikä Soinia "sematiikalla" (sanakikkailulla). Viisaita miehiä molemmat. Toivoisin vain, että he uskaltaisivat sanoa totuuden, vaikka kuinka hyytävän kalsealta se kuullostaisikin, sillä onhan se rohkeata paljastaa kansalle, että eivät aina kaikki päättäjät ajattele kansan ja Suomen parasta itsenäisenä valtiona.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Minä en enää pitkään aikaan ole kuunnellut, mitä Stubbilla on sanottavaa. Sen sijaan veikkailen mielessäni, merkkaako hän kolme pääprinsiippiänsä eli pointtia numeerisesti 1, 2 ja 3, vai kirjaimilla a, b ja c? Jotta ehtoota.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Pahinta on se, että Stubb aidosti uskoo puhuvansa asiaa. Kokoomus lähti Kataisen johdolla tuotteistamaan itsensä, tekemään Kok:sta "brändin". Juokaa meidän kolajuomaa kun se on parempaa...kuin se toinen.

Mielikuva mainontaa parhaaseen jenkkityyliin. Nuorisosiipi sanoo ah ja voi toki juomme ja nostaa Stubbin kaltaisen jalustalle.

Saa nähdä kuinka kauan Kokoomuksen omilla aivoillaan ajattelevat (niitäkin meinaan on) jaksavat seurata sivusta.

Anne Lindell

Juuri näin Antti. Kokoomuksen alamäki alkoi Kataisesta ja jatkuu Stubbilla. Kokoomuksessa on varmasti fiksua porukkaa, ja siksi en ymmärrä, mitä he vielä siellä tekevät ... paitisi, että ajavat omia etujaan muista piittaamatta. En ole koskaan kuullut tai törmännyt sellaiseen ilmiöön, että jokin vähäosainen, sorrettu sanoisi olevansa Kokoomuksen kannattaja. Eikö tämäkin jo sano jotain? Kyllä pitäsi ihmisillä alkaa hälytyskellot viimeistään nyt soida, sillä pian olemme kaikki vähäosaisia, joten mihin sitä kokoomusta enää silloin tarvitaan ... ja Rkp:tä, koska täällähän alkaa olla jo enemmän venäjää kuin ruotsia äidinkielenään puhuvia.

Pitäsi toimittaa puoluetitten "uusjako" ... eräänlainen "uskonpuhdistus", sillä nyt pienet EU- ja euro vastaiset "sirpalspuolueet" eivä pääse edes eduskuntaan, koska he eivät ymmärrä itsekyydessään ja ylpeydessään fuusioitua. Suuret puolueet eivät vaaliohjelmissaa uskalla poiketa toisistaan ... paitsi persut, koska kaikki haluavat miellyttää ja kosiskella kaikkia. Mitä me silloin näin monella puolueella enää teemme, sillä silloinhan tarvitsemme vain 2 puoluetta: yksi nille, jotka ovat porvareita (raharikkaita) ja toinen niille, jotka haluaisivat olla porvareita.

ulf fallenius

Mutta kuka on se joka pelastaa Suomen ,kokoomus se ei ole se on jo nähty mutta kuka?

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen
Anne Lindell

Ei Väyrynen mitään pelasta, vaan aikoo presidentiksi vaikka väkisin.

Anne Lindell

Rakas, "Uffe" ... tiedän, että oljen korteen tarraudun, mutta meillä ei ole muuta kuin persut. Kepuihin en luota ja SDP on liian ryvettynyt, muista ei edes kannata puhua. Halla-aho ja Hirvisaari on saatu persuista veges, ja nyt pitäisi pitää poissa Veltto Virtanen ja Hakkarainen. Kyllä persuista vielä hyvä tulee. Kankaanniemi tulee olemaan kova nimi vaaleissa ja hallituksen muodotamisessa, jos vain persut pysyvät kolmen kärjessä. Kokooomus tulee kokemaan sitoriallisen huono vaalituloksen ... rökäletappion. Mikään ei enää pealasta Kokoomusta aliaa "koko mustaa", sillä siitä pitää "El Stubbido" huolen.

Urpo Teittinen

Stubid on Stubid vaikka voissa paistas, en uskalla kirjoittaa tähän mitä hänestä ajattelen mutta täysin VÄÄRÄ POIKA pääministeriksi!!!

Anne Lindell

Urpo ... sanoit kaikkein tärkeimmän - Stubbido on täysin väärä mies ... tänne Suomeen.

ulf fallenius

Persut olleet vaisuja viime aikoina en luottaisi että heistäkään olisi pelastajaksi.Pitäisi kait joka äänestää aivan uudet naamat jokaiseen puoluesseen.

Jukka Matti

Stubbelon tehtä taisi olla pelastaa kok pöytäkirjataiteilijpiden tuhoilta. Kaksi kun heistä lähti rysseliin. Lehtomäkeä en kyllä arvosta yhtään. Hänet kuten RKP ministerin tölkissä kasvatetut mitään ymmärtämätömät virkamiehet jyräsivät "paskalaissa. Miten niin jyräsivät.?
Vastaus: tyhmää on helppo harhauttaa.

Teuvo Toni Manninen

Stubb on ihan hyvä pääministeri. On oikein, että kansanedustajat joutuvat vähän harkitsemaan kysymyksiään!

Toimituksen poiminnat