Anne Margareta Lindell Kumarrun vain kaden edessä: köyhän kansan ja Jumalan.

Matti Vanhanen takaisin politiikkaan? - Ehkäpä

  • Matti Vanhanen - .turhautunutko - ehkäpä.
    Matti Vanhanen - .turhautunutko - ehkäpä.

Perheyritysten liiton toimitusjohtaja ja ex-pääministeri ja ex-kansanedustaja Matti Vanhanen (Keskusta) harkitsee ehdokkuutta ensi kevään eduskuntavaaleissa. Vanhanen kertoi facebookissa miettineensä, miten hänen kokemuksensa perheyrityksistä ja valtion johtamisesta voisi yhdistää näin (quote): ...”Viimeiset vuodet olen tehnyt työtä perheyritysten ja näiden omistajien ja johdon kanssa ja saanut monipuolisen käsityksen yrityksistä ja työpaikoista, joissa hyvinvointimme ratkaistaan. Tiedostan, että ehdokkuus saattaa johtaa työelämäni ehkä viimeiseen vaiheeseen ja siksi päätös on itselleni suuri” ....

Hän sanoi harkitsevansa päätöstään asettua eduskuntavaaliehdokkaaksi nyt syksyllä.

Minua, ja teitäkin, varmaan kiinnostaa, että asettuuko Vanhanen edelleen Keskustan ehdokkaaksi, vai kiinnostaisiko nyt jopa joku toinen puolue, jossa ehkä löytyisi enemmän 3e-aatteelle lämpeneviä äänestäjiä?

Keskustahan on jakautunut selvästi kolmeen osaan : A-linja, joskin pieni ja heiluvainen, on selvästi 3E-aatteelle lämepeneviä  (eli ”Exit EU Euro”–linja), ja sitten taasen  B-linja, eli, selvästi Olli Rehnin Suomen ja itsenäisyytemme tuhon linja – periaatteella, että ”antaa mennä vaikka tuhkatkin pesästä”, ja tähän A:n ja B:n väliin on ahtautunut C-linja, eli ”fisilortit” & pj. Juha Sipilä Co. konsensuksineen  periaatteella, että katsotaan nyt, sillä eihän sitä koskaan tiedä jos vaikka kun ... ja sitä rataa.  --- (Anne: Puuuh!  Syvä huokaus!)

Kysynkin minkä Keskustan linjan (A. B vai C)  Matti Vanhanen on valinnut vaaliteemakseen, jos ja kun hän asettuu jopa mahdollisten ja ennenaikaisten eduskuntavaalien ehdokkaaksi. Toivottavasti Vanhanen vastaa kysymykseeni, joka varmasti kiinnostaa erittäin paljon ruohonjuuritason äänestäjiä. Siis --- avoimuutta, pelase? Sehän on nyt niin kovin muotia ...hallituksellakin ( = sarkasmia).

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (54 kommenttia)

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Vanhanen valitsee varmaankin linjan C. Ei tule Matista eurokriittistä tekemälläkään siinä määrin, että hän vaatisi eroa eurosta tai EU:sta.

Anne Lindell

Ville, harmi kun en löydä mistään netistä juttua, jonka luin aivan äskettäin ja sydämeni miltei hypähti ilosta, eli, että Vanhanen on nyt tullut katumapäälle ja katuu ainakin sitä, että mentiin mukaan euroon siten kuin mentiin (eli ilman kansanäänestystä), mutta en muista mainitsiko hän katuvansa myös EU:hun menoa.

Jos joku teistä on lukenut jutun, niin vositko täydentää tietojani ai linkittää kirjoituksen tänne.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Eikös Matti tuossa jutussa kaipaile 30% devalvaatiota?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Soinin housut taisi alkaa tutista kun kuuli Vanhasen ehdokassuunnitelmista, Vanhasenkin vaalipiiri on Uusimaa. Ukrainan kriisikin tuli Soinin kannalta huonoon aikaan, on ilmoittanut olevansa EU-pakotteiden kannalla - kuka muistaa milloin Soini olisi viimeksi sanonut "Missä EU siellä ongelma".

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo Vastaus kommenttiin #5

Uudellemaalle kasataan melkoista painetta vaaleja varten. Perussuomalaisten lista ei ole Soinista huolimatta sieltä kovimmista päästä ainakaan tällä hetkellä. Keskusta on vielä täysi arvoitus.

Anne Lindell Vastaus kommenttiin #5

Seija, siis ... hmmm ... Vanhanen on jopa enemmän persu kuin Soini ... jep,jep. Vaarallinen tilanne, sillä peruspersut voivat siirtyä nyt Keskustaan ja taas oikeisto-persut ovat edelleenkin kuliaisia Soinille. Aika ovela tilanne.

Perussuomalaisten tulisi nyt ymmärtää se, mitä he oikein ovat tuusaamassa: kannattamalla EU:ta, euroa, TTIP-sopimusta, lisää ydinvoimaloita ja jopa venäläistä Rosatomia rakentajana ja Natoa he kaivavat omaa hautaansa. Kaskinen ja kaiken kärsinyt kansanosa ei kannata näitä asioita ... ne kuuluvat rikkaitten ja isokenkäisten agendoihin, eli niiden, joilla on mahdollisuus paeta elintasopakolaisena veroparatiisimaihin sitten, kun meillä kaikki romahtaa.

Näistä kaikista olisi PS-puolueen vedettävä kannatuksensa ehdottomasti pois. Pelkkä EU ja euro kriittisyys ei johda mihinkään. Sehän on nähty. Nyt näyttää siltä, että selvästi Kokoomuksen politiikkaan integroitunut PS-puolueen johto saa aikaan sen, että Perussuomalaiset tulee nyt häviämään seuraavat vaalit ja ihan omasta aloitteestaan. Odotetusta mega-jytkystä tuleekin mega-mätky, ellei edellisiä muutoksia persujen poliittisessa agendassa tehdä pikaisesti. Soini ei taida tajuta millaista tuhoa kohti hän on ajamassa ei vain oman puoluettansa vaan myös koko Suomen.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #8

Anne, eiväthän persut ole useinkaan sanoneet mitään täsmällistä vaan ympäripyöreitä, kuten esim. että PS ei ole sitoutunut euroon. Natostakin muistaakseni että ei tällä hetkellä, joskin muutama yksittäinen persu, kuten Sampo Terho ja Halla-aho on ilmoittanut kannattavansa.

Anne Lindell

Oli .... just se juttu ... Kiitos Ville, ja siellähän on myös tuo minun kommenttini heti ensimmäisenä, missä suitsuttelen ylitsevuotavasti sitä, että Matti Vanhanen on tullut katumapäälle.

Kyllä näillä eväillä Matti pärjää vaaleissa, jos ei vain taas tule katumapäälle siitä, että on tullut katumapäälle.

Klikatkaa rakkaat lukijani tuota Villen linkittämää juttua (kommentti nr. 3). Se kannattaa ehdottomasti lukea.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Vanhanen olisi tervetullut lisä ehdokkaaksi. Hän on sisäistänyt varsin hyvin yritysmaailman (erityisesti perheyrittäjien) menestymisen edellytykset. Ymmärtää myös mitä etuja Suomen kannalta olisi päästä lähemmäksi toimialaa ja yritystä tapahtuvaan sopimuskulttuuriin. Yrittäjyyteen liittyvää osaamista (ja yhteyksiä myös kansainvälisellä tasolla) ei eduskunnassa ole liikaa. Toivotaan ja kannustetaan!

Anne Lindell

Seppo ... siis minkä puolueen ehdokkaaksi? ...

Eli, otetaan alusta, eli jos Vanhanen on tullut katumapäälle EU- ja euro asiassa, niin hänen kannattajansa äänestävät häntä ja Keskustan kokoomusmainen ja olli- rehn-mäinen kannattajasiipi on tästä tietenkin kauhuisaan, jolloin he äänestävät joko kokoomusta tai Perussuomalaisia. Eli, ... näin jäljelle jäävä Keskustan kannattajakunta on muodostumassa selvästi Vanhasen mukana EU-ja euro kielteiseksi (kannattavat 3E-ajatusta), ja Persut sitä vastoin ovat selkeästi muodostumassa EU:n ja euron kannattajiksi ja sitä myöten Liittovaltion kannattajiksi.

Oletteko tekin sitä mieletä, että soinilaiset ovat pettäneet persujen äänestäjäkunnan? Kääntäneet kelkkansa 180 astetta liittovaltion ja rahamaailman valtaeliitin suuntaan.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Vaikeata kuvitella muuta kuin Keskustaa. Koska Sipilä asettuu ehdokkaaksi Oulussa niin Vanhanen toisi kyllä kovan lisän Keskustan koko valtakunnalliselle kannatukselle asettumalla Helsingin liepeille. Mahdollisesti ratkaisisi seuraavan pääministeripuolueen ja itselleen elinkeinoministerin paikan.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Tuskin Vanhanen julkaisisi että harkitsee ellei olisi jo päättänyt lähteä. Aloitti vaalitaistelun hyvissä ajoin;)

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen Vastaus kommenttiin #12

Näin lienee. Media on herätetty ja nyt voi 1...2 kk harrastaa suunniteltua viestintää. Ja hyvä niin....Keskusta on jäänyt viestinnässä (johtuen tietysti oppositioasemastakin) Kokoomuksesta jälkeen.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #13

Ei tainnut tulla Sipilälle yllätyksenä, olisi näet luullut Sipilän olevan ehdokkaana Uudellamaalla:)

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen Vastaus kommenttiin #17

Suurin yllättyjä voi olla Soini.

Anne Lindell Vastaus kommenttiin #12

That´s the point ... näinhän se on. Vanhanen on jo päättänyt lähteä ehdokkaaksi, mutta hän voi kuitenkin tällaisella harkitsemisilmoituksella kokeilla poliittista maaperää - eli mistä tuulee ja minne päin sitä kannattaa suunnata.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #16

No lähinnä tuolla pohjustellaan.... ja saadaan itsestä ylimääräisiä ilmaisia mainoksia... nyt uutisena "harkitsen ehdokkuutta", seuraavaksi "harkitsen vakavasti ehdokkuutta", sitten vähän ajan päästä siitä "lähden ehdokkaaksi siitä-ja-siitä-syystä".... ja kaikista noista iltapäivälehdet jne. kirjoittavat jutut antaen ilmaista mainosta. Valinta ainakin on varmaa plus media antaa lisätukea... vaikea vain arvioida äänimäärät.

Anne Lindell Vastaus kommenttiin #31

Käääk, Raimo, toi oli hyvä (quote): ..."uutisena "harkitsen ehdokkuutta", seuraavaksi "harkitsen vakavasti ehdokkuutta", sitten vähän ajan päästä siitä "lähden ehdokkaaksi siitä-ja-siitä-syystä"... Hyvä vinkki - pitää oikein kirjoittaa muistiin.

Anne Lindell

Niin Seppo, näin on varmasti jo Keskustassa uumoiltu, mutta sitten tuleekin se "MUTTA", eli, minkä linjan Keskusta valitsee vaaliteemakseen? Kaksilla rattailla ajaminen ei enää toista kertaa onnistu. Kansa haluaa selkeän linjan, sillä jos äänestäjä on A-linjan eli 3E-linjan kannattaja ja äänestää esim. Vanhasta, niin silloin tämä äänestäjä samalla antaa äänensä B-linjalle eli kyllä romahdukselle ja Eurostolliitolle.

Eihän tämä tällainen vetele. Näin ei voi Keskusta enää kusta äänestäjiään silmään.

On todella mielenkiintoista lähteä seuraamaan mihin sekoiluun ja häröilyyn tämä kaikki johtaa ja erityisesti Keskustassa ja Persuissa.

Muut puolueet ovat niin aivopestyjä ja sumutettuja EU:n ja euron suuntaan, että niistä en viitsi tässä mainita mitään.

P.S. Tänään sain tietää facebookissa, että dosentti ja Venäjän tutkija Arto Luukkanen lähtee Perususuomalaisten ehdokkaaksi Uuudenmaan vaalipiiristä, ja jos Persut saisivat houkuteltua Toimi Kankaanniemen ehdokkakksi Keski-Suomen vaalipiiristä ... niin ... niin Vanhaselle taitaa tulla mietintä paikka.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Kaksilla rattailla ajaminen ei enää toista kertaa onnistu. "

Hmmmm..... Miksipä ei onnistuisi... mikä estää (muiltakin kuin vain keskustalaisilta)... kansan rajaton älykkyys ja viisausko muka? Kansalla on nytkin näköisensä edustajat. On poliittinen taitolaji sekin että pelailee monilla rattailla ajaen menestyksekkäästi.

Anne Lindell

Pelkäämpä, Rami, että olet oikeassa; kaksilla rattailla ajamisesta on tainnut tulla sellainen muuotitaitolaji, mutta se voi kostautua, sillä sellainen luo epävarmuutta äänestäjiin, ja äänestäjät voi tyystin kaiota. Kaikkia kun ei voi miellyttää. Puolueitten ohjelmat ovat viime vuosina muistuttaneet toinen toisiaan, identtisiä ... kaikki haluavat ajaa juuri ennen vaaleja kaikenlaisa asioita, mutta äänestäjät toivovat kärkeviä ja selkeitä kannanottoja puolesta tai vastaan eikä mitään siltä väliltä. Siis poliittiinen höttöily pois ja selkeät linjat.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Eduskunnasa tarvitaisiin todelisia osajia.
Olen vahvasti sitä mieltä että paitsi Vanhanen, myös Esko Aho, saisi tulla mukaan vaikuttamaan. Molemmat ovat poliittisina broilereina valtaan nousseita ja nyt jo kokemusta oikeasta elämästä hankkineina he olisivat arvokas lisä eduskuntaan,

...... sinne Hakaraisen rinnalle vain, nappia painamaan.

Anne Lindell

Sorry ... ei Eskoa ennen kuin hänkin on tullut katumapäälle. Syvä ja pyyteetön katumus on nyt valttia .. ja tietenkin prarannuksen teko. Parannusta ei voi tehdä ilman katumusta eikä kansan sydäntä voi voittaa takasin ilman vilpitöntä anteeksipyyntöä. Kansan syvillä riveillä on näetsen elefantin muisti.

Laitan tähän linkin kirjoitukseni ( http://annemargaretalindell.puheenvuoro.uusisuomi.... )siitä, miten Suomessakin pahasti tyrineet ja mokaneet päättäjät olisi saatava koko kansan eteen katumaan, pyytämään anteeksi ja tekemään parannuksen ... kuten on maan tapana Japanissa.

Kyllä me voimme antaa entisille, osaaville politiikan konkareille anteeksi, jos he sitä pyytävät, jos vastineena on, että pääsisimme eroon "turha-julkkis-ehdokkaista", Hakkaraisesta ja Halla-ahosta ... eihän tämä ole paljoa vaadittu ... Oooopps! Urpilainen ja El Stubbido meinasivat unohtua.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Mitä ne Vanhasen hallituksen saavutukset taas olivatkaan?

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

aho,lipponen ja muut pysykööt poissa silmistä suojatyöpaikoissaan.Rahan lappaminen eun mafisoille oli saavutuksista suurin,kuten edelleen hallituksella.Tyypit vain vaihtuneet.Vanhanenhan olisi maksanut eun natistessa liitoksistaan enemmän kuin pyydettiin.

Anne Lindell

Jarmo ... älä viitsi olla näsäviisas, Matti Vanhanen on tullut katumapäälle, ja silloin ei ole enää kenestäkään hauskaa, että hänelle jatkuvasti nälvistellään.

Jokainen meistä on uuden mahdollisuuden arvoinen. Oletko sinä Jarmo sellainen joka ei koskaan ole mokannut? Minä olen mokannut, munanut itseni useastikin, mutta sen yli pääsee, kun tunnustaa, että: "Voi jummi jammi ... ooops tuli mokattua ... anna/antakaa anteeksi" ... ja taas elämä jatkuu.

Ei se ole elämässä katastrofaalista, että tekee virheitä, mutta se on katastrofaalista, että ei opi mitään virheistään.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Matti Vanhanen on tullut katumapäälle"

Vanhanen olisi sitten ensimmäinen suomalainen poliitikko joka myöntäisi virheensä ja parantaisi tapansa. Jotenkin vaan en tuohon usko, pelkkää populismia vanhalta konkarilta. Minä en ole populisti ja osaan vaihtaa kantaani olosuhteiden muuttuessa tai jos huomaan olleeni väärässä kuten olin EY-äänestyksessä ruksaamalla kyllä-äänen kansanäänestyksessä.

Anne Lindell

Jarmo, minä ainakin haluan uskoa Vanhasen katuvan aidosti, koska tästä kautmuksesta voipi tulla muoti-ilmiö, ja kohta meillä on jonoksi asti ex- ja nykypoliitikoita, jotka haluavat ilmoittaa kaikelle kansalle katuvansa syvästi kaikkea sitä mitä on tullut tehtyä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #36

Haveita vain.

Ei politikot osaa olla vilpittömiä änestäjile, ne aina kieroilee.
Kaikki mitä ne sano julkisuudessa on jonkinlaista kieroilua.

Mutta kyllä niillä silti voi olla myös maan etu mielessä, ainakin kolmanella sijalla. Ensin tule tietenkin oma etu, sitten puolueen etu ja kolmantena vasta on maan etu.

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Matti Vanhanen - tervetuoloa ehdottomasti !

Saadaan tähän tuuliviiripolitiikkaan jotain käytännön järkeäkin. Edellyttäen, että hän saa hyvän äänimäärän ja vaikutusvaltaisen poliittisen paikan.

Anne Lindell

Juuri näin, Heikki. Ei vedetä heti mattoa Vanhasen jalkojen alta, vaan annetaan testata kannatusta vaaleissa.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Äänestäjiä taas vedätetään, ei Vanhanen mitään muutosta toisi nykyään ajettuun politiikkaan, vaan kyseessä on erittäin tarkkaan harkittu äänestäjien huijaaminen. Vanhasen joitakin viikkoja aikaisemmin tehty ulos tulo euron suhteen, on hyvin tarkkaan harkittu vedätys. Vanhat puolueet tietävät että valta saattaa kadota seuraavissa vaaleissa ja kaikki kieroudet käytetään vallan pitämiseksi!

Ei voi kyllä kuin oikeasti ihmetellä, miten vedätettävissä vaalikarja onkaan ja kuinka huonomuistisia ja tyhmiä ollaan, jos tällaisetkin vedätykset menevät läpi. Ei vanhanen läpi päästessään ja valtaa saadessaan muuttaisi yhtään mitään, vaan ajaisi täsmälleen samaa politiikkaa jota nytkin ajetaan!

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Olet kyllä täysin oikeasa.

Mutta tällaista harhautusta harrastavat kaikki, myös Timo Soini.
Ei Timo Soini mitään Suomen politiikassa muuttaisi, jos valtaan pääsisi.
Ei myöskään suurin osa Soinin terävintä esikuntaa tekisi sen enempää.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Mutta tällaista harhautusta harrastavat kaikki, myös Timo Soini."

Ei Soini voi tässä harhauttaa, ei ole koskaan ollut päättämässäkään.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #29

Niin, ei vielä, mutta jos pääsee päättämään.

Soini on harhauttamisen mestari.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #30

Useat johtajat kai politiikassa ovat. Eihän sitä muuten johtoon noin vain pääsisikään.

Anne Lindell

Hmmm ... Markku, osaiskohan tuo Vanhanen olla noin ovela? Ei, en usko, tai pikemminkin, en halua uskoa

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Tässä tämä miesten järjellä ajattelun ja naisten tunteilla ajattelun ero tulee hienosti esille. Vaikka itsekin tiedät että tosiasiassa Vanhanen ei ole mikään ratkaisu maatamme koskevissa kriiseissä, niin siitä huolimatta et halua uskoa sitä todeksi!

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Niille, joita alkoi pelottamaan, suosittelen nukkumista vaipoissa tulevan talven ylitse.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Juuri näin! Virta vie venhettä kiihtyvällä vauhdilla eteenpäin!

Anne Lindell

Pertti, tarkoitat kai, että me suomalaiset olemme ajopuun asemassa, eli, että olemme niin toivottamassa tilanteessa, että ajaudumme vääjäämättä kohti tuhoa.

Taidat olla oikeassa, mutta haluan uskoa, että tahtoa ja rohkeutta löytyy päättäjissä luotsata Suomi ulos eurosta ja EU:sta ... ja vähän äkkiä. Mitään kansanäänestystä emme tarvitse, emmekä ole samassa veneessä muitten EU:n kansallisten valtiotten kanssa, sillä meidän ei tarvitse edes hakea eroa EU:sta ja eurosta.

Me voimme irtaantua EU:sta ja eurosta pelkällä yksipuolisella ilmoituksella, koska liittymisemme EU:hun ja euroon oli alkujaan täysin laiton, ja jopa perustuslainvastainen, ja sitä myöten kaikki muutkin päätökset ja sitomukset EU:n kanssa ovat olleet laittomia, ja siksi ne eivät ole olleet koskaan sitovia eivätkä ole sitä jatkossakaan.

Tässä on faktaa, jos jaksatte lukea.
http://jormajaakkola.fi/

http://www.satanen.com/index.php?k=yleista&sivu=po...

Ja tietenkin tähän kannattaa tutustua: http://annelindell.blogspot.com

Risto Koivula

Halonperkelismin rikollisen ajan vaha pieru.

Halonperkelismin ajasta tarvitaan Valtakunnanoikeuden tutkimus ja tilitys.

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Fantastinen uutinen kerta kaikkiaan. Toivottavasti se pitää paikkansa. Matti Vanhanen on Uudenmaan Kepun ääniharava ja menee eduskuntaan lähes suurimmalla äänimäärällä koko maassa. Matilla on kokemusta ja näkemystä jos jollakin.

uudessa hallituksessa Matille avautuu ehdottomasti hyvin tärkeä ministerin paikka. Mikä se on emme vielä tiedä. Mikäli Kokoomus voittaa se saa pääministerin pallin. Mutta sitten tuleeko Sipilästä vai Vanhasesta valtionvarainministeri jää nähtäväksi. Toivottavasti Vanhasesta kuitenkin. Onhan hän näyttänyt jo huippuosaamisensa. Meillä ei Suomessa ole montaa paremmin ja pidemmin vastuuta kantanutta henkilöä kuin Matti Vanhanen. Häneen me kaikki suomalaiset luotamme.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Vanhasen mukaanlähtö tarkoittaisi, että Uudeltamaalta Keskustasta ei taatustim menisi läpi ketään tuoretta henkilöä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Ans kattoo, mutta kovasti näyttäisi siltä että Vanhanen aloitti kampanjoinnin:

http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194929803593/arti...

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Luulisin, että Vanhanen nostaa 1-2 muuta ehdokasta eduskuntaan. Todennäköisesti kuitenkin sen yhden. Lähes tuntemattomalla porukalla Keskusta ei pärjää muiden puolueiden suurimpia nimiä vastaan.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Aika monta Uudenmaan ehdokaspaikkaa on vielä auki. Veikkaisin ainakin Antti Kaikkosen olevan ehdokkaana, Riikka Pakarinen on jo nimetty. Siihen Matti Vanhanen lisäksi. Kieltämättä tällä hetkellä voisi kuvitella, että neljänteen paikkaan on mahdollisuuksia, joten yksi vähän tuntemattomampikin voisi mennä läpi.

Tässä eduskunnassa Uudeltamaalta on vain kaksi edustajaa. Tietyllä tavalla pitäisin optimina, että aina kolmesta paikasta kaksi menisi istuville edustajille ja yksi uudelle. Se takaisi jatkuvuuden ja uudistuvuuden tasapainon. Mikään ei koskaan muutu, jos suurin osa vanhoista jatkaa. Siinä mielessä Perussuomalaisten jytky oli myönteinen asia. Tuli kerralla tuuletusta.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo Vastaus kommenttiin #47

Keskustan paikat tippuivat neljästä kahteen. Luulisin, että he lähtevät hakemaan menetettyjä paikkoja takaisin. Uudellamaalla on paljon myös Keskustalle otollista äänestäjäkuntaa.

Anne Lindell

Minä en ole koskaan ymmärtänyt tuota ja varsinkin miesten suosimaa spekulointia, eli kuinka monta ehdokasta menee läpi ja sitä rataa ... täysin jonninjoutavaa ajanhaaskausta. Se nähdään sitten, sillä poliittiset asetelmat voivat muuttua vielä tänä syksynäkin ja etenkin keväällä aika lailla, koska Euroopan ja koko maailman tilanne on todella epävakaa.

Nyt on kysyntää rohkeille teoille (painotus sanalla rohkeille), sillä vaistoan tulevaksi jotain valtavavan mullistavaa, joka ei ole mitään mukavaa tavalliselle ja köyhälle kansanosalle. Isokenkäiset pärjäävät aina jotenkin, mutta köyhällä ei ole paljoa vaihtoehtoja.

Pelto- ja puutarhamaan arvo tulee nopusemaa arvoon arvaamattomaan ja samoin maaseutuasunnot, jos vain EU ei ennätä lähteä "Monsanton" (= NWO kätyri) rengiksi ja käskyläiseksi, jolloin meiltä kielletään omat siemenetkin ja taimenten kasvatus. Rikkaat valtaavat maaseudun, ja kaupunkeihin jää köyhälistö, sairaat ja vammaiset. Kaupungit slummiutuvat.

Anne Lindell

Rakkaat lukijani täällä "Usarissa" ... vaikka olen aika piikikäs, kuten karikätyyripiirtäjän ja poliittisen kommentaattorin oletetaankin olevan, niin silti olen armelias, eli, jos katumus on aito, niin Vanhaselle on annettava mahdolliisuus yrittää toisen kerran.

Olen ollut ykityisyrittäjänä sen verran kauan, että jos joku työntekijöistäni mokasi, teki inhimmillisen virheen ja katui syvästi, mutta pelkäsi silti saavansa potkut, niin pruukasin lohduttaa ja sanoa, että: "Miksi ihmeessä antaisin sinulle potkut tuollaisesta inhimmillisestä virheestä, kun et tehnyt sitä kuitenkaan ilkeyttäsi ja tahallasi, vaan tietämättömyyttäsi ja osaamattomuuttasi. Nyt olet oppinut läksysi, ja olet minulle virheestä viisastuneena kullan arvoinen ... et varmaastikaan tee kuuna päivänä samaa virhettä uudestaan".

Että tämmöstä.

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

"Vanhaselle on annettava mahdolliisuus yrittää toisen kerran."

Miksi ihmeessä? Kyllä kerta riittää, kun raunioittaa Suomen tilan. Vanhanen on surkeutensa osoittanut vakuuttavasti. Ei Suomi ole mikään leikkikalu, joka annetaan pojulle uudelleen yritettäväksi saada maaliin tai sitten ei. Vanhanen on kykynsä osoittanut peräti pitkällä kaudellaan ja ne ovat hyvin kevyiksi havaitut. Vanhanen saa mennä, koska Suomi on isänmaamme eikä mikään kioski.

Anne Lindell

Erland, missä sinun kristillisyytesi on? Eikö Vanhanen ole esittänyt julkisuudessa katuvansa - ja myös, että EU:hon ja etenkin euroon ei Suomen olisi pitänyt lainkaan mennä. Tällaisella katumuksella on Suomen poliittisessa sekoomus - (lue Kokoomus) - tilassa sijaa.

Matti Vanhanen voisi olla seuraavassa hallituksessa esim. sellaisten samanhenkisten kuin Toimi Kankaanniemen (empii vielä ehdokkuuttaan) ja dosentti ja Venäjä-tutkijan Arto Luukkasen (asettuu PS-ehdokkaaksi) rinnalla luotsaamassa (jopa ministerinä) meitä ulos EU:sta ja eurosta, sillä nyt taitaa olla jo kiire irrottautua molemmista ja sassiin.

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

"Erland, missä sinun kristillisyytesi on?"

Ei kristillisyys ole aivan mitä hyvänsä löllykän lässyttämistä.

Kaikki tekevät virheitä ja Vanhanen varsinkin erittäin suuria. Pää tulee aina silloin tällöin vetävän käteen eikä hölmöjä tehnyttä päästetä edelleen hölmöjä tekemään. Suomen etu ja olemassaolo on tärkeämpää kuin yhden entisen huonon miehen silittely.

Toimituksen poiminnat