Anne Margareta Lindell Kumarrun vain kaden edessä: köyhän kansan ja Jumalan.

Ei aktiivinen hallituksen kannatus, vaan ...

  • Kansanvalitut puolustajat päättäjien pilkan ja ivan kohteena. Alexander Stubb. Kuva anne Lindell.
    Kansanvalitut puolustajat päättäjien pilkan ja ivan kohteena. Alexander Stubb. Kuva anne Lindell.
  • Maan asiat ovat huonosti, joten ilmekin kannattaa mieluummin olla huolestunut. Alexander Stubb. Kuva: Anne Lindell
    Maan asiat ovat huonosti, joten ilmekin kannattaa mieluummin olla huolestunut. Alexander Stubb. Kuva: Anne Lindell

...  passiivinen hyväksyntä, kun muutakaan ei muka voi. Kyllä voi, sanon minä, jos tahtoa eduskunnasta vain löytyy. Pelkään täysin aiheellisesti, että jälleen ja kerran saamme nauttia tänään iltapäivällä suorassa TV-lähetyksessä Arkadian mäeltä koko kansaa huvittavaa farssia, kun taas ja jälleen kerran oppositio yittää tehdä kaikkensa, jotta viesti kansalle menisi perille, että kyllä me hulppean palkkamme eteen sentään jotain tehdään ... jos niikseen tulee.  Näin siinä käy kerta toisensa jälkeen, kun jok´ikisellä kansanedustajalla on oma lehmä ojassa, eli, kuka sitä nyt sitä omaa oksaa poikki sahaisi, jolla itse istuu, eli, eduskunta äänestää perjantaina taasen hallituksen luottamuksen puolesta.

Ai, että putositte kärryiltä? - Antaaks´kun selitän. -  Eli, kun teistä kaikki tietää saman minkä 200 kansanedustajaakin, että kaikkien galluppien, ihan järkeensä kaikkien mukaan poliittisten puolueitten kannatus on nyt täysin erilainen kuin  n. 3,5 v. sitten, eli hallituksen kaatuminen tietäisi ennenaikaisia eduskuntavaaleja. Ja näin lähellä joulua ja vuodenvaihdetta ei siihen kenelläkään ole haluja. 

Joten katsokaamme tänään eduskunnan kyselytunnilla hyvinopeteltua farssia, näytelmää, missä oppositio rajusti riepottelle hallitusta, ja hallitus narsistisen ylimielisesti laskettelee luikuria että ”mutta ko nuo muut”- ja ”kyllähän me ollaan paljon tehty” -tyyliin.

Eikä pääministerille vieläkään ole vissiin valjennut, että kansa todellakin kärsii, ja että ainaisesti valittavien ja surkuttelevien kansanedustajien puheenvuorot eivät ole hirtehishuumoria, joten, rakas pääministeri, naamavärkki kannattaa pitää tiukasti peruslukemilla  koko eduskunnan kyselytunnin ajan, sillä niin huonosti ovat tämän maan asiat.

 

P.S. Kirjoituksessani tavallaan vertaan myös siihen samaan intermezzoon, mikä tapahtui hallitusaitiossa eilen (ke.5.11.-14) välikysymyskeskustelussa Väätäisen puheenvuoron aikana. Kirjoitin siitä eilen : http://annemargaretalindell.puheenvuoro.uusisuomi.fi/179359-stubb-naulasi-virnuilullaan-viimeisen-naulan-hallituksen-arkkuun#comment-2783710 välikysymyskeskustelussa Väätäisen puheenvuoron aikana. Väätäisen puheenvuoro kohdassa 2:44:45.  http://areena.yle.fi/tv/2384009  Videosta näkee selvästi,  mitä silloin oikein tapahtui

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän RaatoLaaksonen kuva
Raato Laaksonen

Joo, tylsiä ovat istunnot. Kaipaan italialais-venäläistä dynamiikkaa, jossa väittelyn kliimaksissa vedellään välillä kunnolla turpaan.

Anne Lindell

Raato ... no, no. Kansa kärsii jo ihan tarpeeksi katsoessaan tuollaista näytemää - jonkin sortin henkistä väkivaltaa sekin, ... ainakin mulla tuppaa turskanhiki välillä pintaan, kun kansanvalitut ovat aitiopaikalla, eivätkä saa suutaan auki ja sanottua sitä mitä pitääkin.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Katsoin tosiaan tuon miltei kokonaan eilen, mutta tämä loppu jäi katsomatta. Kiitos linkistä ja katsoin tuon ajankohdan. On uskomattoman ylimielinen pääministeri meillä. Ei sitä tunnu todellakaan kiinnostavan pätkän vertaa miten tällä maalla menee. Samaa hirnuilua oli Rinteellä. Onhan se hymyn paikka kun maasta on kohta tuhkat enää jäljellä.

Anne Lindell

Juuri näin, Kari, ... moni missasi juuri tuon lopun, koska välikysymyskeksutelu oli todella uuvutavaa "joopas-juupas"-inttämistä. Itse puuhasi keittiössä sammalla kaikenlaista ja vain puolella korvalla kuuntelin ja välillä vilkaisin televisiota. Onneksi pysähdyin katsomaan Väätäisen puheenvuoroa, jotta sai oikean ja totuudenmukaisen kuvan miten halveksittavan törkeästi pääministerimme esiintyi juuri Väätäisen puheenvuoron aikana. Stubb kyllä naureskeli ja hymähteli ja virnisteli vähän väliä muutnekin, mutta että hän alkoi naureskelemisen ja kuiskuttlemisen Rinteen kanssa oitis, kun Väätäine avasi suunsa, niin se oli todella törkeätä.

Anne Lindell

No, ilmeisesti viestini pääministerille on mennyt perille, tai sitten tämän päivän todella järkyttävä uutinen Talvivaaran kaivosyhtiön konkurssista veti pääministerin naaman todella vakavaksi.

Kansanedustaja Barax esitti todella tarpeeliisen lausunnon, eli miten on niitten kanslaisten oikeusturvan suojelemisen laita, joitten pitää hakea korvausta ympäristötuhoista itse kukin erikseen ja jopa oikeusteitse yhtenä kornkurssipesän muista velkojista. Tätä Brax oikeastaan tarkoitti lausunnollaan, mutta ei oikein osannut sitä selkokiellä tuoda julki. Tavallinen mökin mummo ei osaa eikä tiedä mitä tehdä ja miten toimia ja kehen tai mihinkä instanssiin ottaa yhteyttä, jos hänelle on koitunut jonkinasteista tuhoa Talviuvaarna jätevesionnettomuudesta, joten jonkinlaisen valtion varoilla perustettavan "aputoimiston" voisi sinne Kemin maalle sijoittaa, josa tavallinen ihminen saisi kysyä tyhmiäkin kysysmyksiä ja saisi apua lainoppilisen kapulakielen ja pykälien ja paragraafffien kanssa.

Toimituksen poiminnat