Anne Margareta Lindell Kumarrun vain kaden edessä: köyhän kansan ja Jumalan.

Kirjoitin presidentille: kirje ja vastaus

  • Onko kansalla kuuntelijaa ... puolustajaa? Sauli Niinistö - koko kansan presidentti -  vai onko?
    Onko kansalla kuuntelijaa ... puolustajaa? Sauli Niinistö - koko kansan presidentti - vai onko?
  • Kuva julkaistu vanhempien luvalla. Perheidylliä ennen "sossu-tanttojen" iskua.
    Kuva julkaistu vanhempien luvalla. Perheidylliä ennen "sossu-tanttojen" iskua.

Jos Kekkonen eläisi, niin hän olisi sanonut painavan sanansa tässä lastensuojelun (LaSu) mätäpaiseasiassa jo aikoja sitten, mutta mitä tekee nykyinen presidenttimme?  Vaikenee. Presidentin vastaus kirjeeseeni oli tyrmistyttävän masentava. Missä on nyt se ”koko kansan prseidentti”? Eikö juuri ja nimenoman tällaisissa asioissa presidentin tulisi sanoa vähintäänkin painavan sanansa, jotta saataisiin päättäjiin vipinää. Vaikka presidentillä ei juuri olekaan mitään muuta kuin symboolista merkitystä, niin hän voi silti avata suunsa. Presidenttiä ei ole sentään kielletty puhumasta.

 

Presidenttimme vaikenee, media vaikenee, viranomaiset suojelevat toinen toisiaan, poliitikot ovat täysin välinpitämättömiä,  ja oululaisten kaksospoikien ja heidän perheensä piina vain jatkuu ja jatkuu. Eikö edes 8-vuotiaan ”Eerikan” pöyristyttävän brutaali murha saa päättäjiä vaatimaan koko lastensuojelun mätäpaiseen puhkaisemista?

 

Kirjoitin nimittäin presidentille 16.6.  ja sain vastauksen 26.6. (Lue kirje ja vastaus täältä, klikkaa linkkiä - - - >   http://lastensuojelun-uhrit.blogspot.fi/2014/01/20.html  ). Kirje julkaistu SLUT-sivustolla kaksospoikien vanhempinen luvalla. Jatka lukemista, sillä kommentoin myös tuolla samalla sivulla tuohduksissani saamaani vastauskirjettä. Sieppasi niin maan perusteellisesti ... jotta.

 

P.S. Jollet tiedä mistä ”oululaisista kaksospojista” oikein puhun, niin täältä esim. löytyy heidän järkyttävän LaSu-tarinansa tiivistelmä  http://lastensuojelun-uhrit.blogspot.fi/2014/01/5-kertomuksia-videoita.html

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (19 kommenttia)

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Anne, te saitte kuitenkin vastauksen vaikkakin neuvonantajalta!?

Lainasin sen tähän kommenttiin : [ Tasavallan presidentti tekee töitä lasten ja nuorten hyvinvoinnin vahvistamiseksi yhteiskunnassamme. Hän tekee perustuslain mukaisen toimivaltansa puitteissa parhaansa edistääkseen turvallisuuden, tasa-arvon ja oikeudenmukaisuuden parempaa toteutumista. Hän ei kuitenkaan voi puuttua yksittäisiin huostaanottopäätöksiin.
Parhain terveisin
Minna Hulkkonen
Tasavallan presidentin neuvonantaja],

- Olen itse kirjoitellut entisille presidenteille niin Mauno Koivistolle kuin Tarja Haloselle ja kertonut ongelmista Suomen kehitysvammahuollossa, nimenomaan ns."huostaanotetuista" vaikka siinä tätä sana ei käytetä kun viranomaisten päätöksillä tai jopa ilman minkäänlaista päätöstä erotetaan vammainen henkilö vanhemmista, omaisista, huoltajista ja jopa entisistä ystävistä ja koulutovereista.
En ole saanut koskaan minkäänlaista vastausta.

Olemme olleet kehitysvammaisten oikeuksien puolesta puhumassa monen,monen ministerin ja kansanedustajien luona ja saaneet samanlaisen vastauksen kuin mitä vastasi presidentti sinulle, eli ei kukaan heistä "voi puuttua yksittäisiin tapauksiin".

Kun edes Presidentti ei puutu yksityisiin tapauksiin, niin eihän alamaiset voi mennä ylitse maan Johtajaa!

Kummallista tämäkin!

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

V.H.>...eli ei kukaan heistä "voi puuttua yksittäisiin tapauksiin".

oooo

Niin... vastuksethan ovat avuttomia. Eihän ole olemassakaan mitään muuta kuin yksittäisiä tapauksia, välillä niitä on vähän välillä paljon.

---
Hienoa kun ihmiset yrittävät kamppailla oikeudenmukaisuudet toteutumiseksi.

Anne Lindell

Niin, Jorma ... oikeassa olet.

Minulla on sellainen hytinä, tuntemus, että jos presidenttimme olisi saanut kirjeeni todellakin käsiinsä luettavakseen, niin hän olisi jo aikoja sitten soittanut ko. kaksoispokien vanhemmille ja erityisesti sinne Oulun lastensuojeluvirastoon - ihan varmasti, aivan kuten teki Kekkonen, kun jokin yksittäinen kansalainen valitti - Kekkonen otti luurin käteensä ja soitti ja ärhäsi, että: ”Mitä helevettiä te siellä ...!” jne ... ja asiat alkoivat kuin ihmeen kaupalla lutviutumaan. Painavan sanan voimaan ei enää tässä lusmuilu- yhteiskunnassa uskota. Vaietaan ja kierretään pääsääntöisesti vastuita.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Jorma Moll kirjoitti : [Eihän ole olemassakaan mitään muuta kuin yksittäisiä tapauksia],

-niin, yksittäisistä tapauksista koostuu koko ihmiskunta! Niin Suomessakin! Mutta virkakoneistoa, joka mielestäni Suomessa on paisunut mahdottomiin, ei kiinnosta yksilö ja sen kohtelu jossain tapauksissa! Me olemme vain harmaata ihmismassaa joitten pitää olla hiljaa ja ottaa vastaan kaikki ihmisloukkaukset mukisematta. Erityisesti se koskee, ikävä kyllä!, kaikkein heikoimpia ja puolustuskyvyttömiä yhteiskuntamme kansalaisia.

Anne Lindell

Niin Viola (syvä huokaus) ... pahaa maailmasta löytyy - eikä se lopu ennenkuin Jeesus tulee takaisin, mutta onnettominta on, että hyvät ihmiset eivät tee mitään.

USA:n presidentti pitää puheita tavantakaa ja milloin mistäkin asiasta. Milloin meidän presidentimme ottaa samanlaisen meiningin käyttöön? Oma isäni sanoisi tässä tilanteessa (rauha hänen sielulleen), että: "Kyllä sitä pitäis raavhan miehen tehä eres jotain leiphänsä ethen".

Muuten ... tuosta kirjeestäni puheen ollen, en edes usko, että Tasavallan presidenttimme on edes lukenut sitä tai edes nähnyt sitä. Saamani "blää-blää"-vastaus oli presidenttikanslian "klingon lorangiaa", eli yhtä tyhjän kanssa. Arvaakkaas´ jos suututtaa? .... Ja viattomat lapset käsivät kohtuuttomasti.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Anne Lindell kirjoitti : [...en edes usko, että Tasavallan presidenttimme on edes lukenut sitä tai edes nähnyt sitä],

- Saattaa olla niinkin, ettei lukenut! Mutta hän kuitenkin luottaa neuvonantajaan. Varmaan niin ministereille kuin kansanedustajillekin useimmiten kirjoittelevat heidän puolesta neuvonantajat/avustajat!?

Lehtikirjoituksissahan on ollut, että poliittisten avustajien määrä aina kasvaa.
Oliko se joku ministeri, jolla kuulemma oli tai hän vaati itselleen kahtakymmentä avustajaa. Lieneekö se totta? Valitsemmeko sinne täysin osaamattomia ihmisiä, jotka turvautuvat sitten poliittisiin avustajiin, jotka korvaa heidän osaamattomuutta? Surkeata!

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Sydämeen sattuu.Kukaan ei uskalla ottaa kantaa,tulee sakko päälle ja linnatuomio..

Kovaksi on päässyt maailma,niin tuskainen on jo pienen ihmisen elämän alkutaival,kansalaisen.Orpona äidistään,isästään,sisaruksistaan.

Ei olisi suonut maan korvessa kulkevien pikku ihmisten putoavan.Eivät he pudonneetkaan,heidät pudotettiin. Vaan vierellä kulkee ja käsi on kädessä.Tekee niin pahaa,elämä joka ihmiselle on annettu,ainoa.Ei ole oikeutta kenenkään sitä riistää tai tuhota.

Eikö ole enää pienellä ihmisellä lapsuuden leikkiin oikeutta,omassa kotona.Mitä ovat nämä pikku ihmiset tehneet kenellekkään että joutuvat maksamaan lapsuudestaan kovan hinnan?

Anne Lindell

Nin, Ilona, jos minulta olisi väkivalloin huostanotettu lapset olisin tapellut kuin tiikeriemo kynsin ja hampain vastaan. En tiedä olisinko selvinnyt tervejärkisenä moisesta ... ja entä lapset sitten. Miettikää itsekukin omalla kohdallanne miltä olisi tuntunut, jos "sossu-tantat" olisivat tulleet ovellenne poliisien kanssa ja vieneet lapsenne väkivalloin teiltä ... ja ties minne. Nimetön ilmianto LaSu:lle ja pyörät ovat lähteneet pyörimään. Ette voi mitään ja jos yritätte, niin teidät leimataan yhteistyöhaluttomaksi ja hankalaksi. Ette saisi tavata lapsianne pitkään aikaan ja silloinkin vain sovitun hetken ja valvonnassa. Vieraannuttaminen alkaa täysin laillisesti ja suositusten mukaisesti. Lapselle ei ole viranomaisten mukaan hyväksi tavata perhettä ja vanhempia, koska silloin tulee ikävä. Näin ajattelee "sossu-tantat". Ette saisi edes tietää syytä miksi lapsenne huostaanotettiin. Jne ..jne ... miettikää! Tämä on arkea aivan liian monelle perheelle.

Kyse on lapsista.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Ei siitä koskaan kokonaan selviäkkään jos koneiston rattaisiin on joutunut.Siksi on tärkeätä että perheet lakkaavat pelkäämästä ja näkevät mitä on kaiken takana.

Itku ei auta,ei toiveajattelu oikeudenmukaisuudesta.Empatia ja sääli,rakkaus ei asu noissa instanseissa.Se on kovaa peliä,valtataistelua.

Vanhempiin isketty pelko(huostaanotolla uhkailu,huostaanotto jne.),itsetunnon menetys,ihmisarvo,häpäisy,pelkotilat,traumatisoituminen,leimaaminen jne.jne.
Syyttömästä tehdään syyllinen halveksimalla ja ohittamalla ihmisen ihmisarvo.

"Eräässä laitoksessa yökastelusta rangaistiin seisottamalla nuorta käytävällä märän patjan kera. Muut nuoret asetettiin riviin ja heidän tuli tuijottaa tätä syntistä, jonka ilmeisesti olisi pitänyt oppia olemaan kusematta unissaan"

http://www.lokakuunliike.com/elena-maria-uusitalon...

Anne Lindell Vastaus kommenttiin #11

Just ja jetsulleen ... noin se menne, kun olen kunnellut huostanotettujen lasten vanhempien tarinoita. Karseeta kun itsetunto rutataan, kiristetään ja uhkaillaan ja kostetaan jos tuot asian julkisuuteen. Eli - ajaudut ojasta allikkoon etkä kuuna päivänä saa lapsia takaisin.

Ainoastaan yksi päättäjä – tosin ex-sellainen – on kirjoittanut lastensuojelusta, ex-ministeri ja kansanedustaja Toimi Kankaanniemi. Hänkin on sitä mieltä, että lastensuojelulakiin tarvitaan uudistuksia ja että lapsiperheitä tulee tukea, ja rivien välistä luin, että hänkin kaipaa kovasti takaisin niitä vanhanajan kunnallisia kodinhoitajia. Lue kirjoitus ”Lapsi ansaitsee vahvan turvaverkon” Kankanniemen blogilla: http://toimi-kankaanniemi.blogspot.fi/2014/03/13-l... Voi kuinpa saisimme Kankaanniemen takaisin eduskuntaan ja sitä myöten peruspalveluministeriksi.

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

Tämä on niin tuttua, niin tuttua :-(

Minulta, viideltä veljeltäni ja heidän perheiltään, 12 lasta, vietiin kodit ja omaisuus ryöstämällä ne pankille.

Silloinen Presidentti Koivisto oli vielä ohjeistanut Korkeimmanoikeuden tuomareita, että tuomioissa täytyy katsoa velkojan etua velallisten vahingoksi.

Yritimme saada päättäjiltä apu, mutta vastaus oli aina samanlainen kuin sinun saamasi, eli yksittäistapauksiin emme ota kantaa. Piiloudutaan sen lauseen taakse ja paetaan vastuuta.

http://pelisuomi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/149069-s...

Anne Lindell

Niin, Pertti ... iroonisinta tässä on todellakin se, että kaikki nämä jopa rikollisista lapsikaappaus-,lastenryöstötapauksilta vaikuttavat väkivaltaiset pakkohuostaanotot ovat yksittäisiä tapauksia. Suomessa ei ole olemassa "joukkoperheitä".

Pitäisi säätää laki, joka estäisi virkamiehiä ja päättäjiä piiloutumasta tuon "yksittäistapaus" argumentin taakse, jotta he voisisvat luistaa koko asiasta ... eli pestä kätensä. Ja tästä heille maksamme verorahoistamme palkkaa ... käsienpesemisestä ja lusmuilusta ... presidentillekin. ...

Ainoastaan yhden kerran olen valittanut, kannellut ex-lapsiasiavaltuutelulle, ja vastaus oli sama: en voi ottaa kantaa yksittäistapaukseen. (Aaaarrgghhh ... Anne repii täällä hiuksiaan).

Tsiisus! - Jo on aika saada joku tolkku tähän asiaan.

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

Tarttee lakialoitteen, että poliitikoilta ja päättäjiltä kielletään piiloutumasta "en ota kantaa yksittäistapaukseen" taakse!

Koko valtion koossapitävä voima on yksittäistapaukset.

Anne Lindell

Pahinta, tai oikeammin kammottavinta tässä on se, että päättäjät vaikenevat .... kaikki tyynni. Eli maassamme eivat lapsiperhe, lapset saa oikeutta, vaan heidän ylitseen saa virkakoneisto, virkavalta ja miltei jumallallisilla valtuuksilla toimivat sosiaalialan työntekijät ajaa mennen ja tullen. Etenkin minua pelottaa asua maassa missä lasten oikeuksia jyrätään näin räikeästi maton alle. Lasta on kuultava vaikka lapsi olisi alle 12 vuotias - tämän oikeuttaa Haagin sopimuksikin.

Vielä jonkin aikaa sitten oli olemassa kodinhoitajia, jotka osasivat ottaa osaa vaikeuksissa olevien perheen arkeen monella eri tapaa. Yksi kodinhoitaja vastasi 10 nykyistä perheavustajaa. Tai oikeastaan ei näitä perheavustajia enää voi edes kutsuta avustajiksi ... "ison rahan" kätyreitä ovat ja vakoilevat "sossu-tanttojen" piikkiin kirjaamalla ylös kaiki mahdolliset rikkeet, eli esim., että makaroonilaatikkoa ei ole perheen emäntä valmistanut saman reseptin mukaan kuin hän itse valmistaisi. Tämäkin on totisinta totta ja on luettavissa raportissa, joka johti lasten huostaanottoon. Eli ... epäkelpo äiti, ja kenenkä mielestä epäkelpo? Kuka on laatinut vanhempien kelpoisuuden sertifikaatit? - Vierailkaa SLUT-sivustolla ja kauhistukaa!

Olli Nurmi

En yleensä sekaannu näihin asioihin, mutta nyt tunnen vastustamatonta halua sanoa muutaman asian.

Ensinnäkin, en tiedä tarkkaan tämän blogitekstin taustoja, mutta en usko, että kirjoittaja on lastensuojelun asiantuntija tai pitää hallussaan tietoja joiden avulla voidaan muodostaa kokonaisvaltainen ymmärräys ko. perheen oloista. Eikö tällainen saarnaaminen ja lastensuojelun demonisoiminen ole jokseenkin vastuutonta? Ei meillä ole mitään tosiasiallisia keinoja tilanteen ratkaisuun, enkä pysty ymmärtämään, että lapsia voisi ottaa huostan ihan millä perusteilla tahansa. Jos lapsi on jo 12 tai vanhempi vastustaa huostaanottoa, on päätös vahvistettava hallinto-oikeudessa.

En myöskään tiedä tarkkaan mitä olisi mahtanut tapahtua (tai mitä olisi pitänyt tapahtua), vaikka presidenttimme olisikin sanonut asiaan jotain.

Lisäksi mitä nyt tutustuin aikaisemmin tähän oululaispoikien tarinaan, tahdon vain tehdä yhden huomion tilanteesta:
Minkälainen isä, sen sijaan, että rauhoittelisi omia lapsiaan ja yritäisi vakuutella heitä lähtemään sosiaalihuollon mukaan (sillä jos he ovat päättäneet viedä lapset niin lapset lähtevät ja päätöksen oikeellisuudesta keskustellaan sitten), alkaakin kuvata tilannetta ja katsoo omien lastensta huutavan ja kiljuvan peloissaan ja ahdistuneina tekemättä mitään.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Varmasti on parempi ettei ota kantaa jos ei oikeassa elämässä ole joutunut koneiston kohteeksi.Tietäväisten ,olevinaan ,ainoa tarkoitus on yrittää estää ihmisten äänen kuuluminen.Ensinnäkään yhtäkään lasta EI VOI viedä kotoaan ensin,varoiksi ja sen jälkeen alkaa tehtailemaan syytöksiä.Et todellakaan tiedä,kuten jo itse myönsitkin mistä kirjoitat.Huostaanotto on viimeinen keino,ja todellakin painavat syyt pitää olle kun ihminen kotoaan ulkoistetaan.

Siellä on lait säädetty aivan siihen tarkoitukseen,ettei oikeutta eikä ihmisoikeuksia tarvitse noudattaa.Pelko siitä että ihmiset alkavat vaatimaan oikeuksiaan ja ihmisarvoaan on tietenkin kamala ajatus eräille,näemmä.

Jokainen vähänkin aikaansa seuraava tietää ja on myöskin lukenut kuinka HUOSTABISNES on Suomessa todellisuutta.Se on siis liiketoimintaa jonka ainoa tarkoitus on tuottaa rahaa siis RAHAA sijoittajilleen.Firmat joita täälläkin toimii ovat isoja,ulkolaisten(kin)omistamia suuryhtiöitä.Veroja ne eivät Suomeen maksele.

Henkilö jolla ei kosketusta eikä vuosikausien aikana ole seurannut tätä aluetta,lieveilmiöineen,on varmasti vaikea käsittää sitä.Ei millään pahalla mutta ei hyvälläkään,ei voi olla asiantuntija joka alalla.Salaisuudet säilyvät niin kauan kunnes ne kaivetaan esiin ja ei laki estä sananvapautta,ainakaan vielä.TV:ssä,valtamediassa kielto on ollut julkaista perheiden omia asioitaan,ihmisille uskotellaan että he eivät niistä voi kertoa,ei pidä paikkaansa perheet voivat sen tehdä.Viranomaiset suojelevat omiaan.

Silloin jos lapsi tai nuori kuolee,tekee itsemurhan "lastensuojelun"tuloksena vain täysin paatunut ja sokea voi kuvitella,uskotella itselleen että kaikki on kuten pitää.

Se että perheiltä estetään julkisuudessa näistä karmeistakin asioista kertominen,on riittävä esimerkki siitä kuinka paljon pelätään kaiken kansan saavan tietää missä Suomessa mennään.Ulkomailla jo tiedetään, eikä puhuta edes pelkästään venäjästä,koska se on liian helppo esimerkki ja venäjäfoobikoille ainoastaan vitsi,aivan kuin venäläiset eivät olisi ihmisiäkään.

Pelko on oltava kauhia kun salaisuutena yritetään pitää ihmisiä koskevia asioita.Linna tuomiolla,sakoilla on yritetty vaientaa.Kyllä se päivä vielä tulee kun pato murtuu,Ruotsissa pyysivät julkisesti anteeksi väärin perustein huostatuilta ja maksoivat rahakorvauksen.Suomi on vain ajastaan jäljessä, tässäkin.

Hyvää päivänjatkoa.

Käyttäjän uninenmies kuva
Tuomo Niemelä

"Minkälainen isä..."

En ymmärrä.
"Moi, vien sulta sun autos. "Joo, vie vaan.
"Moi, vien sulta sun lapses. "Joo, vie vaan"
"Moi, vien sulta sun vaimos. "Joo, vie vaan"

Anne Lindell

Näin on marjat, totta turiset Ilona ... ja pato murtuu ... mätäpaise puhkaistaan, se on saletti ja sen vaistoavat jo sosiaaliviranomaiset, sillä he yrittävät nyt yhä kovemmin ja tiukemmin pitää kiinni mielivaltaisista päätökistään ... piirunvertaa ei anneta periksi ja lapset ja perheet käsivät aivan kohtuuttomasti ... eikä kukaan auta heitä: ei muka ole valtuuksia auttaa ... ei muka voi puuttua ysityistapauksiin ... piiloudutaan salassapitoverhon taakse ... ei mukamas ole oikea henkilö ... jne jne ...

Tässä teille poliitikot ja päättäjät valtuuksia! Minulle kun soitatatte niin saatte minulta kaiken maailman valtuudet puuttua asiaan ja auttaa näitä perheitä, jotta saadaan väärintekijät oikeuden eteen vastaamaan teoistaan. Saatte ihan samat valtuudet jotka minullakin on - eli kansalisen valtuudet puuttua asiaan kun näkee vääryyttä ja pahuutta ja epäoikeudenmukaisuutta.

Toimituksen poiminnat