Anne Margareta Lindell Kumarrun vain kaden edessä: köyhän kansan ja Jumalan.

Stubb naulasi virnuilullaan viimeisen naulan hallituksen arkkuun

  • Alexander Stubb, alias El Stubbido vetää viimeisiä virnuilujaan pääministerinä
    Alexander Stubb, alias El Stubbido vetää viimeisiä virnuilujaan pääministerinä

Eduskunnassa on parhaillaan  käynnissä valikysymyskeskustelu, jossa aivan televisioinnin viime hetkillä  pääministeri Stubbin naama venähti halveksivaan virneeseen välittömästi, kun kansanedustaja Väätäinen avasi suunsa. Väätäinen piti erittäin sydäntäsärkevän puheenvuoron ja esitti todella tärkeitä kysymyksiä ... ja mitä teki pääministeri? Pidätteli nauruaan ja kuiskutteli Antti Rinteelle tuon tuostakin jotakin. Antti Rinne puolestaan näytti kuuntelevan tarkasti Väätäistä ja näytti järkyttyneeltä ... eikä ihmekään, sillä Väätäinen lateli karmivia totuuksia.

Väätäinen puhui asiaa, ja vain asiaa. Tässä linkki tallenteeseen. Väätäisen puheenvuoro kohdassa 2:44:45.

http://areena.yle.fi/tv/2384009

 

Näinkö alentavasti ja halveksivasti pääministerimme kohtelee julkisesti kaskisen ja kaiken kärsineen kansan edustajia?

No, perjantaina taitaa Stubbin kasvoilta tuo halveksiva virne viimein väistyä, kun eduskunta äänestää siitä, nauttiiko hallitus eduskunnan luottamusta vai ei.  Minun mielestäni meidän ei tarvitse enää kestää yhtään enempää tätä hallitusta. Tehkää kansanedustajat perjantaina se mitä teidän pitääkin tehdä.

Eli, niin kuin John Wayne sanoi legendaariset sanat jossain lännenleffassa: " A mans´s gotta do what a man´s´gotta do".  Eli, "miehen pitää tehdä se mitä miehen pitää tehdä".

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (27 kommenttia)

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Kokoomus ei ilmiselvästi ole halukas seuravaan hallitukseen - eikä myöskään SDP.

Sipilälle jää melkoinen työ kasata uusia " vastuun kantajia ".

Anne Lindell

Huoh!... (Syvä huokaus) ... kansa kärsii ja kansanedustajat ajattelevat vain omaa mukavuuttaan ja tilipussiaan. Eivät äänestä hallitusta nurin ... eivätpä tietenkään, koska tietävät, että se tietäisi uusia vaaleja. Eivät sahaa poikki sitä oksaa jolla itse istuvat.

Oksettaa tuo nimikin ... "kansanedustaja". Puoluettaan ja itseään he siellä edustavat - eivät kansaa, vaikka me heille maksamme hulppeata palkkaakin meidän puolustamisestamme. Me olemme heidän työnantajiaan ja meitä halveksitaan eikä meidän mielipidettä enää kuule yksikään puolue - nuoleskelevat ja mielistelevät vain tulevia uusia halltuskumapaneitaan.

Harmi, että Koivisto poistatti presidentiltä veto-oikeuden kaataa hallitus mennen ja tullen. Nyt kansa on tuuliajolla ... meillä ei ole puolustajaa Arkadian mäellä..

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Kyllä aina jaksaa ihmetyttää ihmiset, jotka jaksavat uskoa yhden ihmisen johtoon ja "hyvyyteen".... järjetöntähän tuo on mikäli historiaa yhtään tietää.

Eikä se meidän nykyinenkään presidenttimme kaataisi hallitusta, joten samahan tuo on. Presidentit voisi poistaa muutenkin kokonaan. On sulaa hulluutta luottaa yhteen naiseen/mieheen liikaa. Yhden "oikeellisen" johtajan uskosta sikiää kultit, diktaattorit, uskonnolliset johtajat, jne. jne. loputtomiin..... ns. "valistuneisiin yksinvaltiaisiin" uskovat vain typerykset. Valta meinaan turmelee 99,9 prosenttisesti... ja turha uskoa että "kansa suuressa älykkyydessään" (se on tarkoituksella lainausmerkeissä) äänestäisi diktaattorin... äh, suurten valtaoikeuksien presidentin niin että pressa aidosti haluaisi hoitaa juuri kansalaisten asioita. Kekkosen aikaan nähtiin Suomessakin miten homma etenee... muissa maissa on käynyt vielä sitäkin karummin, valitettavasti.

Pohjois-Koreassa tahi Venäjälläkin on hienosti äänestetty vaikutusvaltaisia johtajia.... kyllä kansa tietää..... vai miten se nyt aidosti meni... Itse taidan kannattaa vallan hajoitusta ja mikäli joku on vallassa, niin hänellä saa olla vuosimäärät vallassaoloon (mm. Putin tuon taktisesti hienosti onnistui kiertämään, joten keinot ne on aina vallassa olevilla...).

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Eiköhän siellä jokunen kepulainen karkaa kahville sitten perjantain ratkaisevassa äänestyksessä. Sain Sipilää kuunnellessani, että hänen toive olisi, että hallitus saisi luottamuksen. Voin olla väärässäkin, mutta eppäilen.

Anne Lindell

Seppo ... tuota en ihmetteli yhtään ... eli että Keskusta ei haluakaan uusia ja ennenaikaisia vaaleja. Tästä tulee eittämättä mieleen sananlasku, että: "Ei ne puheet, vaan ne teot" ... ne lasketaan ja ne ratkaisevat

Anne Lindell

Lauri ... et tainnut "bojata" erästä asiaa. Asetemat kannatusluvuissa ovat nyt täysin toiset kuin viime vaaleissa, eli, ei voida edes ajatella uutta hallituksen muodostajaa kokoomuksesta eikä edes SDP:stä, eli tulee uudet, ennenaikaiset eduskuntavaalit, ja siihen saakka mennään joko ilman hallitusta tai korkeintaan asetetaan hätätilahallitus eli väliaikaishallitus, ja minun mielestäni nyt olisi jo todellakin aika rueta harkistsemaan ns. "virkamieshallitusta".

Muutama kuukausi ilman hallitusta ei ole uutta Suomessa, muistellaanpa vain kuinka kauan Kataiselta meni aikaa saada koottua tuo tuohoista "six-pack".

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen

Jos kokkareilla on enää yhtään älliä päässä, he antavat tämän hallituksen nyt vihdoin mennä.

Perustelut:

Mielestäni kokoomus menettelee hyvin epäviisaasti pitäessään nykyvallan kahvasta itsepäisesti kiinni. Kannatus laskee edelleen ja pohjia ei ole vielä nähty. Näin käy etenkin siksi, että kokoomuksen omatkin, kuten Lehti, toteavat että viikot ja kuukaudet tulevat kalliiksi veronmaksajille.
Pitäisi unohtaa vanhakantainen tapaa pitää kiinni oikeassaolemisesta, ja myöntää rehdisti kansalle että ollaan toimittu olosuhteisiin nähden virhearvion perusteella. Että on oikein lähteä uudelta pohjalta viemään maan asioita eteen päin. Tämä nostaisi kokoomuksen hyvinkin pian takaisin entiselle kannatuslukemille.
Tällä linjalla se ei tule tapahtumaan pitkään aikaan.
Kaikista pahin ja riskialtein tilanne on tämä, jossa kokoomus joutuu todellisen luottamuspulan eteen eduskunnassa.
.....Mutta, omapahan on asiansa

Anne Lindell

Reijo, juuri näin. Ja onhan viimeaikoina nähty ja luettu lehdistä ja netistä ja täällä "Usarissakin", kuinka entiset ja nykyiset kokoomulaiset poliitikot etsivät nyt kivien ja kantojen alta syyllisiä Suomen talouden romahduttamiseen, ja Kataisen mielestä kansa on syyllinen, koska se äänesti parissa viimeisessä vaaleissä väärin, ja Kokoomuksen ex-meppi Eija-Riitta Korhola sen sijaan löytää paljon virheitä Kataisesta ja myös Stubbista, koska tämä EI ole "isämurhaaja".

Joten kipinät lentelee kokoomuksessa.

Seuraavan hallituksen ja eduskunnan tuleekin ensitöikseen saada aikaan "totuuskomissio", jotta syylliset Suomen viemiseksi jopa perustuslainvastaisesti sekä EU:hun ja eritoten euroon ja myös tukipaketteihin (EVM:ään) saadaan selville ja syylliset vastaaman tihutöistään.

Käyttäjän JotuKarjalainen kuva
Jotu Karjalainen

Mun mielestä Stubbia näytti hymyilyttävän enemminkin Väätäisen kolahtava kysymyksenasttelu, eikä itse asia.

Anne Lindell

Jotu ... et ollut kyllin tarkkasilmäinen. Stuppi aloitti virnistelynsä oitis, kun Väätäinen avasi suunsa ja tuo virnistely jatkui koko 2 minuuttisen puheenvuoron ajan. Juuri puheenvuoronsa lopussa Väätäinen esitti pikaiesti kysymyksensä.

Ihmettelin huulipyöreänä tuollaista pääministerin käytöstä. Stubb tiesi tasatarkkaan, että TV-kamerat ovat käynnissä. En ymmärrä miksi Stubb(ido) ei kykene esiintymään sivistyneesti koko kansan edessä. Ei minkäänlaisia käytöstapoja ... tai, eipä sitä paljoa voi odottaakaan entiseltä koulukiusaajalta.

Olen varma, että tätä Väätäisen puhetta, ja erityisesti sitä, mitä sen aikana tapahtui hallitusasitiossa, tullaan analysoimaan mediassa lupin kanssa (toivottavasti).

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Anne, olen samaa mieltä siitä, että Alexin kannattaisi pitää naamaa enempi peruslukemilla. Toisaalta voi olla että tämä on Alexin naaman peruslukema. Ainakin se on erilainen kuin aikaisemmilla pääninistereillä. Tästä tulee mieleen juttu neukkuajoilta. Neuvostoliitossa saattoi saada syytteen, jos hymyili neuvostovastaisesti.

Anne Lindell Vastaus kommenttiin #11

Suomen kohtalo on vaakalaudalla ... ja mies sen kuin vain virnuilee. Olkoonkin vaikka perusilme, mutta sen verran teatteria pitää harrastaa koko kansan edessä, että menee käytävälle nauramaan, jos alkaa huvittamaan kansanedustajien valitukset.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Tämä hallitus ei kadu tähän äänestykseen. Sipiläkään ei sitä halua.

Ja vaikka hallitus saisikin äänestyksessä epäluottamuslauseen (mitä en usko), tarvitaan siihen hallituksen hajottamiseen presidentti, joka hajottaa hallituksen pääministerin perustelusta pyynnöstä.

Ja sitä pyyntöä ei Stubbilta tule!

Anne Lindell

Reino, kun hallitus ei enää nauti eduskunnan luottamusta (mikäli näin perjantaina äänestyksessä käy), niin pääministeri tekee sen minkä hänen protokollan mukaan tuleekin tehdä, eli Stubb pyytää (muodollisesti) presidentiltä luvan erota ja hajoittaa hallitus.

Pääministeri ei voi inttää vastaan ja sanoa, että: "Vaikka mitä teette, niin met´ ei lähetä täältä mihinkhän".

Aikaisemmin presidentti pystyi veto-oikeudellaan yksin hajoittamaan hallituksen millon tahtoi, mutta Koivisto poisti tuon oikeuden.

Käyttäjän EnsioJauhiainen kuva
Ensio Jauhiainen

tälläinen fantasia hallits joutaa mennä maan rakoon ,sieltä on tulossa sitten parempi versio se on kuin kasvin jalostus joka toivottavasti ymmärtää että sitä rahastusta mitä soumen herrat ovat harrastaneet ei kestä edes mursunnahkainen takapuoli.jos ollaan isänmaallisia tälle rahastukselle on pistettävä loppu.ulisuuret palkat/eläkkeet ."tulospalkkiot" ja osingot on pantava sellaiselle verolle kuin suurimmsassa osassa eu. on

Anne Lindell

Hyvä Ensio ... Anna palaa!

Minooon tässä joutessani miettinyt, että eihän siinä ole mitään järkeä maksaa mieletöntä palkkaa poliitkoille, jotka ovat maassamme korkeimmissa ja kunnioitettavassa asemissa päättämässä maamme ja kansakuntamme tärkeimmistä asioista. - Ei mitää järkeä maksaa hulvattoman suurta palkkaa.

Katsokaas´... antakaas´kun selitän. ... Sillä silloin näihin kunnioitettaviin virkoihin hakeutuu rahan ja julkisuuden ahneita henkilöitä, eikä kansakuntamme viisaimmat, rohkeimmat ja jaloimmat henkilöt - kuten pitäsi olla, eli niitä, jotka rakastavat tätä kansaa ja haluavat nöyrästi ja pyyteettömästi panna itsensä likoon, "suden suuhun", koko kansan puolesta ja etenkin heikompien ja vähäosaisten puolesta, joilla ei ole edes rahaa millä saada oikeutta, terveyttä, hyvinvointia tai edes vanhuuden turvaa.

Mietin tässä myös sitä, että tunnenko yhtään tällaista ex-kansanedustajaa, ministeriä tai nykyisiä sellaisia, jotka täyttäisivät edellämainitut jalot kriteerit. ... Tunnetteko te yhtään?

Minulle tuli ensimmäisenä mieleen eduskunnan varapuheejohtaja ja Ps. kansanedustaja Anssi Joutsenlahti ... niin ja ex-ministeri Toimi Kankaanniemi ... ja ... ja hmmm. ... täytyy miettiä vähän lisää.

Käyttäjän EnsioJauhiainen kuva
Ensio Jauhiainen

nykyisistä istuvista kansanedustajista kuten mainitsit Joutsenlahti .lahjoitti koko palkkansa eduskunnasta koti kuntansa käyttöön korvamerkillä,on palkattava kolme vanhustyöntekijätä kuntaan.sanoi tulevansa hyvin toimeen eläkkeellään joka tulee entisestä virasta.on siellä joitakin jo ajasta poistuneita vuosien varrelta joita voisi mainita jos siitä olisi hyötyä mutta kuten olemme huomanneet aina kun joku väärinkäytös tai hienosti sanottu "koplaus"tapahtuu puolustavat itseään ,en ymmärtänyt että toisten taskulla käynti on väärin

Käyttäjän JukkaKeskinen kuva
Tapio Keskinen

Onko siinä hallituksen hajoittamisessa enää tässä vaiheessa mitään etua, kun uusien vaalien prosessi on jo käynnissä. Joulutaukokin jo häämöttää.

http://www.vaalit.fi/material/attachments/vaalit/v...

Anne Lindell

Kyllä siinä on järkeä, sillä silloin tämä nykyinen hallitus joutuu pihalle, eli ei enää pääse tekemään tihutoitään. Ja eduskunta lähtee myö samantien "pakkolomalle" ... tarpeettomana, sillä, kun ei ole hallitusta, niin ei tule lakiesityksiä mistä pitäisi äänestää. Saas nähä tiputetaanko näitten ex-päättäjien ansiosidonnaisia palkkoja kuten muittenkin työttömien, vaan saavatko he pitää poikkeuksellisesti ansionsa normaalina aina siihen asti kunnes uusi eduskunta astuu virkaan. Minä arvaan, että rahanahneina he eivät luovu mistään.

Markku Laaksonen

Eipä niin ole. Ja virkamieshallitus 2 kuukaudeksi, ei mitään mieltä.

Veikko Nironen

Mielestäni tässä kokoomuksen nuori johtaja Katainen on tehnyt ensisijaisesti Suomelle vaikeasti korvattavaa vahinkoa tähtäämällä EU virkaan, välittämättä kotimaalleen tekemästään vahingosta Kreikalle maksetun rahan ja vakuuksien muodossa...
Puhumattakaan kaikista muista vakuuksista, muille etelä euroopan maille...Ja pitääkseen Perussuomalaiset pois hallituksesta estämästä rahojen kylvämisen ja ehkä hänen EU virkansa...Katainen myönsi vasta itsekin, että kuuden puolueen hallituksella ei saatu päätöksiä aikaan ja sitäkin kautta maalle aiheutettiin lisävahinkoa...Tuollaisia ihmisiä ei pitäisi päästä valtion johtoon, joille oma etu on edellä, sitten kavereiden ja helvetin pitkän matkan päästä vasta isänmaan etu...Isänmaa muuten oli harvinainen sana kuultavaksi herra varakomissaarin suusta...Ihmettelen jos vanhempi kokoomuksen väki on antanut mitään siunaustaan tälläiselle oman maan tuhoamiselle, vaan yhden kiipijän pääsemiseen EU:n virkaan, ehkä vaan lisää kotimaataan "kusettamaan" ???

Anne Lindell

Justhiinsa näin Veikko. ... Minoon jossain kirjoituksessani aiemmein mainninut, että jos marssista löydettäisiin elämään, niin eiköhän Katainen ja Urpilainen keksisi vängälläkin jonkun keinon miten sinnekin saataisiin lahdattua veronmaksajiemme rahoja.

Käyttäjän JoriKostiainen kuva
Jori Kostiainen

Anne Lindell.

Mitä Väätäinen puhui tuossa?

Anne Lindell

Asiaa ... vain asiaa ... Stubbilla ei mitään syytä tiskutteluun. Laitoin linkin tallenteeseen kirjoitukseeni. Käykää katsomassa!

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Tämä hallitus joutaisi mennä ja tilalle pitäisi saada virkamieshallitus, siis sellainen hallitus jonka ei tarvitsisi politikoida, mutta jonka virkavelvollisuutena olisi tehdä mitä pitää, jotta Suomi pelastuisi.

Joku persu edotti Raimo Sailasta pääministeriksi, mutta eiköhän se ole jo liian vanha, niinkuin Paavo Lipponenkin. Molemmat olisivat hyviä miehiä, mutta ei pitäisi häiritä heidän eläkepäiviään.

En minä mitään nurisojengiäkään siihen kyllä enää kelpuuttaisi. Ei se nuoruuden into ja energia aina korvaa kokemusta. Niinistökin kelpaisi aikaisempien näyttöjen perusteella, mutta hänellä on jo virka josta ei pääse eroon, valitettavaasti.

Eiköhän sieltä kuitenkin löytyisi melko helpostikkin joku jämäkkä viiskymppinen virkamies, jolla on asiat hallussa ja riittävästi johtajan ominaisuuksia. Joku,kokenut kehäkettu, mutta kansalaisille muuten aivan uusi kasvo, voisi olla paikallaan.

Sitten vaalien jälkeen Sipilä saisi kaikessa rauhassa koota oman hallituksensa ja tehdä hallitusohjelmaa, kertakaikkiaan huolellisesti, eikä aina hätiköiden. Virkamiehet pitäisivät siihen asti maan asioista huolta.

Käyttäjän bvalonen kuva
Birgitta Valonen

Tässä linkki. Väätäinen kohdassa 2:44:45.

http://areena.yle.fi/tv/2384009

Väätäisen puheenvuoro oli puettu huumoriksi ja eniten tuntui hymilyttävän 3.10 maratonajan miehen vertaaminen 2.10 mieheen. MIstäs Väätäinen on aivan aluksi tullutkaan tunnetuksi... pikänmatkan mitalistina ja pitkät matkat ovat Stubbin harrastus. Luulen, että hymyn laukaisi mitalimiehen sutkaus harrastajalle.

Toimituksen poiminnat