Anne Margareta Lindell Kumarrun vain kaden edessä: köyhän kansan ja Jumalan.

Arkkipiispasta karkkipiispa

  • Lopun aikojen luopiokirkko, Mäkinen, Askola,
    Lopun aikojen luopiokirkko, Mäkinen, Askola,

Kirkko on täydessä kaaoksessa – uskovat pakenevat sankoin joukoin. Eikä ihmekään - kirkossa ei enää saa saarnata kadotuksesta eikä synnistä, vaan kaikki on suloista ja auvoista ... eli ”nannagåttaa kirkkouskoville". Mutta uskova kristikansa haluaa kuulla totuuden pelastuksesta ... eikä enää valheita. Sen todistaa viimepäivien eroamisluvut. Viimeisten tietojen mukaan jopa  yli 11 300 olisi jo eronnut  kirkosta tämän viikonlopun aikana. Eikä eroamiselle loppua näy, vaan päinvastoin: kirkosta eroamisen vauhti sen kuin kiihtyy.

Kalliiksi tuli Suomen ev. lut. kirkolle ”karkkipiispa” Kari Mäkisen aivan uskomatoman pohjamudista lausuttu ja täysin Raamatun vastainen, homomyönteinen lausunto, jolla heteroista taidetaan tehdä tällä haavaa vähemmistö kirkossa. 

En näe mitään syytä, miksi yksikään täysjärkinen ja Jumalan Sanaan, Raamattuun  uskova suomalainen näkee enää järkevänä olla jäsenenä Suomen ev.lut. kirkossa arkkipiispan ja Helsingin piispan Irja Askolan ja eräitten muittenkin pappien mielipiteitten ja maallistuneen arvomaailman vuoksi

Suomen ev. lut. kirkon arvoista luovutaan yksi kerrallaan, ja kohta Raamatunkin saa heittää roskiin ja kehitellä tilalle jokin uusi eettismooraalinen kirja ohjenuoraksi. Ja oletettavaa on, että Suomen ev. lut. kirkon rippeen nimikin ilmeisesti muutetaan  esim. näin:” Myöhempien Aikojen Ajanvirtausten Populisti Kirkko”.”

 

Ev. lut. kirkko lähestyy  muslimeja, koska muslimit ja kirkko ovat samalla puolella (?!)

Kirkko tukee nykyään avoimesti sekä homoseksuaalisuutta että islamia. Piispa Irja Askola ei koe, että islam uhkaisi kristinuskoa. Sen sijaan hän katsoo, että uskonnot "ovat samalla puolella". Askolan mukaan muslimeitten pitäisi pystyä käyttämään rukoushetkiinsä (5 x vrk:ssa) Suomen ev.lut, kirkon tiloja, koska heillä on rukoustiloista pulaa.

Aika älytöntä Askolalta edes ehdottaa tuollaista, kun samaan aikaan Espoonlahden seurakunta ei anna luterilaiselle evankeliumiyhdistykselle eli SLEY:lle edes messutiloja käyttöönsä, kirkoista puhumattakaan. Perusteena oli se, että SLEY ei hyväksy naispappeutta.  Askola on myös tainnut tyystin unohtaa sen,  että muslimien oppien mukaan naisten tasa-arvoa eikä vapautta ole olemassakaan – siitä ei edes keskustella, ja homoseksuaalit on muslimien mielestä tapettava. Näin sanoi mm.- eräs muslimimies suorassa TV:n  paneelikeskustelussa

 

Kirkossa voidaan jopa  rukoilla siunausta syntiin

Helmikuun 2010 piispainkokouksessa arkkipiispa Kari Mäkinen ja piispat Björn Vikström, Irja Askola, Mikko Heikka ja Wille Riekkinen tukivat homoparien siunaamista. Sittemmin Mäkinen ja Vikström ovat muuttaneet kantaansa ja tukevat enää vain rukousta homoparien puolesta.

Irja Askola lähetti myös lähetystyöhön nuo kaksi parisuhteessa elävää  homomiestä, ja haki heille siunausta Jumalalta. Papit ja piispat eivät kirkossa siunaa ketään, vaan rukoilevat Jumalalta siunausta. Miten papit aikovat vastaisuudessa selittää sen, että he aikovat rukoilla Jumalalta siunausta homo- ja lesbopareja vihkiessään Raamatun eli Jumalan oman Sanan vastaiselle synnille. ... Miten? ...Tähän haluaisin arkkipiispalta, ja muilta homoparien avioliittoa kannattavilta piispoilta ja papeilta selityksen.

 

Naurettavaa, arkkipiispa Kari Mäkinen! Vaikenette vapaamurariudesta.

Miten on mahdollista, että kun teiltä arkkipiispa kysyy vastausta, että  oletteko te vapaamuurari vai ette, niin te ette vastaa mitään! ... Ette yhtikäs mitään. Te vaikenette kuin muuri. Miksi? Siksikö, että teitä on kenties evästetty vaikenemaan? Kuka, mikä taho ... vapaamuuraritko ... kenties? Entinen ja edesmennyt korkean asteen vapaamuurari Juhani Julin kertoi, että näin on kirkonmiehiä evästetty, ohjeistettu vaikenemaan, olemaan vastaamatta mitään tällaisessa tilanteessa; ”Vaietkaa”, oheistavat vapaamuurarit, ”niin teidän ei tarvitse valehdella, jos teiltä kysytään teidän vapamuuriudestanne.”
 

Erotkaa virastanne te Raamatusta luopuneet papit, piispat ja arkkipiispa!

Yhdenkään yrityksen johtaja ei voi sooloilla oman päänsä mukaan, vaan hän joutuu tarkasti noudattamaan yrityksen toimintapolitiikkaa ja toimintasuunnitelmia.  Myös kirkon johtajien pitää toimia kirkon virallisen kannan ja ohjekirjan mukaisesti, ja tuo ohjekirja on Raamattu, eikä sooloilla oman päänsä mukaan.

On todellakin ihmeellistä, että kirkon ylimmät elimet (esim. tuomiokapituli , lue ”tuomiokapitalistit”) antavat tällaisen antikristuksen kasvot saaneen arkkipiispan Kari Mäkisen ja homo- ja muslimimyönteisen piispan Irja Askolan jatkaa toimissaan. Jolleivät he itse ymmärrä erota, on heidät erotettava.

 

Miksi kirkollisvero myös yrityksille?

Nyt jään enää ihmettelemään yhtä asiaa. Milloin Suomen ev. lut. kirkko ja valtio erotetaan tosistaaan, jotta voidaan  poistaa kirkollisvero yrityksiltä? Pakollinen ja täsyin järjenvastainen kirkollisvero yrityksille ja yhteisöille antaa ev.lut. kirkolle sellaisen erityisaseman, ettei sitä voi perustella enää millään eikä mitenkään. Samalla siirtyy firmojen elinvoimaisuutta kirkon omaisuuden ja sijoitustoiminnan tukemiseen. Erityisesti nyt lama-Suomessa pitäisi tämäkin keino ottaa käyttöön yrittäjyyden tukemiseksi.

.............

PS. Tässä on linkki, jonka kautta on helppo, nopea ja yksinkertainentapa erota kirkosta: https://eroakirkosta.fi/dynamic/index.php/

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Käyttäjän KaleviOnnela kuva
Kalevi Onnela

En noihin uskon asioihin ota muuten kantaa, mutta mielestäni otsikko "arkkipiispasta karkkipiispa", sen lisäksi että se on näppärästi murjaistu, kuvaa myös pitkälti kirkon yritystä selviytyä tämän hetken ristipaineista.

Anne Lindell

Kalevi ... ei edes tarvitse olla mikään uskova tajutakseen, miksi väki pakenee sanoin joukoin kirkosta, sillä kyllä ateistikin sen verran ymmärtää, että jos on jokin yhdistys tai järjestö, niin kyllä ohjekirjaa, perustamissääntöjä tms. tulee ainakin ja vähintäänkin johdon noudattaa, tai muuten vähänkin valveutuneet kannattajajäsenet kaikkoavat - jättävät kuin rotat hukkuvan laivan.

Anne Lindell

Arvon arkkipiispa, piispat ja papit ... oletteko lainkaan miettineet, mitä tuli luvattua Herran edessä.

Kirkkojärjestyksen 5:6 §:n mukainen pappislupaus:

Minä N.N. lupaan kaikkitietävän Jumalan edessä, että toimittaessani
pappisvirkaa, jonka olen valmis ottamaan vastaan, tahdon pysyä Jumalan pyhässä sanassa (Annen välihuomautus: eli Raamatussa) ja siihen perustuvassa evankelisluterilaisen kirkon tunnustuksessa (Annen välihuomautus: eli uskontunnustuksessa, eli, ”Minä uskon Isään Jumalaan, Kaikkivaltiaaseen Taivaan ja maan Luojaan ...jne )

En julkisesti julista tai levitä enkä salaisesti edistä tai suosi sitä vastaan sotivia oppeja. (Anne välihuomautus: Eli niin kuin arkkipiipa Kari Mäkinen, piispat Irja Askola, Ville Rieikkinen ja Mikko Heikka ja eräät papit tekevät, eli julkiseseti lausuvat tiefotusvälineissä Raamatun vastaisia mielipiteitään).

Tahdon myös oikein julistaa Jumalan sanaa ja jakaa pyhiä sakramentteja Kristuksen asetuksen mukaan. Tahdon noudattaa kirkon lakia ja järjestystä sekä palvella alttiisti seurakuntaa ja sanankuulijoita.

Kaikkea tätä tahdon noudattaa niin, että voin vastata siitä Jumalan ja ihmisten edessä. Tähän Jumala minua auttakoon. (Annen välihuomautus: Abrahamin, Jaakobin ja Iisakin Jumalan edessä tai niinkuin Jeesus opetti, Taivaan Isän edessä, eikä niin kuin vapaamuuraripapit ja -piispat ajattelevat: Saatanan, Luciferin edessä.

Käyttäjän RaatoLaaksonen kuva
Raato Laaksonen

Loistavaa, että edes arkkipiispa on tästä maailmasta, eikä ole muumioitunut tuhansia vuosia vanhoihin teeseihin.

Anne Lindell

Jeesus sanoi: "Te elätte tässä maailmassa, mutta älkää mukautuko siihen.

Me olemme muukalaisia täällä ... vain käymässä. Olemme Taivaan kansalaisia. Mikä onkaan ihmiselämä verrattuna ikuisuuteen? Kuin veneen jättämä vana vedessä, ja kohta ei sitä ole.

Ote runokirjastani "KUUNTELE OLE HILJAA"

Jae 18.

Katso taivaan tähtiä

Kuuntele, ole hiljaa.
Minä puhun sinulle
tähtien kautta.

Katso ihminen taivaan tähtiä,
jotka valövyönä kaartuvat yötaivaan yllä.
Ja tiedä kuinka tähtiä syntyy ja kuolee
samaan tahtiin kuin minä,
Kaikkivaltias Taivaan ja Maan Luoja,
hengitän sisään ja ulos.
Sillä yksi Luojasi päivä on kuin tuhat
ihmisen päivää, ja tämän tajutessasi
sanoinkuvaamaton kauhu
valtaa mielesi.
Tajuat oman pienuutesi
ja minun suuruuteni.
Ja kuitenkin minä
käsken sinua tulemaan täydelliseksi kuin
minäkin täydellinen olen
ja nousenaan luokseni Valoon.

Katso ihminen taivaan tähtiä ja opi.
Teidä,
että olen Jumala,
joka puhun sinulle tähtien kautta.

Olavi Mansikka

samahan se mikä siellä satulaitoksen johdossa on... Todistaa vaan ettei mitään jumalaa ole. Ite aikoja sitten eronnut satulaitoksesta.

Anne Lindell

Olavi, asiahan on niin, että ei se ole siitä kiinni uskotko taivaan, helvetin tai Jumalan olemassoloon. Taivas, helvetti ja Jumala voi aivan hyvin olla olemassa uskoitko niihin tai et. Mietipä tätä!

Eli, mitä kuoleman jälkeen? ... Lakkaatko vain olemasta ... ja entä jollet lakkaakkaan, vaan että heräätkin jossain toisessa todellisuudessa, ulottuvuudessa, sfäärissä ... missä? Entä, jos heräät helvetissä? ... Se mahdollisuus on ainakin Jumalan Sanan mukaan suuri, koska kiellät ja jopa pilkkaat Jumalaa ja Hänen Sanaansa, Raamattua. Oletko lainkaan miettinyt, edes kertaakaan, että jos asian laita voisi ollakin niin, että ihminen, eli ihmisen sielu, henkinen minä ei lakkaakkaan olemasta kuoleman jälkeen - vaan jatkaakin matkaansa jonkinlaisena henkiolentona, joka tuntee, kuulee, haistaa, näkee ja jopa herkemmin kuin ihmiselämän aikana.

Monet kuolleiksi julistetut ihmiset ovat heränneet kuolleista (nykyisen lääketieteen kehittyessä tämäkin on mahdollista), ja ovat kuolleista herättyään kertoneet kokemaansa ... eli millaista oli olla kuollut. Ja todella mielenkiintoisen tällaisesta "near the death experience", eli "kuolemanrajakokemuksesta" tekee sen, että kaikki .. ihan kaikki 100%:sesti ovat tulleet uskoon tällaisen kokemuksen jälkeen, nimittäin jolleivät sitä ennen ole olleet uskossa, ja erityisesti ne, joilla on ollut helvettikokemus. Heistä varsinkin on tullut palavia saarnamiehiä ja evankelistoja.

Omalla "Elä ihmeessä"-blogillani on muutamia kansioita esim. blogiarkiston kansiot nr.2 ja 9. (arkiston otsakkeita 1-40), joihin olen kerännyt myös tästä aihepiiriä koskevia julkaisuja, videoita, kirja-arvosteluja yms. Mutta varoitan! En suosittele heikkohermoisille, sillä siellä on kertomuksia myös helvetissä vierailuista. Sanoin kuvaamattoman hirvittäviä. Tässä linkki pariin otsikkoon, mutta mene myös etusivulle, koska sieltä löytyy myös huikeita kertomuksia, profetioita, ihmeitä, ilmestyksiä yms. "Elä ihmessä" -blogiltani et löydä mitään tylsää.

”Elä ihmeessä!- blogini blogiarkiston kansio nr.2 Taivaassa voi vierailla jo ihmiselämän aikana. TOTTA! http://taivas-ihme-blogi-annelindell.blogspot.fi/2...

”Elä ihmeessä!- blogini blogiarkiston kansio nr. 9: Näkyjä ja unia taivaasta ja helvetistä:
http://taivas-ihme-blogi-annelindell.blogspot.fi/2...

Olavi Mansikka

eipä noilla saduilla ole väliä. Elämä on tässä ja nyt. sen jälkeen vain multaa ollaan. Jos toi uskonto tekee onnelliseksi mun puolesta. tarvi höpötyksiä kuitenkaan tärkeämpiin asioihin sekaannuttaa. Menkööt vaikka kurkun kanssa kirkossa naimisiin ei ole väliä.

Anne Lindell Vastaus kommenttiin #8

Olavi, et siis edes uskalla ottaa selvää, että olisko noissa uskovien "höpinöissä" vaikka jotain perääkin ... Mitä oikein pelkäät? ... Pelkäätkö kenties, että enkeli ilmestyy sinulle. ... Kuule, ei siinä ole mitään pelättävää. Minä olen kokenut enkelin, valo-olennon ilmestymisen, ja se oli huikeeta. Mielettömän ihana kokemus. Ei pelottanut lainkaan, ja sain kokea bonuksena ilmestymisen jälkeen vielä jopa ihmeen. Tuostakin on kertomus "Elä ihmeessä "-blogillani. Eli, enkeli ilmestyi minulle HYKS`in syöpälasten vanhempien asunnolla v. 1988.

http://taivas-ihme-blogi-annelindell.blogspot.fi/2...

Käyttäjän JoriKostiainen kuva
Jori Kostiainen

Anne Lindell.

Ennenkuin menet yhtään pidemmälle arkkipiispan arvostelussa, niin lue tämä:

PAMFLETTI: Naisen asema seurakunnassa ja yhteiskunnassa
http://jorikostiainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/179...

Anne Lindell

Jori, kuuntelen ja luen mielelläni englantilaista raamatunopettajaa David Pawsonia, ja eräs asia, jonka hän mainitsi eräässä puheessaan, että Paavalin kirjeessä Roomalaisille luvusta 16 alkaen puhutaan juuri NAISTEN osuudesta ja asemasta alkuseurakunnassa. Naiset olivat alkuseurakunnassa yhtä tärkeitä ja arvostettuja kuin miehetkin. David Pawson sanoi, että Luvussa 16 jakeessa 3 oleva nimi ”Prisca” (ja joissakin kohdissa ”Priscilla”)oli nainen, ja myös suuresti arvossapidetty alkusurakunnan opettaja, ja että kyseessä oli aviopari (Prisca ja Aquila), joka yhdessä palveli ”papinomaisessa” virassa seurakunnassa .... siis molemmat aviopuolisot palvelivat alkuseurakunnan paimenina, eikä vain aviomies. Ja toisessa kohdassa (jae 7) puhutaan vankeudessa olevasta ”Juniasta”, jonka nimi viittaa selkeästi naiseen, ja Paavalin mukaan hänkin kuului apostolien joukkoon. ... Tämä kaikki tapahtui 2000 v. sitten, jolloin naisen asema oli sen aikaisessa yhteiskunnassa sama kuin meillä nyt muslimiyhteiskunnissa, mutta Jeesuksen seuraajat mursivat tämän tradition.

Joskus minusta tuntuu kuin naispappeutta vastustavat lukisivat kuin piru Raamattua. Alkukirkossa ei ollut pappeja eikä piispoja, vaan oli yleinen pappeus.

Naisia vihaavat miehet eivät edes halua lukea edellisen kaltaisia kohtia oikein ja kirjamellisesti, koska naispappeuskannatus saisi näiden kohtien vuoksi kannatusta. Näitten kohtien yli hypätään tietoisesti, ja miltei lupin avulla etsitään Raamatusta sellaisia naispappeutta vastustavia kohtia ja sanontoja, ja sitten niitä pidetään lain kaltaisina määräyksinä, vaikka kyseessä olisi vaikka vain esimerkiksi Paavalin tuohduksissa suustaan päässyt ”sammakko”, kuten hän vaiensi eräässä kohdassa äänekkäästi häliseviä, päpättäviä naisia, joiden puheensorina häirits k.o. tilaisuutta. Mistään muusta ei tässä ollut kysymys, kuin siitä että, jos paikalla olleet naiset eivät jaksa seurata tilasuutta, niin he istuisivat ainakin hiljaa eivätkä juttelisi keskenään. Ja tuo Paavalin huomautus otettiin johtoajatukseksi vaientamaan ikuisesti naisten kaikenlainen esiintyminen Jumalan sanan opettajina.

Paljon, paljon, voi niin paljon on kirjoituksia, jotka jätettiin kokonaan Raamatun ulkopuolelle ja varmasti jotkut niistä aivan syystäkin. "Pistis Sophia" (jukaistu suomeksi v. 1927), on outo ja paikoin käsittämätön, mutta kirjan puolivälistä lähtien kuvataan hyvin selkokielisesti Jeesuksen keskustelua opetuslasten ja siihen kuuluneen 3 naisen kanssa ( Magdalan Maria, Jeesuksen Maria-äiti, ja Salome). Voisi sanoa aivan oikeutetusti, että tämä oli se ensimmäisnen seurakunta ... ns. ”sisäpiiri”, jonka Jeesus valjasti lähetystyöhön ja levittämään evankeliumia ja tekemään ihmetekoja.

Mutta en yhtään ihmettele, että Pistis Sophiaa inhotaan ja vihataan kirkonisien piirissä. Se on vissiin julistettu pannaan, tai siitä ei ainakaan saa ääneen puhua. Pistis Sophia on tabu, ja ilmeisesti vain siksi, että siinä Jeesus vähän väliä sanoo apostolien joukossa oleville naisille esim. näin (suoria lainauksia kirjasta): ” ... siunattu sinä, Maria, veljien ja sisarten joukossa .... ” tai ” ... Tapahtuipa, kun Maria oli nämä sanansa sanonut, että Vapahtaja suuresti hämmästyen niiden sanain määritelmiä, jotka Maria lausui, sillä täysin puhdashenkiseksi hän oli tullut. Jeesus vastasi, jälleen sanoen hänelle: Hyvin puhuttu, sinä henkevä ja puhdas Maria .... ” Maria (Magdalan Maria kysyi): ” ... Herra, vielä tahdon sinulta kysyä. Äläkä sitä salaa”. Jeeus vastasi Marialle sanoen: ” Kysele vain, mitä mielit, ja minä sen avoimesti sinulle paljastan vertauksitta”. Maria vastasi sanoen.” ........ (pitkä puhe, jätän sen pois , mutta lopussa Maria sanoo jotain järisyttävää, poimin tässä vain naispappeuskysymyksessä oleelliset sanat ) ...... ” niin, että jos me joillekin sudulle menemme, eikä heillä ole uskoa meihin, ja me suoritamme noilla seuduilla joitain mysteerioita (ihmetekoja), he totisesti saavat tietää, että me julistamme kaikkeuden (Jumalan) sanaa?” ja sitten tulee eräs kohta Pistis Sophiassa, joka selittää, miksi naisia on syrjitty jo heti alusta alkaen – Maria Magdalena kanteli Jeesukselle Pietarista, ja Jeesus nuhteli opetuslapsia – tässä pieni lainaus Marian puheesta Jeesuksen puheen jälkeen: ” ..(kun Vapahtaja) nämä sanansa oli opetuslapsilleen sanonut, että Maria astui esiin ja lausui: Herra, minun mieleni aina ymmärtäväinen ompi, joka kerralla tahtoen esille tulla ja esittää sanojen selvityksen, jotka hän lausunut onpi; mutta minä Pietaria pelkään, koska hän uhkasi minua ja meidän sukupuoltamme vihaa”. Ja Jeesus vastasi tähän: ” Jokainen, ken valonhengellä täyttynyt onpi, esille käyköön ja sanokoon selvityksensä siitä mitä minä puhun – eikä kenkään voi häntä estää. Siksipä, oi, sinä Maria, esitä sanojen selitys, jotka...”. jne ...

Ei ihmekään, että naiset on kaikkina aikoina painettu maan tasalle, jos se oli jo apostolien keskuudessa tuollaista. Mutta ei enää – naisten mitta on tullut täyteen. Naisetkin ovat heränneet – Pyhä Heki herättelee myös naisia suurella joukolla kaikkialla maailmassa ja toivottavasti Pyhä Henki avaa miestenkin silmiä näkemään naisten todellisen arvon evankelijoina, opettajina ja Jumalan Hengen sanansaattajina.

Käyttäjän RaatoLaaksonen kuva
Raato Laaksonen

Turha nillittää vastaan, Anne Lindell on aina oikeassa.

Anne Lindell

Raato, olet aina niskassani ... mutta silloin mulla välähti; muistin sananlaskun: "Rakkauvvesta se hevoineki potkii".

Käyttäjän RaatoLaaksonen kuva
Raato Laaksonen

Aina on kyllä liian optimistinen arvio. Sanotaan, että silloin tällöin, kun oikein menee överiksi. Hevosiin en ota kantaa.

Käyttäjän seppolappalainenkoti kuva
Seppo Lappalainen

Viimeaikaisilla lausunnoillaan (homoseksuaalisuuden kirkollisen hyväksymisen vastustaminen on vain erilaisuuden pelkoa) arkkipiispa Kari Mäkinen, ylimielisesti väheksyy kirkon jäsenien tietoisuutta.

Kirkkokansa ei ole niin homofobia tolvanoita kuin arkkipiispa Kari Mäkinen antaa ymmärtää. Yksinkertaisesti on ihmisiä jotka uskovat ja pitävät raamatun tekstejä tärkeässä osassa ihmisen elämää.

Anne Lindell

Tälläinen leviää netissä, ja minäkin sain tämän facebookissa, ja kirjeen lähettäjältä luvan levittää kirjettä eteenpäin.
.........................

AVOIN KIRJE 28.11.2014

Arkkipiispa Kari Mäkiselle ja kirkon jäsenille

Murheellisella mielellä ja särkyneellä sydämellä joudun palaamaan vielä tähän asiaan.

KL 1§. Suomen eduskunta on hyväksynyt kirkkolain, jonka mukaan Suomen evankelis-luterilainen kirkko tunnustaa sitä Raamattuun perustuvaa kristillistä uskoa, joka on lausuttu kolmessa vanhan kirkon uskontunnustuksessa ja luterilaisissa tunnustuskirjoissa.

Arkkipiispa Kari Mäkinen. Olette antanut aikoinaan papin virkaan vihittäessä lupauksen sitoutua kirkon oppiin KJ luvun 6§:n mukaan ”…tahdon pysyä Jumalan pyhässä sanassa ja siihen perustuvassa evankelis-luterilaisen kirkon tunnustuksessa. En julkisesti julista tai levitä enkä salaisesti edistä tai suosi sitä vastaan sotivia oppeja…ja edelleen vihittäessä teidät piispanvirkaan, olette antanut lupauksen KJ 18 luvun 3§:n mukaisesti”…tahdon pysyä Jumalan pyhässä, puhtaassa sanassa ja siihen perustuvassa evankelis-luterilaisen kirkon tunnustuksessa…tahdon asettaa itselleni ohjeeksi Pyhän Raamatun opetukset oikean seurakunnan kaitsijan virasta ja velvollisuuksista…noudattaa kaikessa kirkon lakia ja järjestystä ja vakavasti kehottaa ja velvoittaa hiippakunnan pappeja samoin tekemään.”

Suomen ev.lut. kirkon tunnustuksen mukaan miehen ja naisen välinen avioliitto on ainoa luomisjärjestyksen mukainen parisuhde. Kirkko pitää korkeimpana ohjeenaan sitä tunnustuskirjojen periaatetta, että kaikkea oppia kirkossa on tutkittava ja arvioitava Jumalan pyhän sanan mukaan.

Kirkon jäsenillä on oikeus tarvittaessa puuttua esimerkiksi arkkipiispankin mahdolliseen, Raamattuun perustuvan kristillisen uskon, joka on lausuttu kolmessa vanhan kirkon uskontunnustuksessa ja luterilaisissa tunnustuskirjoissa, vastaiseen julkiseen tai salaiseen toimintaan.

Epilogi

Ensimmäiset kahdeksan kuukautta virassa oltuanne teitte suomalaisen kirkkohistorian ennätyksen, kadotitte kirkosta yli 83000 jäsentä. Sama suunta jatkuu edelleenkin, tosin määrä vaihtelee. Syytitte erobuumista kansanedustaja Päivi Räsästä vaikka Räsäsen kaikki lausumat ko. homoillassa olivat pilkun tarkasti kirkon virallisen opin ja tunnustuksen mukaisia. esimerkkinne on innostanut myös monet muut ivaamaan Räsäsen lisäksi kaikkia uskovia kristittyjä.

Tosiasiassa Eroakirkosta.fi saaman palautteen mukaan vain yksi kolmasosa erosi kirkosta homoilloissa käydyn keskustelun takia, siis joko homojen puolesta tai vastaan siitä ei ole tietoa. Palaute kertoo myös, että kaksikolmasosaa eronneista eivät edes olleet tyytymättömiä Päivi Räsäsen toimintaan, vaan olivat pettyneitä kirkon liberaaliin toimintaan. He eivät kokeneet saavansa kirkollisverolle vastinetta, eivät usko kirkon löperöön viestiin eikä kirkko merkitse heille mitään henkilökohtaisesti, joka on verrattavissa ensimmäiseen palautteeseen etteivät saa kirkollisverolle vastinetta.

Kun Jeesus tuli maailmaan, hänen viestinsä oli kaikille "mene, mutta älä enää syntiä tee." Mutta te olette erimieltä Jeesuksen kanssa ja ilmoitatte että Jumalan luomistyön vastainen sukupuolinen käyttäytyminen ei ole syntiä! Ja teillä on vieläpä hirmuinen halu siunata tätä syntiä! Olette jatkanut siitä mistä aloititte ja viimeiset lausuntonne tämänpäiväisen eduskunnan äänestyksen jälkeen osoittaa teidän toivottoman tilanteenne siinä tehtävässä jossa nyt valitettavasti olette.

Alusta alkaen taholtanne olisi tarvittu vain oikeamielistä johtajuutta oikaisemaan median tarkoitushakuinen vääristely. Ette käyttänyt tilaisuuttanne, vaan annoitte kasvot laajemmalle hurmahenkiselle radikalismille, joka myöhemmin sai yötä päivää kestävän ja joka tuutista silmille tulevan homorummutuksen myötä kulttuuriimperialistiset kolonialismin kasvot.

Varsin epämiellytäväksi ansioksenne on myöskin arvioitava seurakunnallisen median monet ajattelun, sanan- ja uskonvapauden loukkaukset uskovia kristittyjä kohtaan, joista olitte tietoinen, mutta ette ole kyseiseen ongelmaan puuttunut.

Itse kirkon tehtävästä syrjäytyneenä, te olette halveksinut ja työntänyt marginaaliin niitä, jotka elävät tai yrittävät elää kirkon virallisen opin mukaisesti, ja olla kristillisen elämän mallina Jeesuksen opetuksen mukaisesti toisille. Ilmiötä voi jo perustellusti kutsua kristittyjen kiusaamiseksi, ellei peräti vainoksi. Todisteet ovat jokaisen käden ulottuvilla.

Mielestänne ”uskontunnustukseen voi liittyä ilman uskoa Jeesuksen neitseestä syntymään.” En minä yksin, kaikki kristityt yhdessä ylösnousseen Kristuksen kanssa tuotamme teille pettymyksen. Elävä ja kirkastettu Kristus, jonka koko kristikunta tuntee, syntyi neitseestä. Yksi teiltä puuttuu, ja samalla kaikki, nimittäin Kristuksen sisäinen tunteminen.Tehkää siis parannus ja uskokaa Evankeliumi. Kun Anni, ensimmäinen pilkkanne kohteeksi joutunut nuori pystyi tekemään Jeesuksen suosiollisella avulla parannuksen, niin miksei arkkipiispakin.

Raamatun mukaan homoseksuaalisen taipumuksen toteuttaminen on Jumalan tahdon vastainen synti. Tässäkin asiassa Jumalan on, on teille ei ole, ja Jumalan ei, on teille kyllä (Room. 1: 16-32)! Te jopa esimerkillänne kehotatte seurakuntia kapinaan Raamattua, Jumalaa ja kirkon tunnustusta vastaan!

Olette itse tietoisesti rikkonut lupauksenne, ja jatkatte edelleen samalla tiellä, ettekä ole edes kehottanut ja velvoittanut toisia saman lupauksen rikkoneita piispoja ja pappeja pysymään kirkon opissa.

Koska olette salaisesti ja julkisesti ryhtynyt vehkeilemään kirkkoa ja sen oppia vastaan, ettekä vieläkään ole sopeutunut kirkon, työnantajanne laillisesti hyväksyttyyn oppiin ja järjestykseen, on mielestäni kohtuullista että luovutte arkkipiispan virastanne. Ratkaisu olisi suoraselkäinen, suorastaan kunnioitettava teko.

Säilyköön kirkossamme omantunnon ja sananvapaus todistaa uskosta Kristukseen ja luottaa Raamatun Sanan arvovaltaan.

Heikki Ylönen
Evankelis-luterilaisen kirkon jäsen

AVOIN KIRJE 28.11.2014 - saa lähettää edelleen

Pekka J. Mäkinen

http://www.ilosanomapiiri.fi/mailis/kirjat/naiset/...

Mailis Janatuinen kirjoittaa mm.

"Paavali antaa arvoa naisten panokselle Jumalan valtakunnan työssä. Hän kiittää vaivannäöstä seurakunnassa Foibea, Priscaa, Mariaa, Tryfainaa, Tryfosaa ja Persistä. Ei puhettakaan, että apostoli pyrkisi sulkemaan naiset kodin seinien sisäpuolelle!

Yhteenvetona voimme sanoa, että Paavali oli pioneeri, mitä tulee naisten työpanoksen rohkaisemiseen kristillisessä kirkossa. Sitä surullisempaa sitten on, että juuri naisasian suhteen hän on saanut osakseen paljon epäoikeudenmukaista kritiikkiä".

Toimituksen poiminnat