Anne Margareta Lindell Kumarrun vain kaden edessä: köyhän kansan ja Jumalan.

Rosatom surkeampi kuin Areva, ja silti päättäjiämme kiristetään äänestämään JAA

  • Ei enää ydinvoimaa ... kiitos, meille riitti!  Areva, Rosatom, Olkiluoto 3
    Ei enää ydinvoimaa ... kiitos, meille riitti! Areva, Rosatom, Olkiluoto 3

Päättäjiämme (eduskuntaa) on kiristetty energialaitosten johdon taholta tänään (7:n uutisissa, MTV3) äänestämään ylihuomenna JAA : ”Jollei Fennovoiman ydinvomalalupaa myönnetä, niin se tietää hurjaa sähkönhinnan nousua ... jopa kaksinkertaisia sähkönhintoja!”.

 

Aikooko hallitus sietää tällaista? Entä eduskunta sitten? Me veronmaksajat olemme äänestäneet (palkanneet) kansanedustajat pitäämään siellä puoliamme. Sallitteko tällaisen kiristämisen ja uhkailun jopa kaksinkertaistaa sähkönhinta, jos hallitus äänestää EI? Valtiolla on osake-enemmistö Fortumissa (50,8 %), joten nyt on Pekka Haaviston aika astua esiin ja ottaa oikein isännän otteet käyttöön. Nyrkki pöytään ja nyt on vihellettävä peli poikki ... tämä tällainen ei vetele – ei Suomessa! Venäjällä ehkä, mutta ei meillä.

 

Olisihan se todella mukavaa taata energian ja etenkin sähkön tuotanto maassamme, mutta ydinvoimaloita emme kaipaa, emme ensikään siksi, että ne eivät näytä valmistuvan kuuna päivänä, mutta nielevät silti mittaamattomasti verorahojamme (mm. jatkuviin oikeudenkäynteihin hukkaantuu miljoonia), ja siksi toiseksi ne eivät työllistä suomalaisia, vaan virolaisia. Ja mihinkä me tulevaisuudessa tarvitaan valtavaa sähköntuotantoa, sillä tehtaat ja tuotantolaitokset ovat jo miltei hävinneet Suomesta halpatuotantomaihin.

 

Haluatko kuulla totuuksia Rosatomista?

 

Ylen haastattelussa Stubbido sanoi aivan äskettäin, että hän ei “lähtisi hirveästi jännittämään” yhteistyötä Rosatomin kanssa”.

 

Yleisesti on tiedossa  (paitsi Stubbidolla), että Rosatomin vastaava ydinvoimalatyömaa Pietarin eteläpuolella Sosnovi Borissa on romahtanut rakennustöiden aikana kahdesti. Rosatom oli vuoteen 2004 asti venäläinen ministeriö. Pelkästään vuosina 2009-2012 Rosatomissa paljastui 68 johtajatason ja 208 keskijohdon irtisanomiseen johtanutta korruptiotapausta. Maailman pahin ydinonnettomuus koskaan sattui Rosatomin ydinvoimalla Tsernobylissä. Rosatom hallitsee myös Venäjän ydinaseteollisuutta. Rosatom ei ole Neuvostoliiton romahtamisen jälkeen saanut yhtäkään voimalaa pystyyn ajoissa ja ilman mittavia kustannusylityksiä.

 

Ja näistähän meille ei kerrota Suomen ”Pravdoissa”: STT:ssä , Ylen uutisissa tai Hesarissa.

 

PS. Lisää järkyttävyyksiä ydinvoimarakentamisesta ja ydinvoimasta yleensä löytyy edellisessä kirjoituksessani: http://annemargaretalindell.puheenvuoro.uusisuomi.fi/176055-paaasia-on-etta-ydinvoimarakentamisella-tyollistetaan-mutta-keita

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän ZeiEizh kuva
Juha-Matti Hakala

Ei kannata uskoa noihin Riinpiissin juttuihin ihan sokeasti. On meinaan hiukan väänneltyjä totuuksia.

Rosatomin vastaava ydinvoimalatyömaa Pietarin eteläpuolella Sosnovi Borissa on romahtanut rakennustöiden aikana kahdesti.
- Vain kerran seinä kaatui.
http://nnm.me/blogs/samovar1/leningradskaya-aes-2/
Mutta siellä on tapahtunut paljon muuta ja pahempaa, laitos pitäisi sulkea, mutta kun meidän pitää ostaa sieltä sähköä, kun oma ei riitä.

1. Rosatom oli vuoteen 2004 asti venäläinen ministeriö.
-Ei, Alunperin Neuvostoliiton ydinteollisuusvirasto. Tshernobylin rakennuttaja, aikana jolloin Ukrainaa ei ollut.

2. Pelkästään vuosina 2009-2012 Rosatomissa paljastui 68 johtajatason ja 208 keskijohdon irtisanomiseen johtanutta korruptiotapausta.
- Google löysi 2 tapausta. :)
http://www.rosatom.ru/en/sustainable_development/a...

3. Maailman pahin ydinonnettomuus koskaan sattui Rosatomin ydinvoimalla Tsernobylissä.
- Ei sattunut. Rosatom oli vain pilke isän silmäkulmassa tuolloin. Onnettomuus sattui Neuvostoliitossa, Neuvostoliiton ydinteollisuusvirastolle. Ja oliko se onnettomuus vai hajoitettiinko se väärinkäyttämällä?

4. Rosatom hallitsee myös Venäjän ydinaseteollisuutta.
- Kyllä, mutta tilaajana toimii DoD, puolustusministeriö.

5. Rosatom ei ole Neuvostoliiton romahtamisen jälkeen saanut yhtäkään voimalaa pystyyn ajoissa ja ilman mittavia kustannusylityksiä.
- On. Tianwan 1 ja 2. Aikataulun mukaan ja ilman suurta hässäkkää.
http://www.power-technology.com/projects/tianwan/

Anne Lindell

Summa summarum ... yhtä vaikeata on uskoa googlen tai ven. lehdistön todisteluita tosiksi ... lukija miettiköön itse. Minä uskon sen minkä näen, enkä vieläkään näe mitään valmistunuttta Olkiluoto 3:sta, ja jos Arevalla on vaikeuksia erittäin tiukan rakentamis- ja tarkastusvalvonnan ja säännösten kansaa, niin miten luulette Rosatomin muka pärjäävän paremmin?

En minä tässä lämipimikseni turise, vaan siksi, että kansa maksaa päättäjien virheistä.

Vaikeat ajat on tulossa - todella vaikeat, eikä näitä odotuksia ole sähkönjakeluyhtiöt lainkaan ottannet mukana tulevaisuuden sähköntarvetta arvioitaessa.

Käyttäjän ZeiEizh kuva
Juha-Matti Hakala

Niin, olkiluodossa ja fennovoimassa maksajina on yritykset. Ei kansa, ei siis mene meidän kukkarosta euroakaan. Tuuli-ja aurinkovoiman maksaa kansa suoraan subventioina ja energiatukena, joka otetaan veroina.

Greenpeace ja Vihreät ajaa nyt ihan samanlaista nettipropagandaa kuin Venäläiset Ukrainasta. Totuudet on unohdettu ja edellisen kaltaisia väännelmiä totuudesta esitetään joka puolella.

Rosatomin VVER on yksinkertaisempi kuin OL3n EPR. OL3 on ensimmäinen maailmassa, VVER tyyppisiä on paljon.

Länsimaissa ei olla luopumassa ydinvoimasta. USAssa on rakenteilla 5 voimalaa ja suunnittelussa on 17 lisää. Enlannissa 4 ja suunnittelussa 7 lisää. Etelä koreaan 6, Japaniin 9 rakenteilla. Ranskaan ja Kanadaan rakennetan lisää...
http://www.world-nuclear.org/info/Facts-and-Figure...

Putinin ohjauksessa? Kuinka? Ei sinne mitään radio-ohjausta tule, se on ihan salaliitto-höpöä.
Nyttenkin Ukrainassa Venäjä on uhkaillut maakaasulla ja sen hinnoilla + katkoilla koko ajan. Ukrainan ydinvoimaloita ei kertaakaan millään lailla.

Käyttäjän AnteroTossavainen kuva
Antero Tossavainen

"Venäjän ydinvoimayhtiö Rosatomin palvelukseen viime keväänä siirtynyt suomalaisasiantuntija ennustaa venäläisille ydinvoimaloille laajoja markkinoita maailmalla."

http://yle.fi/uutiset/suomalaisjohtaja_venalaiset_...

Anne Lindell

Niin ... kolmansissa maissa, missä viis veisataan turvallisuudesta ja siitä mihin ja millä lailla ydinjätteet loppusijoitetaan, ja (sivistyneissä) länsimaissa ollaan kokonaan luopumassa ydinvoimasta ... toisin kuin meillä.

Mutta yhtä asia en käsitä, eli, vaikka Rosatom sitten olisikin paras ja luottettavina toimija, niin miettikääs vähän, jos tuo voimalahanke toteutuisi, olisi se jo rakennusvaiheessa Putinin ohjauksessa ... niin ?! Alkaako raksuttaa?

Olen vakaasti sitä mieltä, että yhtään ydinvoimalaa ei tule ostaa Venäjältä, eikä Rosatomia tule päästää uhdenkään ydinvoimalan osaomistajaksi, jos niitä nyt edes enää rakennetaan Suomeen.

Hans Hellström

Ydinjäte on ongelmista pienin volymetrisesti sitä tulee erittäin vähän ja siitä 95% on käyttökelpoista. IV sukupolven laitokset pystyvät käyttämään ydinjätettä polttoaineena ja polttamaan sen täysin pois jolloin päästään siitä lopullisesti eroon ja kaupan päälle saadan vielä sähköä siitä. GE-Hitachi on jo valmis laitos(PRISM) ja Englanti ja Espanja ovat ilmaisseet kiinostuksensa näihin laitoksiin. Venäjä&Rosatom on jo edellä tässä tekniikassa ja heillä on toinen metallijäähdytteinen hyötyreakotri valmistut viime kesällä(BN-800). Mitä tulee Rosatomin luotettavuuteen kylmä fakta on se että he ovat ainoa toimia GCN(China General Nuclear) Ja Toshiban ohella joka on saanut viime vuosina laitoksia valmiiksi suht aikautaulussa ja budjetissa. Ja jos ei lähistoriaa muista niin Loviisan laitokset olivat tilattu Venäjältä aikoinaan ja siellä ne ovat pyörineet ja tuottaneet sähköä vuosikausia yli 90% hyötysuhteella. Kerros mulle mitä Rosatom/Putin tekisi sillä voimalalla ja millä tavalla he pysytisivät kiristämään Suomea? Koska ydinvoimalaa on mahdotonta etäohjata se on suljettu laitos. Suomessa on 2 vuoden polttoainevarastot ja IAEA:lla on vielä vuoden varastot jokaiseen laitokseen mailmassa. Westinghouse toimittaa jo Ukrainan laitoksiin polttoainetta ja pystyvät tuottamaan myöskin Fennovoiman laitokseen tilauksesta polttoainetta joten se meni siinä. Fennovoiman laitos tulee olemaan Rosatomin käyntikortti länteen ei heillä ole varaa tehdä mitään tyhmää tai edes puoliksi epäonnistua siinä koska onnistuessaan se avaa heille mailman markkinat ja 100+mrd tilaukset ympäri mailmaa.

Toimituksen poiminnat